Writersblock

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Writersblock

Volgens mij heb ik last van een writersblock. Ik wil mijn laatste inzendopdracht maken van mijn thuisstudie, maar geen inspiratie. Ik wil verder werken aan mijn Berlijn dagboek, maar geen inspiratie. Ik wil gaan beginnen aan een verhaal van mijn schrijfclubje, genoeg diverse schrijfopdrachten, maar geen inspiratie. Ik wil verder gaan met mijn verhaal chicklit, maar geen inspiratie. HELP!!!! Waar is mijn inspiratie gebleven? Wat moet ik doen? Waar moet ik het zoeken? Wat doen jullie wanneer jullie last hebben van een writersblock?

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Pauze! Ik doe een paar dagen niets schrijverigs en dan gaat het wel weer. Dat teken ik wel even aan op de kalender, anders weet je het wel! En als ik niet weet wat ik moet schrijven en het moet toch af, dan hang ik een groot leeg vel op de ezel en ga ik woorden associeren. Net zolang tot ik een idee krijg. (gillend in rondjes lopen en iedereen afsnauwen mag ik niet meer van mijn man... :p )

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als niet brood schrijver doe ik dan gewoon niets tot het wel weer wil. Wel is het zaak iets te doen waardoor je toch tevreden over jezelf bent anders wordt de onvrede over het niet schrijven alleen maar groter.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Geen inspiratie? Leg wat spullen voor je op tafel. Denk bijvoorbeeld een snoeppapiertje wat je op straat vind, een takje, een cd, het kan vanalles zijn. Datgene wat jou een 'magisch' gevoel geeft, moet je nemen. Als je bijvoorbeeld de cd hebt, dan kan het in jouw hoofd zo zijn dat het geen gewone cd is, maar een cd waarop iemand een stem heeft ingesproken. Die stem vertelt jou dat je bijvoorbeeld zes opdrachten moet voltooien omdat hij je anders komt ontvoeren. Zo kom ik aan mijn inspiratie als ik even niets meer weet om over te schrijven.

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
FBG, niets dwingen. Even niets schrijvigs doen, tot je opeens hebt: ik ga schrijven! Dat was voor mij tenminste het teken om weer verder te kunnen gaan :)

Lid sinds

13 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Je kan naar een museum gaan om inspiratie op te doen, of rondneuzen in een bibliotheek naar boeken over bijvoorbeeld adoptie of naar aanleiding van een artikel uit een tijdschrift, of een bericht uit de krant, of uitgaan en observeren hoe mensen relaties aangaan, of lekker zitten op een terrasje en mensen kijken. Of foto's kijken van een stede-trip en daar een verhaal bij bedenken. Je kan ook schrijven over je angsten of je diepste verlangens. Of fantaseren over een bepaalde zin of melodie in een muzikaal werkje. Maar je kan ook gewoon helemaal niets doen.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
FlowerBombGirl Geen inspiratie is hetzelfde als teveel inspiratie geloof me. En wat ik dan doe is lekker op Schrijversonline snuffelen om te beseffen dat schrijven een gave is en geen huishoudelijk werkje. Dus even relaxen (of vroeg naar bed) en dan dankbaar zijn dat ik schrijven mag. Ik wens je veel nieuwe inspiratie al ken ik wel een leegte nu mijn derde boek klaar is haha. Ook dan heb je even een vacuüm. Fijne dag nog Roos van den bergh