Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Haast

Ik ben nogal een haastige schrijver, en het zit me een beetje in de weg bij mijn kort verhaal. Ik wil heel veel vertellen, maar tegelijk wil ik het snel afschrijven, wat ik gewend ben van de korte columns. Ik schrijf altijd recht vooruit, niet echt kriskras, hoogstens een paar belangrijke plot twist. Dus ik ga de hele tijd naar het einde toe, maar dan moet ik weer wat toevoegen aan het begin of halverwege, wat ik vergeten ben toe te lichten. Zo groeit het verhaal de hele tijd en dat is natuurlijk leuk, maar ik heb het gevoel dat ik constant net iets over de helft zit, en dat dat einde maar nooit in zicht komt. Kortom, ik zit er een beetje mee dat ik heel slecht kan voorspellen wanneer het af zal zijn. Dat ben ik niet gewend. Hebben jullie daar ook wel eens last van? Wat zijn manieren om wat minder onrustig te schrijven? Moet ik dan eerst mijn wilde haren kwijtraken?

Lid sinds

17 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als ik je probleem zo lees, lijkt het me dat je je eigen verhaal niet helemaal in de hand hebt. Begin, midden, eind, lengte. Jij bepaalt het. Het wordt niet groter. Zeg dat maar tegen jezelf. Je hoeft nog lang niet naar de kapper.

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Probeer eens een kort verhaal met pen en papier in een keer uit te schrijven. Op deze manier kan je niet even terug om daar weer iets tussen te schrijven. Als ik een stukje op papier schrijf, op op de pc. Op papier is de eerste versie beter uitgeschreven dan op een beeldscherm (want op een beeldscherm moet ik ook kris kras door een hoofdstuk terug en weer naar het einde).

Lid sinds

15 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is niet erg dat het lang duurt, ik moet alleen van het gevoel af dat het erg is als het langer duurt dan ik dacht. Maar ik denk dat het beste is om dat haast gevoel gewoon te negeren en wat meer dingen afmaken die langer duren. Dan leer ik vanzelf dat het de tijd waard kan zijn. Papier gebruik ik wel, maar dan ga ik soms ook erg snel door een verhaal heen met het idee "dat werk ik later wel uit op de PC". Ik ga het in ieder geval een keer proberen.