Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Videogroep voor boeken trailers op viddler

Voor iedereen die naast het schrijven ook trailers voor zijn boeken c.q. schrijfsels maakt heb ik een tijdje geleden een groep op viddler geopend. http://www.viddler.com/groups/booktrailers/ Fijne dag nog!

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mario, mooi initiatief. :thumbsup: Hopelijk kan ik er binnenkort gebruik van maken.

Lid sinds

16 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat is het verschil met Youtube? Ik bedoel hiermee: kunnen de mensen voor wie het bestemd is het wel vinden? Ik had nog nooit van viddler gehoord. Eufdrie

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik wil ook naar Oprah Winfrey! :unibrow: Maar zeg eens, klopt het dat zo'n trailer/teaser heel duur is om te maken? 3000 euro? Of heb ik het nu over bedrijfsfilms?

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Eufdrie Ik heb een soorgelijke groep eerder op youtube gestart en er zijn bijna geen leden. Youtube is allang niet meer de enige aanbieder. Naast viddler heb je ook nog revver ezv. ezv. @Mara, Als je het zelf doet kost het je maar de tijd die je ervoor over hebt. Wanneer je het laat maken, ligt het er natuurlijk aan wat je allemaal wilt hebben. Als het maar plaatjes zijn die elkaar afwisselen dan kost het niet zoveel. Uiteraard moet je een gebruiksrecht voor de plaatjes en voor de muziek, hebben. Dat laatste wordt wel vaak genegeerd maar kan zeer onaangename consequenties hebben.

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Eufdrie Je hoeft trouwens niet van viddler gehoord te hebben. Je kunt de video's je website inbedden. Dat doe ik met bijna alle vids die ik op viddler heb staan. Alleen als ik iets heb dat alleen voor vrienden bestemt is, wordt dit als privé opgeslagen en niet voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nog twee vraagjes: Doe jij dit zelf, Mario? Wat voor apparatuur en programmatuur heb je daarvoor? (Dit is 1 vraag :) ). En vraag twee, van geheel andere aard: het geluid is zo minimaal. Ik kan haast niet verstaan wat je zegt, ook al zet ik mijn luidsprekers helemaal open. Waar ligt dat aan?

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
O ja, en nog een opmerking/vraag. Toen ik de filmpjes zag, moest ik denken aan dat liedje: 'Video kills the radiostars.' Wat is de meerwaarde van een filmpje over een boek? Zet dat werkelijk aan tot lezen, kopen? Zijn daar gegevens over? Of werkt het juist andersom: geef je een beeld weg van een verhaal waarbij je het eigenlijk de lezer zélf zou moeten gunnen, de beelden te vormen?

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@marriejeanne Ja ik doe dit zelf. Ik heb apparatuur en programmatuur waarmee ik DVD-kwaliteit kan produceren. Om een filmpje op het web te presenteren via de bekende kanalen moet het bestandsformaat echter omlaag, vanwegen de beperkte ruimte die ter beschikking staat. Hiervoor converteer ik naar WMF. Trouwens heb ik mijn twee trailers alleen met plaatjes gemaakt. Gewone JPG's. Zo'n filmpje kan je met elk klein videoprogramma, zoals Windows Moviemaker maken. Er kwam voor die twee filmjes geen digitale videocamera aan de pas. Voor het echte werk heb ik programmatuur met 32-video sporen, waarmee je ook greenbox-effecten etc kunt maken. Hierover meer in detail te gaan past niet in een schrijvers forum. Ik heb nog nooit opmerkingen over het geluid gehad. Bij mij is alles duidelijk. Misschien moet ik ook tijdens het spreken gewoon mijn washandje uit de mond halen. Die trailers zijn niet allemaal van mij. Het zijn er maar twee. Alles bij elkaar heb ik echter 44 filmpjes online. Welk van die filmpjes je nou bedoeld weet ik natuurlijk niet. Ook weet ik niet wat voor hardware je gebruikt. In de meeste filmpje praat ik Engels. Misschien is het dat? I don't know. De meerwaarde van zo'n filmpje is voor mij heel simple: 'fun'. Het is moeilijk (misschien onmogelijk) te meten of hierdoor meer boeken verkocht worden. Ik betwijfel het. Persoonlijk zou ik nooit zoiets hebben van 'Hé, ik heb een coole trailer gezien, dat boek moet ik kopen!' Ik zit er ook niet met de achterliggende gedachte er meer boeken mee te verkopen. Just for fun. Zoals geschreven heb ik een soortgelijke groep op youtube, waar je ook een trailer van Saskia Noort aantreft: http://www.youtube.com/group/boektrailer

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Krankzinnig goed idee! Ik heb een Fuji 680GX en een Nikon F4, dus een simpel trailertje fabrieken lukt misschien wel. Misschien verkoop je er niet meer boeken mee maar het prikkelt wel! 1e trailer vind ik erg goed!