Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Open forum

Durft iemand dit? Ik schrijf achter m'n bureau en stuur vaak wat naar proeflezers en zet zelfs alles op internet. Je hoort steeds vaker dat je stukjes aan publiek moet voorlezen, maar gek genoeg lijkt me dat doodeng. Jullie? Start » Activiteit » sPEAK in CAPSLOC sPEAK in CAPSLOC Soort: open podium Wie: CAPSLOC sPEAK Wie - Beginnende schrijvers, dichters, songwriters Wat - Open podium, 5 minuten pp. Waar - CAPSLOC Cultuurpodium Pelikaanweg 3 Capelle aan den IJssel Wanneer - Dinsdagavond 21 januari. Tijd: 20.00 - bar is open. Entree/Deelname - Gratis (applaus mag voor gewerkt) Jij wilt eens kijken hoe het valt, dat gedicht van jou. Of: hoe de zin uitgesproken zweeft, op zoek naar oren. Woorden moeten ademen! Toch? Kom maar op. Wij willen jou horen voordat we je lezen. Wij geven je vijf (5!) minuten. Misschien inspireren wij je wel tot een fragment, speciaal voor onze oren. Zet je woorden in CAPSLOC. sPEAK. De sPEAKs worden muzikaal omlijst. Ook songwriters zijn welkom. sPEAK is een vooralsnog eenmalig initiatief van Cultuurpodium CAPSLOC. Vijf minuten spreektijd per persoon - vooraf te bespreken per mail naar speak@capsloc.nl. Neem jij een glimlach en een pen mee, wij maken het gezellig en ontvrezen vast de drempel. CAPSLOC sPEAK Provincie: Zuid-Holland Waar: Capelle aan den IJssel Wanneer: 21/01/14 Hoeveel: gratis Meer informatie: www.facebook.com/CAPSLOCsPEAK

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als er vijfhonderd tot duizend mensen zouden zitten? Geen centje pijn. Maar Capelle aan den IJssel, op dinsdagavond? Veertig man publiek. Hooguit. Tien tot twintig elkaar op de schouder kloppende deelnemers. Da's eng.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Woodpecker is dit een tendens, gaan we ons werk voorlezen? Mij lijkt het wel een goede oefening. De prijs bij Literair Werk was de vorige keer dat je stukje werd voorgelezen door een acteur. Ik was zo trots en het begint ineens te leven. Hoofdprijs was 250 euro, maar helaas

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Of het een tendens is, weet ik niet. Wel dat er meer bij komt kijken dan je denkt. Ik weet wel dat het vaak kleinschalig is. Veertig man publiek, wat pilsjes en een plankje kaas. Voorlezen, voordragen, is trouwens een kunst op zich.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hmm, mij lijkt het leuk. Voordracht heb ik altijd interessant gevonden. De regisseur van het schooltoneel scoutte mij toen ik één van mijn verhaal voordroeg op een festival op school. Die heeft me wat theatrale vaardigheden bijgebracht. Nu ben ik tenminste niet meer zo bang op een podium. :P Ik weet alleen niet helemaal of ik in het gezelschap pas, als jongeling en fantasyschrijver. En of het gaat lukken om er op een avond in de schoolweek heen te reizen. Het is ver vanaf mijn woonplaats gezien. Het lijkt me wel verrijkend, en misschien ook een middel om publiek te bereiken en alvast te boeien met mijn werk. Ik heb nog vrijwel niets aan (zelf)promotie gedaan, ik weet niet goed hoe ik dat moet doen.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik krijg al astma als ik er aan denk. Als mijn boek ooit uitkomt zal ik ook op een podium iets moeten zeggen. Dat kleinschalige lijkt mij juist wel leuk. Bij Elsschot heb ik ook voorgelezen maar dat was een kort stukje. Leuk onderwerp voor de zaterdagavond

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Neem jij een glimlach en een pen mee, wij maken het gezellig en ontvrezen vast de drempel.
Ik heb geen glimlach. Ik ben niet gezellig. Ik vrees niets.
Waar: Capelle aan den IJssel Wanneer: 21/01/14
Is dat vlak bij Rotterdam?
Of: hoe de zin uitgesproken zweeft, op zoek naar oren.
En hoe willen jullie je ziel dan beschermen tegen mijn DrakenWoorden? Ik ruik een uitdaging.

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Yrret draagt voor in Capelle a/d IJssel? Hmm. Toch wel wat ver voor mij. Hmm. Bier en kaasplankje, zei je? Ik kom ook.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is niet heel eng want ik ben er ook :) Proeflezen met oren is zo ontzettend 2014. Er zijn meer dan veertig stoelen. En ook een podium met een joekel van een leun(spreek)stoel plus een grote hoeveelheid schouderklopjes. Er zijn nog 5-minuten-plaatsen over, je kunt je aanmelden per mail. Voor updates is er de facebookpagina. Ps: Draken schijnen zeer gewenst te zijn.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je postte dit al op twitter, nienkea, en toen was ik al enthousiast. Ik woon te ver weg, helaas. Ik heb een tijdje meegedaan met writeclub: http://writeclubeindhoven.tumblr.com/ Je teksten voorlezen voor max. 10 mensen voor feedback. Een van de leerzaamste dingen die ik deed op schrijfgebied. Niet de feedback, maar vooral het voorlezen.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja Sjee, jammer dat het ver weg is. Dat voorlezen probeer ik idd onder de aandacht te brengen waarschijnlijk omdat het me zo eng lijkt. Ik heb het 1x gedaan in Rotterdam met een wedstrijd. Ik heb die 20 zinnen wel 200 keer geoefend. Zou ook leuk zijn om elkaar van Sol een keer tegen te komen.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zou inderdaad leuk zijn, maar ik woon in het oosten van Nederland en dan is het wel erg ver weg voor een dinsdagavond. Het valt bovendien midden in mijn toetsweek. Ik denk niet dat ik dan kom, helaas.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Nienkea,
Wanneer - Dinsdagavond 21 januari. Tijd: 20.00 - bar is open.
Vooral dat laatste spreekt me aan, echter slechts zelden verlaat ik mijn woning.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een verhaal lezen of voorgelezen krijgen zijn twee verschillende dingen. Het verhaal zal anders worden verwerkt (ervaren) door de ontvanger, omdat de verwerking door verschillende delen van het brein gebeurt. Lijkt me uiterst lastig een verhaal te schrijven dat zowel lezend als horend een topper is.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja! Leonardo, dat is zo. Ik heb dat zelf gemerkt toen ik kort achter elkaar een winnend verhaal moest voordragen bij uitreikingen. Bij een gedicht is dat anders dan bij een verhaal, denk ik. Ik merkte dat vooral dialogen moeilijk zijn zonder dialooglabels of als deze achter de dialoogzinnen geplaatst staan. Ik was op het Lezersfeest en heb daar voordrachten gehoord van Kees van Kooten, Ramsey Nasr, Nico Dijkshoorn, Saskia Noort. Zij verveelden nog geen woord. En dat leken geen fragmenten speciaal geschreven voor de voordracht, maar waarschijnlijk wel gekozen op geschiktheid. Dat moet toch te leren zijn? Al is het maar een verbetering door routine. En ik denk, dat een schrijver indien nodig, toch echt iets voor moet kunnen dragen uit eigen werk. En dat het ook heel leuk is te zien hoe mensen erop reageren. Op een podium staan, een microfoon, vooraf geschikte fragmenten uitzoeken. Dat zijn leermomenten. Ik heb trouwens een update, er zal ook een fotograaf aanwezig zijn. Een pro foto van je voordragende zelf, lijkt mij prima opsteker voor een literair cv. JanP, die bar :)

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nienkea,
Wanneer - Dinsdagavond 21 januari. Tijd: 20.00 - bar is open.
Vooral dat laatste spreekt me aan, echter slechts zelden verlaat ik mijn woning.
Dat vind ik erg jammer om te horen. - je leek mij een zeer vriendelijk persoon. - als er iemands stukjes geschikt zijn om voorgelezen en gehoord te worden, zijn het die van jou. Dat meen ik en hierin sta ik niet alleen. Misschien weer die combi met die vriend van je? Dit podium van sPEAK verdient schrijvers als jij en de wereld kan nog best een aardig persoon gebruiken. Mijn wens voor jou voor het nieuwe jaar: een positieve turn in je leven. Doorbreek het oude patroon en je zult zien dat het je veel goeds brengt. En omdat een biertje blijkbaar een mooie wortel is: de volgende is van mij.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mocht je toch besluiten te gaan, dan zorg ik dat de organisatie een prachtig schuimend puntje voor je klaar heeft staan.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind het wel dapper dat jullie je werk durven voorlezen voor onbekenden. Persoonlijk zou ik een duizend doden sterven als ik voor een zaal vreemden (of bekenden) mijn verhaal moest gaan voorlezen. De enige persoon waaraan ik voorlees uit eigen werk is mijn zusje van 15 en dat is al spannend genoeg ;).

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Capelle aan de IJssel op een winterse dinsdagavond, veertig stoelen verwachtingsvol geschikt. Kaasplankjes uitgeserveerd door een sjeuïige Henk, zo eentje met gezellige bretels over z'n uitgezakte buik, voor de gelegenheid. Terug achter de bar kijkt hij gehypnotiseerd naar het grote scherpe kaasmes. De zaal vult zich met moeite, de looprekjes voorkomen en veroorzaken brekebenen. Men kijkt heimelijk en besmuikt naar interieur en lotgenoten. De presentator bij gelegenheid, beklimt het symbolisch podium en schraapt zijn keel. Te snel valt de afwachtende stilte, te kort blijkt het geïmproviseerd welkomswoord en introductie van de 'Eerste Spreker'. Iets terzijde buiten het licht staat iemand verloren met een papier in de hand op de onderlip te bijten. Het ademen gaat ineens zwaar. "Dames en Heren, een hartelijk applaus voor..." Henk doet 't licht uit. Ik ben wegens bezigheden elders helaas verhinderd.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Misschien inspireren wij je wel tot een fragment, speciaal voor onze oren.
Wat goed Au, je bent je gedegen aan het voorbereiden zo te zien. De organisatie houdt onder voorbehoud een plekje voor je vrij, hoor ik net. Er zal natuurlijk een parkeerplaatsje vrijgehouden worden voor je looprekje, indien een looprekje.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Misschien als ik wat schuif in mijn agenda... en een privéchauffeur, dat zou wonderen doen. Ik kan nog altijd in het donker mijn Vogonische gedichten voordragen met een pretzl op m'n voorhoofd. Heel stemmig, dat wel. Weet je wat? Ik bel Henk! (Roquefort, Appenzeller, Emmentaler, St Nectaire, ...) Dit wordt een kaastopic!

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Au, ik voel je Vogonische gedicht nu al. En ik krijg kaasvlinders in mijn buik. Wat betreft de chauffeur: de RET verleent haar volledige medewerking .

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mir, net Henk gesproken: hij houdt niet van stinkkaas. En met die pretzl wordt ik dan wel een heel makkelijk doelwit. Wereldberoemd in Capelle adIJ. Zucht. Ik zal het mezelf nooit vergeven.