Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

meelezers

hoi, voor een aantal verhalen heb ik telefonisch meelezers benaderd. Ze reageerden enthousiast. Waren dus bereid om de verhalen te lezen en kritiek te leveren. Nou heb ik 3 weken geleden het eerste verhaal gestuurd. Niet meer dan 3 A4tjes tekst, want er komen meerdere verhalen in 1 kinderboek. Tot nog toe heb ik niks van hen gehoord. Hoe lang kan dit duren, en wat moet ik doen als het te lang duurt? Ben ik te ongeduldig? Of is het reëel dat ik denk dat het nu wel ergens onder in het postvak ligt, en dus niet meer boven komt? Hebben jullie hier ervaring mee? Lize

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Telefonisch meelezers benaderd? Leg uit, leg uit! Het komt een beetje over als een altijd-precies-onder-het-eten-hypotheek-offerte-telefoontje. :wink: Ik spreek van tevoren "altijd" (zo vaak is dat nog niet geweest) met mijn proeflezers af wat ik van ze verwacht en wanneer ik hun commentaar terug zou willen hebben. In jouw geval zou ik je meelezers nu nog een keer bellen om te vragen of ze het hebben ontvangen en of ze al kans hebben gezien om etc. In dat gesprekje zou ik dan ook zeker aangeven dat je het graag op die en die datum retour zou krijgen. Het hangt van de hoeveelheid tekst af en de leeftijd van je proeflezers hoeveel tijd ze nodig hebben. Voor kinderen neem ik een ruimere marge dan voor volwassenen. Een maand voor zo weinig woorden lijkt mij ruim.

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
3 A4'tjes? 3 weken terug? Dat kunnen ze toch allang hebben gelezen? Ik zou er achteraan bellen.

Lid sinds

18 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Altijd meteen meezenden waar je commentaar op wilt (taalfouten of spanningsboog of geschiktheid voor de deolgroep of of of...), wat voor soort commentaar en wanneer je het zelf weer wilt verwerken. Dus einddatum.

Lid sinds

16 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
En afspreken wie contact opneemt met wie, en hoe, en hoe je de feedback wilt ontvangen (bijvoorbeeld per mail, of in een gesprek). Je hebt deze mensen telefonisch benaderd, betekent dat dat je ze niet kent? Misschien wachten ze wel op een telefoontje van jou?

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
hoi, deze mensen ken ik wel. Dus had ik er eerst even een telefoontje aan gewaagd om te vragen of ze het zouden willen doen. In de mail had ik wel aandachtspunten gezet waar ik commentaar op wilde maar niet een einddatum in gezet. Leerpunt voor de volgende keer. Ik zal er maar eens achteraan. Wil ook niet te drammerig overkomen. Ben natuurlijk allang blij dat ze mee willen lezen. Lize

Lid sinds

16 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je kunt ze ook mailen, of ze misschien al iets weten. Voorzichtig moet je het toch best kunnen vragen?