Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

enough is enough??!!

Tja, ik zit hier maar te herschrijven. Verbeteren. Stukjes wissen. Stukjes plakken. Verbeteren. Twijfelen. Weer iets herschrijven. Toch een ander woord? Enzovoorts.

Wanneer stoppen jullie met herschrijven en zetten jullie de volgende stap: 'hop, postzegels erop'?

Ik vind het scary.....

Groetjes,
Marlies.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Zoek iemand met verstand van schrijven en vraag een mening. Er is hier vast wel iemand die dat voor je wil doen.

Nog beter, zoek er een paar. Als die positief zijn niet meer verder sleutelen en gewoon wegsturen.

Soms kan bevestiging van anderen goed helpen zoiets te doen. Ik denk over een tijdje in dezelfde positie te zitten. :D

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je zegt gewoon: dit was de laatste keer, je mietert het geheel in een envelop, postzegels erop en je stopt het in de brievenbus.

Klinkt een beetje hard, maar ik heb hetzelfde als jou. Op een gegeven moment besluit je gewoon voor jezelf: dit was de laatste keer dat ik het heb herschreven en print je de hele handel uit en gooi je het op de post

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik denk dat ik 'm een beetje zit te knijpen vanwege het genre. Autobiografisch spul, daar word vaak extra kritisch naar gekeken geloof ik? Het is niet alleen 'ik', allerlei onderwerpen komen aan bod, maar toch.

Ik heb het i.d.d. al aan een paar mensen laten lezen. Goede kritieken gehad (waarmee ik weer lekker aan de slag kon).

Maar ja... I.d.d. Gewoon eens 2 uitgevers kiezen en in de brievenbus ermee.

Hmm...

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je moet inderdaad een keer de knoop doorhakken, anders blijf je aan de gang. Zelfs als ik over een hoofdstuk erg tevreden ben en het voor de 1253e keer teruglees, kan ik het niet laten nog een woordje te wijzigen of een zin anders in te delen. Ik denk dat je dat altijd houdt, maar dat het de lezer nooit zal opvallen.
Ik denk dat het goed is dat je dat hebt. Als je te makkelijk bent en te snel tevreden, dan zal dat uiteindelijk terug te zien zijn in de kwaliteit van je werk.

Lid sinds

18 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wat voor mij werkt:

Voor mezelf een datum kiezen en bepalen dat het dan af moet zijn. Als er echt nog wat belangrijks is, heb je dat voor die datum al lang gedaan.
Als ik dat niet doe, komt het inderdaad nooit af.

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als ik zelf zo tevreden ben dat ik ermee voor de dag durf te komen, laat ik het weer aan mijn favo proeflezer lezen. Die kritieken verwerk ik dan nog en dan moet het maar klaar zijn. Want 100% tevreden is een utopie, er blijven altijd woordjes, zinnen die ik blijf veranderen. Om dan tot de ontdekking te komen dat ik in versie 9 precies dezelfde zinsnede had staan die ik in versie 18 weer "bedenk". :?

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Quote:
Hahaha Ing.

Herken je het of is iets bizars dat alleen mij overkomt?

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hahaha, dat is inderdaad herkenbaar.

Ik lees wel eens iets terug en dan denk ik tijdens het lezen "oh, ik ga dit of dat er nog tussen zetten." En dan lees ik door en dan staat dat er al, maar drie zinnen verder.

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Quote:
En dan lees ik door en dan staat dat er al, maar drie zinnen verder.

Een feest van herkenning hier! :lol:

Lid sinds

17 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Een boek is nooit af naar mijn bescheiden mening. Ben nu mijn eigen boek aan het vertalen in het engels en alweer denk ik, dit kan korter, anders etc. Krijg ook nog steeds natuurlijk meningen van lezers, die vind zus, die vind zo. Met al mijn testlezers na de eerste druk van 100 stuks, heb ik geinterviewd wat ze vonden. Als 2 of meer mensen hetzelfde vonden ben ik daaraan gaan werken. Nu deze week las ik bijv dat Aart van mijn boek vond, te veel paard erin. Kim daarentegen verheugd zich nu al op veel paard en vind dat ik ws wel meer paard erin had kunnen laten. Dus zoveel mensen, zoveel wensen, maar als er een paar hetzelfde vinden, dan moet je daaraan werken.

Dus veel testlezers en nee een boek komt nooit af. Dus stel jezelf een einddoel. Na die en die testlezer of die en die datum.

En zoek een uitgever waarbij je zeker weet dat je in het fonds past. Is Scrivare, mijn uitgever (imprint van SWP) wat voor jou? Scrivare is helemaal gespecialiseerd in autobiografien/egodocumenten.