Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Vraag over boek uitbrengen...

kan iemand mij vertellen hoe het zit als je een boek wil opsturen?
hoe lang duurt het uitbrengen van een boek?
en hoe lang duurt het voordat je weet of je boek wel of niet mag worden uitgebracht? Hoe stuur je een manuscript op?
vertel me A.U.B meer...

alvast bedankt

Lid sinds

18 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

In jouw andere topic heb ik zojuist jouw vraag over het insturen van je manuscript beantwoord, maar hier vraag je hoe lang het duurt voordat een boek wordt uitgegeven. Ik denk dat dit gemiddeld zo tussen de 6 en 18 maanden is. Bij mij hebben er 9 maanden tussen gezeten (tussen het tekenen van het contract bij de uitgever en het verschijnen van mijn debuut).
Het ligt er maar net aan of jouw uitgever op dat moment "plek" heeft voor een nieuw boek, en anders moet je dus even wachten.

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Koop het Handboek voor Schrijvers van deze stichting waar dit forum van is.
Nee nog beter: ga naar de bieb en leen het daar. Lees alvast alles over de zaken die je wilt weten en koop dan over een tijdje de nieuwe uitgave van dit boek. Die komt eraan heb ik gelezen, staat vast iets van op de site.

Je vindt er heel veel antwoorden op jouw vragen.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@NN@ wrote:

en hoe lang duurt het voordat je weet of je boek wel of niet mag worden uitgebracht???

Soms reageren uitgevers binnen een week of wat met een inhoudelijk briefje, als het langer duurt (paar maanden) kan je er haast wel van uitgaan dat je een standaard-nee brief krijgt. Tenminste, dat is mijn ervaring.

Enne ... een beetje geduld kan geen kwaad hoor Anna. Sommige van ons (ikke dus) hebben (hatsjoe, proest, piep en fluister) de griep en zo nu en dan moet er ook nog echt gewerkt worden. Lees het boek, lees het forum ... succes!

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Van de uitgever kreeg ik binnen twee dagen een mailtje dat ze het manuscript goed ontvangen hadden.
Drie maanden later kreeg ik een mailtje dat ze geinteresseerd waren en een gesprek wilden over de mogelijkheden.
Het hoeft dus niet altijd zo te zijn dat het antwoord negatief is als er een behoorlijke tijd overheen gaat.

Lid sinds

18 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Rapid wrote:
Het hoeft dus niet altijd zo te zijn dat het antwoord negatief is als er een behoorlijke tijd overheen gaat.

Nee soms kunnen ze gewoon niet stoppen met lezen. D en dat is altijd goed nieuws toch. En als ik zeker zou weten dat mijn boek zou worden uitgegeven kan ik best een jaartje wachten. Jullie boffen.

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Daar ben ik me zo verschrikkelijk van bewust. Dat ik bof dat een uitgever geinteresseerd is en het uit wil geven. Ik check iedere dag weer of ik niet in een droom die niet wil stoppen.

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ceridwen wrote:
als het langer duurt (paar maanden) kan je er haast wel van uitgaan dat je een standaard-nee brief krijgt. Tenminste, dat is mijn ervaring.

Een uitgeverij moet zich gewoon door een enorme stapel ingezonden manuscripten heenworstelen terwijl ze het daarnaast ongelofelijk druk hebben, jouw manuscript komt, of het nou goed of slecht is, in eerste instantie gewoon op die stapel terecht. Dus een lange wachttijd betekent niet dat het per definitie afgewezen gaat worden.

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik heb een keer een 9 maanden moeten wachten en na lang aandringen kreeg ik eindelijk bericht dat het een heel goed boek was maar helaas niet in hun fonds paste. Van Kluitman ooit een advies gekregen voor een boek dat ook niet in hun fonds paste maar dat hij wel goed vond. Hij gaf me tips om het te verbeteren. dus ze zijn er wel; uitgevers die je willen helpen zonder dat het hen iets oplevert.

Lid sinds

18 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

josje wrote:
dus ze zijn er wel; uitgevers die je willen helpen zonder dat het hen iets oplevert.

Zo is JK Rowling ook aan de bak gekomen. Ze had het naar een uitgever gestuurd die fantasy niet in hun fonds had zitten. Ze vonden het echer zo goed dat ze het zelf hebben doorgestuurd naar een bekende bij een uitgever die dat wel had. En de rest is bekend.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Josje,

dat hangt helemaal van de criteria af... Als je het voorbeeld van Rowling neemt, als historisch roman is het een onvoldoende -als je begrijpt wat ik bedoel...

om op het onderwerp terug te komen... Ik wacht een maand op antwoord voor een non-informatief boek en heb vorige week maar eens gebeld (de directeur zei dat de redactrice pas maandag weer terug is). Ik vroeg of het wel mag, bellen over een manuscript, of dat het niet gebruikelijk is, hij zei "bel gerust", vroeg wie ik was en waar het boek over gaat.
Ik wil weten wanneer ze wil dat ik terugbel, of of ze liever wil dat ik een e-mail stuur.

groet,
Odile

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kan iemand me sites sturen van uitgevers? Ik heb ook verhalen maar ik weet niet waar ik ze naar toe moet sturen.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk in je boekenkast van welke uitgeverij jouw favoriete boeken komen. Typ vervolgens in www.[naam uitgeverij].nl. Een bijna onfeilbare methode 8) (als het niet lukt doet google ook wonderen)

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk eens boven aan deze bladzijde en klik op 'schrijfgids'. Daar vind je ze denk ik. Kijk verder in de bieb naar boeken die vergelijkbaar zijn met wat jij wilt publiceren. Daar moet je wezen dan. En babbel hier veel mee, dan hoor je ook veel over uitgevers.

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik moet het wel via mail op sturen want als ik 65 pagina‘s uit ga printen krijg ik problemen hier.. wat is trouwens de email van Uitgeverij Querido? Op de site staat geen email adres en redactie@querido.nl werkt niet

Lid sinds

19 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
  • Administratie
  • Beheerder
Nicole, het gebruik maken van de zoekfunctie (rechts bovenaan doet wonderen) Hier staan literaire uitgevers in Nederland en Vlaanderen: http://www.schrijvenonline.org/schrijfgids/nedlit… http://www.schrijvenonline.org/schrijfgids/vllitu… En hier kinderboekenuitgevers: http://www.schrijvenonline.org/schrijfgids/nedkin… http://www.schrijvenonline.org/schrijfgids/vlkind… Verder staat hier een discussie over opsturen per mail of per post. Lang niet alle uitgevers accepteren het insturen per mail: http://www.schrijvenonline.org/forum/10397 In dit boek staan al dit soort basisvragen: http://www.schrijvenonline.org/boek/handboek-voor… en een deel staat ook hier: http://www.schrijvenonline.org/meestgesteldevragen