Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Boek uitgeven in eigen beheer (NIET POD) ervaring?

Hoi schrijvers, ik heb al jaren een klein boekje liggen, dat ik graag in een kleine oplage (50-100) zelf wil uitgeven. Niet bij zo'n printing on demand bedrijf, maar gewoon zelf laten printen en inbinden bij een drukker. Het is een boekje met 32 pagina's met kleine zwart-wit tekeningen en 1 regel tekst per pagina. POD is in verhouding veel te duur, juist omdat de meeste voor tekeningen extra geld rekenen. Iemand ervaring? Vraag je voor zo'n kleine oplage ook een isbn nummer aan? Heeft iemand ervaring met het aanbieden van zo'n boek in de boekwinkel? Tips? Adviezen? Tip voor bij welk (internet) bedrijf ik dat zou kunnen laten doen? alvast mijn oneindige dank, Iris Bee

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ben je al eens bij multicopy binnen gelopen? En anders zou ik zeggen, stap eens binnen bij een plaatselijke drukker.

Lid sinds

19 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Voor zwart-wit tekeningen wordt niks extra gerekend hoor. Voor kleur wel. Ik zou een offerte aanvragen bij wps die hier zo flitsend adverteert. Ze zijn niet duur, vind ik. Mijn volgende boekje gaat daar ook heen en ook 'De hemelvaart van een gevallen vrouw' van ons collectief ligt daar nu. Of je een ISBN wilt moet je zelf bepalen. Als je dat doet komt het ook in de Koninklijke Bibliotheek te staan. Voor de boekhandels hoef je het niet te doen. Zo'n soort boekje kun je wel overal in consignatie leggen, dat doet bijna elke boekhandel als je het netjes vraagt. Zoek even met de zoekfunctie (hebben we die hier?) want er zijn al meer topics over consignatie. Bestellingen via je ISBN krijg je nauwelijks. Daar hoef je het niet voor te doen. Zelf aan de man brengen is het devies.

-------------------------------------- Mijn nieuwe kinderwebsite is aangepast!!

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank, Zjors, ik heb inderdaad een offerte aangevraagd bij die flitsende advertentie (werkt het dus toch..). Ben benieuwd! Ik heb ook al een offerte bij een printerette, maar die gaan het met een ringbandje doen en dat is natuurlijk niet op z'n allermooist. groet Iris

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
dag iris, je hebt al prijzen gekregen zo te zien. maar ik probeer het toch. wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van boeken in kleine oplagen. wij werken voor kleine uitgeverijen in Nederland. dit zijn onze richtprijzen: 50 boeken op A4 formaat, 32 pag., gelamineerde fullcolor omslag en garenloos gebrocheerd: 250,00 100 boeken op A4 formaat, 32 pag., gelamineerde fullcolor omslag en garenloos gebrocheerd: 438,00 succes met je boek! groeten, henk

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
je bedoeld niet veel pagina's? nee klopt. de prijs stijgt ook niet veel hoor als er meer pagina's bijkomen. de omvang is ook gebaseerd op de vraag van iris.

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Zeg Henk het is wel duidelijk: JE HEBT EEN DRUKKERIJ, JE HEBT CONTACTEN IN DE UITGEVERSWERELD. JE REAGEERT ALLEEN OP ITEMS DIE JE VAN PAS KOMEN DUS JE GEBRUIKT DIT FORUM VOOR JEZELF / JE EIGEN TOKO. We gaan Driessen (zoek dat maar even op).

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Maar als hier straks een uitgever komt die zegt "hee, jou willen we wel uitgeven" staat iedereen vast te juichen :P

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind dat ze wel erg hard reageren. Jij geeft gewoon antwoord op dingen en ook informatie. Je hebt nog niet eens de naam van je bedrijf gegeven of een link geplaatst. Maar goed, alles is nu wel ongeveer duidelijk dus we kunnen vast wel weer on topic nu.

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
ach. weet je, het is wel begrijpelijk. Je leeft in een wereld wat gedreven wordt door commercie en dan zijn er forums of communities waar je lekker je gang kunt gaan zonder gezeur van geldlustige bedrijven. en komt er weer zo'n figuur aan die het feestje wilt bederven. in ieder geval een goed idee... ga ik weer zoeken wat mij leuk lijkt. groeten

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
wat is dit dan? hulp bij levens- of andere verhalen Het is niet de bedoeling om reclame te maken, maar ik lees op dit forum toch geregeld dat er mensen zijn die geholpen willen worden met het schrijven van hun biografie of een ander verhaal. Kom je uit de noordelijke provincies (daartoe reken ik ook de polder en Overijssel), neem dan gerust contact met me op. Uit andere provincies kan natuurlijk ook, maar daar wonen misschien weer andere schrijvers. Geen reclame, maar ik ben professioneel schrijver en beschik over de mogelijkheid om tegen concurrerende prijzen je levens- of andere verhaal bv in boek vorm te geven als je daarvoor zou kiezen, omdat het grafische proces in het buitenland plaats vindt. Natuurlijk kan een verhaal ook op cd-rom of papier gezet worden en dan kun je zelf de uitvoering bepalen, of je wilt printen of drukken of bv aanbieden aan een uitgever. Hartelijke groeten van Marriejeanne. ----- begrijp ik het goed? als ik voor of na mijn boodschap "dit is geen reclame" zet is het geen reclame?

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Henk, Je houdt je niet aan de ethiek, je noemt prijzen en spint alleen het forum af op wat JIJ gebruiken kunt. Daar is dit forum niet voor. Miisschien kun je heel goed drukken maar je uit-drukken (formuleren en spellen) gaat je slecht af. Geeft niet. Maar deze site heet: Schrijven Online. Niet Drukken Online. Misschien is zo'n site ook wel ergens te vinden en kom je daar beter tot je recht. Daarbij heb ik zelf talloze reacties en onderwerpen ingediend (in dit forum bijna 400 en in het oude forum een veelvoud daarvan) om mee te denken, raad te krijgen en raad te geven en lol te maken. Als je eerlijk bent, en je geeft een citaat weg (in dit geval van mij), zet dan het onderwerp er even bij. Dit ging PRECIES over biografieën. Iemand vroeg daar specifiek naar. Maar ik zeg niet: 'Ik kan dit en dat en het kost zoveel.' Niiemand vraagt hier om prijzen. Als iemand een algemene vraag stelt (over de paginaverdeling) en jij komt met je toko aan, dan is dat een verkeerd antwoord op een goede vraag. P.S. En als je geïnteresseerd bent in schrijven, doe dan a.u.b. gezellig met ons mee. Niet vluchten en zeggen: 'Ik ga ergens naartoe waar het leuk is.' Het IS hier leuk. @ wonderer: die uitgever komt hier niet, dat weet je ook wel (zie items Wedstrijden en Boekpresentatie) en we vallen Henk niet hard maar die lui die UITSLUITEND op het forum komen om hun waar te slijten... daar vind ik niets aan. En dat is ook niet het idee van Schrijven Online. Dat ZOU het kunnen zijn als Schrijven Online zélf óók commercieel was en ons liet betalen voor gebruik van de site. Op zich niet verkeerd, maar zo is het (nog) niet.

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Henk is vandaag lidgeworden en kreeg meteen twee posts over zich heen van "is dit reclame?!" Hoe weet je dan of ie hier uitsluitend komt om reclame te maken? Als ie echt was komen spammen, had ie gewoon zelf een topic aangemaakt met naam en toenaam erin, lijkt me. En ik hoop niet dat je met "die komen hier niet" bedoelt in dit gedeelte van het forum...

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Uitgevers zouden we, denk ik, allemaal warm verwelkomen met onze onze teksten (en een goed glas wijn of poufdghloudhrglmgloud erbij... die whisky van je, weet je nog). Maar op grond waarvan zouden ze hier op het forum mensen met talent eruit pikken? Misschien via Boekpresentatie, anders zou ik het niet weten.

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Of een idee. Bijvoorbeeld dat boekje over muziekvideo's. Misschien gluurt er wel een uitgever mee die ineens zegt "ja, dat wil ik wel doen, lijkt me leuk". Wat dan? Da's ook puur commercieel voor hem, toch? Maar ik weet vrij zeker dan we hier dan allemaal blij gaan doen.

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Eigenlijk zitten we allemaal wel een beetje commercieel mee te doen. We willen allemaal dat iedereen ons boek en ons verhaal gaat lezen. Helaas is daar in deze wereld commercie mee gemoeid. Vind ik wel jammer ja. Maar alles gratis kan gewoon niet. Moeilijk hoor, alles zo dubbel.

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Vinden jullie het erg dat ik het absoluut niet meer kan volgen? Ik ben financieel/economisch al niet zo geweldig onderlegd, maar van deze discussie begrijp ik helemaal geen jota meer! Is Iris Bee er eigenlijk wel wat mee opgeschoten? Nou ja, dat wilde ik even kwijt.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je weet nooit hoe een koe een haas vangt Marrie Jeanne. Ik heb wel werk gekregen omdat ik zulke leuke emails schreef. :? Ach, ging het altijd maar zo makkelijk .... droom droom ... Kunst en commercie, dat is een heikel punt. Ik heb er al eerder een topic over willen starten, maar ik krijg de formulering niet in orde. Misschien omdat mijn mening nog niet rond is. ;) Iemand anders misschien?

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Voor mij is het redelijk duidelijk (als ik me niet vergis): Kunst en commercie kunnen héél goed hand in hand gaan want het ene is een ambacht waarvoor anderzijds betaald wordt. De ene hand voedt de andere en omgekeerd. Want in de ene hand zit talent en in de andere geld. Iedereen heeft niet altijd alles maar samen heb je dat wel. Daarom ruilen. Maar als je gezellig met elkaar zit te babbelen en er komt telkens iemand voorbij sjezen die zo nodig ongevraagd en gratis zijn waar moet aanprijzen, zoals op dit forum, is dat niet gepast. Daar zijn andere methodes en wegen voor. Maar onderling onderhandelen en uitwisselen (ook in de kunst), daar zie ik helemaal niets verkeerds in. Inderdaad een goed idee voor een nieuw topic, Ceridwen. Leuk om te horen hoe iedereen daar over denkt.