Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

een passende uitgeverij voor Jimmy Olifant

Vorig jaar schreef ik een voorleesboek over een olifant die Jimmy heet. Het boek bestaat uit 35 delen, die je elk apart kan voorlezen, terwijl het toch samen een heel verhaal vormt. In de boekpresentatie of op mijn website kun je er een stukje uit lezen, als je dat wilt. Het is beslist bedoelt als voorleesboek, als in voor het slapen gaan of in de klas. Ik ben nu aan het zoeken naar uitgevers die ik wil benaderen met dit boek. Callenbach en Unieboek staan al op mijn lijstje. Heeft iemand nog een goede suggestie voor mij?

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bestaat het voorleesboek uit 35 losse delen? Dan moet het wel erg goed zijn voor mensen al die losse delen gaan kopen. Ik heb zelf ooit iets naar uitgevers gestuurt die zeiden alles liever in een boek te plaatsen, juist omdat al die losse delen zo moeilijk te verkopen zijn, ik wens je erg veel succes. Bruna is toch ook erg goed met kinderboeken?

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nee, het zijn geen losse delen in de zin van losse stukken. Het zijn 35 hoofstukken van elk ongeveer 750 woorden, die je ieder apart kan lezen. Er zit een verhaaltje in (bijna) elk deelverhaal en al die deelverhalen samen vormen het grotere verhaal. De doelgroep (vergat ik even) : kinderen van ongeveer 4 tot 8 jaar.

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, Ceridwen, ik keek net even bij Boekpresentatie en ik las dat je het manuscript naar lulu had gestuurd? Dus het is eigenlijk al een boek? Ook las ik vele aanwijzingen van Aart. Tot pagina 162? Is het boek bv ook op je site gepubliceerd? Ik vraag het omdat ik me afvraag hoe je dan 'Jimmy Olifant' wilt aanbieden aan een uitgever met de vraag of ze het publiceren willen? Het lijkt me dat het boek eigenlijk al 2x gepubliceerd is? Of hoe moet ik het begrijpen?

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Moeten er ook illustraties bij, Ceridwen? Mijn buurman, die mijn boeken van Tess en Tim illustreert, heeft als specialisatie olifanten.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Marrie jeanne; het is al een boek, inderdaad, en ik gaf het aan de buurtkinderen kado. Andere vriendjes en broertjes/zusjes konden via mijn website een extra kopie bestellen. Zo is het boek op de pabo gekomen en op enkele lagere scholen, met de vraag om meer. Maar de kwaliteit van lulu is niet zo super (niet slecht, maar het kan beter). Ik heb dus voorgesteld dat ik zal proberen om een betere versie van Jimmy op de markt te krijgen. Geld om zelf een betere Pod uitgave te realiseren heb ik niet. Dubbel publiceren, dus en en, hoeft overigens geen probleem te zijn. De luluversie heeft geen isdn nummer, geen vaste boekenprijs, niets. Kijk maar naar Roos.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
:nod: Ben meteen heel nieuwsgierig, want hoe zou Jimmy er dan uitzien? Zal ik je even een pb oid sturen?

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Oké, nu begrijp ik het. Bedankt voor je antwoord, Ceridwen. (En nu ben ik meteen nieuwsgierig naar wat er 'minder' was aan de lulu-uitgave? Papier? Typografie? Gelijmd, genaaid, of losgelaten? Dat soort dingen?)

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik stuur je zijn link, ceridwen. Ik vind zijn olifanten echt om te gieren zo leuk.

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ceridwen, Wellicht ten overvloede, in een vorige uitgave van BR (febr 06?) stond een artikel over kinderboekenuitgevers. Maar waarschijnlijk wist je dat al. Ik kan je niet echt helpen, wel veel succes wensen. Marria

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Zjors, ze zijn ontzettend leuk! Om helemaal vrolijk van te worden. :p @ Marria, wist het wel, dacht er niet aan! Suf he. :o @ Marriejeanne; ik vind het papier niet zo prettig aanvoelen en een beetje te wit. De binding (het is een gelijmde A5 pocket) is op zich goed, maar bij 1 op de 10 boeken vallen toch de bladeren eruit. Op zich niet zo verwonderlijk als je ziet hoe er met een voorleesboek wordt omgesprongen, soms functioneren ze zelfs als slaapknuffel. Maar ik zou het toch leuk vinden als het een lekker stevig boek was. Een slecht gelijmd boek mag je overigens wel terugsturen geloof ik. Het gekke is, een van de kinderen sleept het boek de hele dag met zich mee in een rugzakje en dat boek is verkreukeld en verfrommelt, maar nog helemaal heel :confused: . Een ander voordeel van regulier uitgeven is dat je er, als het goed is, ook de expertise van opmaak e.d. bij krijgt, wat voor mij toch een kwestie blijft van aftasten en niet te definieren zaken fout doen.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor het meedenken Trannel, inderdaad, de BR van Marria is blanco regel en ja, ik weet heel goed dat het daar staat. Was het alleen eventjes vergeten ... :o . Moet me schamen! Met die lijst is het alvast een stuk makkelijker om een voorselectie te maken.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Haha, ik had over het berichtje van Marria heengelezen. Zelf heb ik de lijst ook gebruikt om voor een verhaal waar ik mee bezig ben uit te zoeken welke uitgeverijen geschikt zouden kunnen zijn. Alle websites bezoeken en gekeken wat er in het fonds zit. Daarna gerangschik op Zeer geschikt tot ongeschikt. Zo krijg je een mooi lijstje.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat is een goed idee Trannel. Heeft het je al ergens gebracht, heb je al opgestuurd?