Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ervaringen met literaire tijdschriften.

Ik ben een heus spam-offensief aan het plannen tenaanzien van de literaire tijdschriften. Ik heb al 1 positieve ervaring achter de rug met " de brakke hond". Het was wel een ellenlang wachten.

Wat zijn jullie ervaringen?
- wachttijd?
- feedback?( positief, negatief..)
-...

Groeten,

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

dag cobra,

Dat van die spam is zelfspot.

Mijn vraag is : Hebben jullie ervaringen met literaire tijdschriften? Zo ja, hoe zijn die?

Is mijn vraag nu duidelijk?

groeten,

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik ben zelf al heel wat jaren geabonneerd op het Club Schrijven Magazine.
Dit blad verschijnt iedere twee maanden en kost €25,- per jaar.
De insteek van het blad bevalt mij. Ik kan het je zeker aanraden.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Laten we hopen dat mijn boeken beter begrepen worden dan mijn forumpraat.:lol:

ik bedoel ervaring in het zelf kopij sturen naar een literair tijdschrift.

groeten,

Lid sinds

17 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik begreep je heel goed hoor Astrakan. Je stuurt gewoon naar alle literaire tijdschriften je teksten en vertelt hun dat die geweldig zijn en dat zij dat ook moeten vinden en jouw verhaal moeten plaatsen. Zo ongeveer toch?

Ik heb een keer een verhaal opgestuurd naar Meander (geloof ik) en dat vonden ze te min. Ik voelde me zwaar beledigd. Ik denk dat ik ook maar weer eens hier en daar wat op moet sturen. Ik stuur eigenlijk alleen maar naar wedstrijden, maar plaatsing in een literair blad geeft vaak ingangen naar uitgevers heb ik wel begrepen.

Hebben ze je verhaal bij 'de brakke hond' gepubliceerd?

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dag Zjors,

Het waren gedichten die ik ingezonden heb naar de brakke hond. Als verhalenschrijver moet ik nog veel leren maar heb onlangs toch een klein verhaaltje naar Meander gestuurd. Afwachten of ik op mijn bek ga krijgen of niet.Moet wel zeggen dat ik liever negatieve feedback krijg dan geen feedback.Dan weet ik teminste waar ik aan toe ben.

groeten,

semenow

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Gewoon doen zoals Stephen King: een lijst maken van beschikbare tijdschriften, uitvogelen wat ze graag plaatsen, een massa verhalen schrijven en dan systematisch opsturen. Verzamel alle afwijsbrieven, hang ze op, en als je maar lang genoeg vol houdt krijg je misschien wel commentaar waarom ze je niet willen plaatsen (goed; je krijgt persoonlijk contact, al die honderden andere ongevraagde bijdrages kregen de standaard afwijsbrief). Men weet dat je er bent, dat je graag wil. En ooit is er die dag dat ze je verhaal willen plaatsen... ik kijk er ook naar uit. ;)

Ik heb een tijdje geleden een aardige brief gehad van Hollands Maandblad: 'uw inzending gaf in ieder geval aanleiding tot gedeeltelijke instemming'. Nooit zo blij geweest met een afwijsbrief.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik heb niet zoveel ervaring met literaire tijdschriften maar ik ga binnenkort eens wat werk van me opsturen. Een selectie van lit. tijdschriften heb ik gemaakt m.b.v. 8weekly.nl, daar werden een aantal tijdschriften wat nader besproken. Toch wel handig om van te voren meer te weten.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Laat ik nou exact dezelfde vraag willen gaan stellen. Maar blijkens het magere aantal reacties sturen mensen van hier dus heel weinig in naar literaire tijdschriften? Om het item weer wat hoger in de lijst te krijgen toch nog een poging de vraag te reactiveren. Zelf heb ik vandaag geneust in Revisor, Tirade en Raster. Veel blaadjes zien er niet uit. Lezen jullie weleens een blad als Passionate of Tzum?
Zelf heb ik pas een afwijzing gehad van Hollands Maandblad. Ik heb al wel in Passionate en Tzum gestaan.

SaskiaX

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Mijn probleem is dat ik nooit korte verhalen schrijf. En als ik het doe, moet ik binnen een deadline blijven en worden ze slecht en afgeraffeld. Pas geleden heb ik een verhaal geschreven van zo'n 3300 woorden - behoorlijk kort voor mijn doen. Na een flinke speurtocht vond ik een wedstrijd zonder thema en met als limiet 3500 woorden (Woordenstroom) en ik heb het ingestuurd, maar helaas niet gewonnen. Had ook niet beseft dat het zo'n grote wedstrijd was :P

Maar goed, misschien stuur ik het nog eens naar een tijdschrift. Heb alleen geen idee welk tijdschrift interesse zou kunnen hebben...

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ha, toch een reactie!
Bij een literaire boekhandel zijn veel van die blaadjes te krijgen. Op deze site van staan ze ook met toelichting (www.schrijvenonline.org/schrijfgids/literairetijdschriften). Lay-out verschilt erg. Sommige blaadjes publiceren alleen gevestigde namen. Ik heb ook geen idee hoeveel verhalen zij nou binnenkrijgen en hoe streng de selectie is...

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik heb nog nooit iets gepubliceerd in een tijdschrift maar er ook nog niet veel moeite voor gedaan. Een kort verhaal wordt bij mij al snel een zeer lang verhaal. Ik zal eens oefenen :lol: .

Wat ik wel heb gedaan, is een aantal columns (5) opgestuurd naar een magazine , met daarbij vermeld dat ik er nog veel meer had :D . Toen kreeg ik, na lang wachten, een mailtje van de hoofdredacteur of ik alles wat ik had wilde opsturen omdat ze de vijf columns erg leuk vond.
Dat heb ik natuurlijk per ommegaande gedaan, en nu ben ik weer aan het wachten,wachten,wachten...

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ja, dat klinkt het zeker! Ik ben dan ook erg benieuwd en hoop elke dag een mailtje te ontvangen met het bevrijdende nieuws: u wordt onze nieuwe columnist :lol: . Nouja, ik ben ook al erg blij als ze een aantal van mijn columns willen publiceren. Ik heb er een stuk of dertig opgestuurd, ze kunnen voorlopig vooruit...

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik verklap nog niets, want ik weet het ten slotte nog niet zeker. Maar zodra het zeker is horen jullie het!
Ik heb geen flauw idee of ik er voor betaald krijg. Ik heb zoiets ook nog nooit geprobeerd. Ik dacht: ik stuur wat naar een blad. Toen kreeg ik een mailtje dat het voor dát blad niet geschikt was, maar dat ze het wel erg goed vonden :oops: en ze adviseerden het om naar een ander blad te sturen. Toen had ik gelijk een binnenkomer, ik stuurde het naar dat andere blad, met de mededeling dat de hoofdredacteur van dat andere blad het erg goed vond, snappen jullie het nog :shock: . Positieve reclame, gewoon uitgeprobeerd. Dat was rond de kerst.
Toen ik de reactie kreeg dat ze de columns leuk vond en de rest ook wilde, sprong ik hier een gat in de lucht.
Ik ben dus in blije verwachting :lol:

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dank je kiwi! :D Ik ben ook vreselijk benieuwd hoe jullie ze vinden; het zijn namelijk allemaal columns van een bepaald genre; ik wist niet eens of ik ze columns mocht noemen. Misschien zijn het meer observaties.Maar dat klinkt wat minder!

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

SaskiaX wrote:
Oei, geen flauw idee. Kijk anders even op http://www.schrijvenonline.org/schrijfgids/literairetijdschriften. Misschien staat er iets tussen. Succes!

Ik kan het proberen, maar volgens mij zijn mijn onderwerpen niet literair genoeg :?

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Heb gestaan in Passionate, Lava, Op Ruwe Planken, De Brakke Hond, Plebs en Brabant Cultureel. Tips heb ik niet. Ja, je moet goede verhalen schrijven en je stijl moet de redacties natuurlijk wel liggen. Zelf heb ik bijvoorbeeld helemaal niks met de verhalen in Hollands Maandblad, en zal ook geen moeite doen door hen gepubliceerd te worden. Oh, wacht, gouden tip: Stuur je verhaal niet naar meerdere magazines tegelijk. De generieke toon in je stukje begeleidend schrijven maakt dan al snel dat ze beslissen je niet te plaatsen.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoe werkt dat eigenlijk iets inzenden naar een tijdschrift? Wordt dat gezien als een liefdadigheid, of krijg je een vergoeding?

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De vergoeding = de publicatie, denk ik, Hjalmar.