Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

vervangwoord

28 maart 2017 - 17:28
Hallo, Ik heb een verhaal geschreven waarin in het kort een decor wordt vermeld van een koersbedrijf met een opstelterrein voor scooters. Het woord 'opstelterrein' is naar mijn idee niet het juiste woord. Een transportbedrijf heeft een terrein waar de voertuigen staan opgesteld voor bezorging of levering van goederen. Hoe wordt dit genoemd?

29 maart 2017 - 9:18
Wagenpark is meer de verzameling van voertuigen van een bedrijf. Het is een goede benaming. SchrijvenNico, misschien is het een idee om zo'n bedrijf eens te bellen en vragen hoe zij het noemen.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 maart 2017 - 10:34
'opstelterrein' is volgens mij het woord dat ze gebruiken bij het stallen van treinen. Of metro's. Bedoel je niet een opslagterrein? Of gewoon een magazijn o.i.d.?

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 maart 2017 - 11:30
http://www.encyclo.nl/begrip/Wagenpark : alle wagens van een dienst Akaatje, voor treinen of treinstellen lijkt het me eerder een rangeerstation. Ergens heb ik ook 'vloot' zien staan, zijnde het geheel van vrachtwagens, wagens, welke soort ook die deel uitmaken van. >> dus vloot betekent hier dan ook wagenpark

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 maart 2017 - 12:55
Bedankt allen. #Eminem Bedankt voor de tip. #Peregrine Deze website heb ik al geprobeerd maar schiet er weinig mee op.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 maart 2017 - 19:19
@ Marlie, volgens Wikipedia: een opstelterrein is een emplacement voor het opstellen en eventueel schoonmaken van treinen, metro's of trams. Opstelterreinen zijn meestal te vinden bij de grotere stations of bij eindpunten. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Opstelterrein) Dat is waar ik op doelde. @SchrijvenNico: heb je nu een goed woord gevonden?

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
30 maart 2017 - 22:43
aan allen Bedankt voor jullie reacties, maar het ging mij niet om de letterlijke betekenis van ´opstelterrein.´ Ik bedoelde een terrein waar scooters staan opgesteld om spullen te bezorgen. Ik heb al ´scooterpark´ en dat is voor mij voldoende.