Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Illustraties en manier van betalen

Een vriendin van mij illustreert mijn kinderboeken. Over betaling/kosten heb ik wat verschillende informatie en nu weet ik niet wat wijsheid is. Betaal ik (of eigenlijk de uitgever) haar een % van de opbrengts: Bijvoorbeeld de verdeling 7,5%-7,5% bij een prentenboek en 5%-10% bij een 'leesboek' of koop ik (of de uitgever) alles in 1x af en maken we afspraken over de kosten per illustratie. Wie heeft hiermee ervaring?

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Volgens mij koop je de illustraties af, maar helemaal zeker weten doe ik dat niet. En misschien verschilt het ook wel per soort boek.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat verschilt per uitgever. De een verdeelt de royalties over schrijver en illustrator, maar de meesten kopen de illustraties af. Waarbij de opbrengst bij een prentenboek of een half/half boek voor de illustrator vaak veel hoger zijn dan voor de schrijver. Je gaat uit van 15% royalties bij een uitgever? Dan zit je aan de hoge kant, vrees ik.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt MichaM en Zjors. Ik heb de 15% van mijn uitgever. In een eerste gesprek hebben we het over % gehad en toen kwam de 15% ter sprake.