Fictief stadje situeren?

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Fictief stadje situeren?

Hey iedereen,

Ik ben momenteel een boek aan het schrijven dat zich in een fictief stadje afspeelt. Nu zit ik echter met de vraag in mijn hoofd: moet ik duiden waar dit stadje zich mogelijk zou bevinden? Met name, het land of het continent.

Aangezien ik geen sci-fi/fantasy schrijf, speelt mijn verhaal zich gewoon in onze wereld af. Enkel de precieze plaats (het betreffende stadje) is fictief. Is het dan noodzakelijk dat je de lezer toelicht waar dit stadje ligt? Als ik dit niet doe, dan zullen sommige lezers misschien denken dat het verhaal zich ergens in Europa afspeelt (Scandinavië, of misschien wel Frankrijk, of...), terwijl anderen zullen denken dat het in Amerika afspeelt (De oostkust, of misschien wel Canada, of...). 

Hebben jullie zelf ook al eens een verhaal geschreven dat zich in een fictief stadje in onze wereld afspeelt en zo ja, hebben jullie dan een ruwe situering gegeven waar dit stadje mogelijk zou liggen?


 

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Om me een beeld te kunnen vormen van het stadje, zul je ongetwijfeld een beeld schetsen van het stadje, wat daar zoal voor relevants is en wat voor mensen daar zijn. Als er moskeeen en bazaren zijn, plaats ik dat stadje al gauw in een Arabisch land, als de mensen joviaal zijn, opvallend vaak in SUVs en pickups rijden en Engelse namen hebben, plaats ik het stadje makkelijk in de VS.

In de mobile game waarvoor ik werk krijgt de speler een fictief stadje dat Garden Springs heet, er verschijnen personages van diverse rassen. Speler zelf arriveert in een gele School Bus. Dan weet je dat het in de VS is. We hadden een regio in gedachten, dat helpt bij het inkleuren van stadje en verhaal, ook zonder die regio expliciet te melden. Dat kan voor een verhaal ook.

Succes!