Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Websites literaire agenten

Ik heb zojuist de site bekeken van de 4 literaire agenten die op deze site genoemd worden en het viel me echt vies tegen.
De site van Alice Toledo is slechts 1 pagina. De sites van Bureau Script Noordwijk en Lijnkamp zien eruit alsof ze door een bevriend buurjongetje/buurmeisje zijn gemaakt. Alleen de site van Sebes ziet er professioneel uit.

Zelf beoordeel ik een bedrijf toch ook aan de hand van hun website. Ziet die er knullig uit, dan heb ik meteen minder vertrouwen in wat ze doen.
Wat vinden jullie?

(druk op zoek naar een literaire agent...vandaar)

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Toen ik een manuscript beoordelingsbureau zocht viel BSN voor me af, persoonlijk vanwege die website.

Ik moet bekennen dat ik de vier websites allemaal niet echt super vind.
Het is toch een visitekaartje voor een bedrijf, een website. Stukje professionaliteit.
Blijkbaar is het in deze ‘branche’ niet belangrijk hoe je site eruit ziet.

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Voor zover ik weet is BSN, ondanks de simpele website, een goed bureau.

Ik ben het er absoluut mee eens dat een website een visitekaartje is, maar het omgekeerde is ook waar: met een heel professioneel ogende website kun je ook troep verkopen.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@Eliza: Laat je aub niet misleiden door een professioneel ogende website. Dit zegt nauwelijks iets over de service die een agent biedt, noch over de kwaliteit. BSN heeft een goede naam , net als Bureau de Jury. Ik ga alleen maar af op mond op mond reclame en over ervaring van anderen, net als bij uitgevers. Op dit forum is al het een en ander gezegd over Paul Sebes. Daar zou ik nooit mee in zee gaan, maar dat is mijn persoonlijke mening.
Over uitgevers kan je veel op internet vinden, welke uitgevers samenwerken, interviews enzovoort.

groetjes Edna.
P.S.: Beoordeel een boek niet naar de kaft. :wink:

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Moderator
 • Administratie
 • Beheerder

Wiske wrote:
@Eliza: Laat je aub niet misleiden door een professioneel ogende website. Dit zegt nauwelijks iets over de service die een agent biedt, noch over de kwaliteit. BSN heeft een goede naam, net als Bureau de Jury. Ik ga alleen maar af op mond op mond reclame en over ervaring van anderen, net als bij uitgevers.

Maar het kan natuurlijk geen kwaad om een goede website te hebben. Toch?

Persoonlijk (en ik spreek hier als webdesigner) vind ik de site van BSN echt verschrikkelijk. Het lijkt wel een relikwie uit de vroege jaren 90. Ik zou er dolgraag een keer mee aan de slag gaan.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ai ai ai. Een website beoordelingsbedrijf, is dat niks voor jullie? Als ik al niet twijfelde over mijn eigen site dan doe ik het nu wel. Die is pas echt in elkaar geflanst.

Toch, wel beseffende dat ik nu klink alsof ik slechte sites wil verdedigen, je kan de site (nog) niet de hoofdrol laten spelen in je beoordeling. Ik heb sites van oplichters onder ogen gehad die er prachtig uitzien; maar je krijgt niets voor veel geld. Voor de duidelijkheid, ik spreek in het algemeen, niet in het bijzonder over agenten.

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik zou me afvragen of je dat wel werkelijk wilt, Eliza. Want je bent dan wel contractueel aan hen gebonden. Bij een volgend boek zul je dus weer via hen contact met de uitgever moeten hebben. En ze pikken een graantje mee van het geld. Het moet dus wel een bewezen zeer goed agentschap zijn om ermee in zee te willen gaan. Bepaalde literair agentschappen werken alleen voor specifieke uitgeverijen en zijn dus weinig meer dan een verlengstuk. Die zijn niet zozeer gespecialiseerd in het aanbieden van manuscripten, als wel in het verkopen van de rechten van bestsellers aan het buitenland. Daar schiet je dan ook weinig mee op als je het over de behartiging van jouw zaken hebt. Het begrip literair agent is in Nederland nog lang niet zo ontwikkeld als in het buitenland. En misschien is dat maar goed ook.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Cixi wrote:
Bij een volgend boek zul je dus weer via hen contact met de uitgever moeten hebben.quote]

Dit heeft mij zelf ook altijd een groot nadeel geleken! Je zit er meteen aan vast!!