Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

gebeurtenissen

hoi!

ik wil een verhaal schrijven over 2 meiden van 13, maar ik kan geen gebeurtenis bedenken. ik weet dat je eerst een personage moet maken en die in een verhaallijn plaatsen, maar ik kom niet verder. heeft iemand een leuk idee voor een gebeurtenis?

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi,

Ideeen genoeg maar wellicht erg lastig om een verhaal van iemand anders te vertellen.

In ieder geval een idee dat je mag gebruiken wat mij betreft:

Zijn zussen die als baby (2 eiige tweeling) gescheiden zijn van elkaar in ziekenhuis, niet weten dat ze familie zijn. 1 strikt gelovig gezin, andere nooit stabiele omgeving gehad, hippie opvoeding / rondreizen over de wereld. Komen elkaar in 1e klas van middelbare school tegen. Beide worstelen met de gevoelens en stigma's worden verliefd op elkaar. Driehoeksverhouding, eentje wordt ook "verliefd" op een nieuwe jongen in de klas, de andere kan dat niet verkroppen, waarbij ze elkaar gaan haten en uiteindelijk erachter komen dat ze familie van elkaar zijn. Het geheim van de scheiding in het ziekenhuis uitzoeken omdat hun (alleenstaande) biologische moeder (reden vvan splitsing) is overleden en veel geld achterlaat.

Een van de meisjes delft het onderspit -> vermoord, ergens ver in verhaal en komt dat door de rest van de familie die het geld in de familie wil houden, de jongen op school, de zus. Of een kerkgangers die stiekum de vader blijkt te zijn van beide meisjes en een eigen gezin heeft en regelmatig vreemd gaat en dat verzwijgd voor de gemeente maar zijn vrouw weet er wel van.

(Of was het juist die vrouw die niet wil dat het verleden diep aan het graven gaat naar de waarheid die het vriendje heeft gemanipuleerd om dat te doen waardoor de overgebleven zus en vriendje moeten vluchten.

Succes en plezier.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

ik_schrijf_verhalen, schreef; ik wil een verhaal schrijven over 2 meiden van 13, maar ik kan geen gebeurtenis bedenken. ik weet dat je eerst een personage moet maken en die in een verhaallijn plaatsen, maar ik kom niet verder. heeft iemand een leuk idee voor een gebeurtenis?

Hoi, ik_schrijf_verhalen, ben je een meisje of een jongen van 13 jaar oud, of anders dan één van deze? Ik weet dat ik dit niet mag vragen en daarom mag je deze vraag ook overslaan. 

Twee meiden van 13 jaar jong hebben in Nederland over het algemeen het basisonderwijs achter zich gelaten. Als het 2 meiden van 13 zijn uit Moçâmedes in de Rebubliek Angola is mijn [mijn!] idee minder geschikt.  

Mijn gooi naar het leukste idee voor een gebeurtenis; Ik stel voor, dat ze - al 6 jaar hartsvriendinnen - samen naar school fietsen en dat één van de 2 meiden verpletterd wordt onder de trein bij een onbewaakte spoorwegovergang. 15 jaar later ontspoort de intercity Groningen - Rotterdam Centraal, op raadselachtige wijze, waarbij 104 mensen om het leven komen.  

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Deze meiden zetten samen de stap naar hun nieuwe school en zijn onzeker of ze op dezelfde opleiding terecht komen. Voor brugklassers is alles aan de nieuwe school spannend.