Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor september 2011?

Augustus zit er bijna op, tijd voor een nieuw topic. Wat zijn je schrijfdoelen (of intenties) voor september, evt. met het oog op een groter (jaar)doel? Sta ook eens stil bij de afgelopen maand: hoe is het gegaan? Waar ben je blij mee en wat zou je anders aan willen pakken? Probeer je doel(en) zo behapbaar en concreet mogelijk te maken. Verder kun je hier ook je vorderingen bijhouden. Citaat van de maand: 'Everything we make is for the joy of creating and the thrill of sharing.' - Anahata Katkin Veel schrijfplezier! https://mail.google.com/mail/e/364

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doel is 'creative abandon' (creatieve onbevreesdheid). Ik wil mijn creatieve praktijk verdiepen door meer te vertrouwen op mijn creativiteit en intuïtie, en me niet te laten leiden door marktvraag, verkoopbaarheid en eindresultaat. Gewoon, terug naar de oorsprong: de spontaniteit, vrijheid en het plezier van het creëren. Van daaruit zie ik wel weer verder. Naast jeugdliteratuur, ga ik me ook weer meer richten op jeugdpoëzie en illustratie. Als ik daar de komende maand vol overgave en plezier aan weet te werken, of daar nu wel of niet een verkoopbaar resultaat uit voortkomt, ben ik geslaagd in mijn doel.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vorige maand heb ik niet meegedaan met de maanddoelen, nu toch maar weer oppikken. * Boekpresentatie "Mijn oma is een engel" regelen. * Mijn boek flink promoten, al doet de uitgever wat dat betreft het meeste werk. * +3000 woorden ms 1 * Aan de hand van feedback proeflezer het eerste deel (10.000 wrdn-20.000 woorden, weet niet hoe ver ze is gekomen) van mijn ms bijwerken/herschrijven * +2000 woorden ms 2 Hm, dat wordt hard werken, maar de maand hierna heb ik minder tijd, gok ik, dus ik ga er maar even vol tegenaan. Gelukkig gaan maandag de kinderen weer naar school.

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doel voor september is de eerste versie van mijn roman voltooien. Dat is een behoorlijk optimistisch doel, maar zonder hoop geen leven, nietwaar? ;)

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen voor september: - Ik wil de eerste versie van mijn tweede kindervoorleesverhaal afmaken - Ik wil mijn eerste voorleesverhaal een keer gaan voorlezen op het werk - + minstens 3500 woorden erbij voor mijn chicklitroman.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen voor september: -begin maken met herschrijven MS. -proeflezer commentaar verwerken als dit binnenkomt -eventueel nadenken of ik dit jaar meedoe aan NaNoWriMo Ik ben benieuwd of dit plan te ambitieus is ;) Ik heb expres niet erbij gezet hoeveel ik precies wil af hebben deze maand. Werk begint ook weer en ik zal dus meer naar de avonduren en weekends moeten verschuiven. :( Toch, ik heb al een begin gemaakt (ja gesmokkeld door de laatste week van augustus al te beginnen, nadat ik een ander manuscript in de eerste versie had afgerond...) en een goed plan voor de tweede versie van mijn MS ligt klaar. @Judy Mooi citaat!

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor augustus wilde ik een verhaal voor Pica schrijven. Dat is gelukt, maar er moet nog heel wat aan gebeuren. Dat kan in deze maand wel gebeuren. Verder wil ik uitvogelen met welk 'groot' project ik verder wil, want ik heb nu een paar dingen liggen waar ik tussen de 10.000 en 25.000 woorden voor heb geschreven en dan stort ik me weer op iets anders... Ook deze maand: -Manuscripta :) -Milonga :D

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik kan niet achterblijven gezien al deze enthousiastelingen. ;) -Enige doel voor deze maand is hoofdstuk 13 voltooien en met een beetje geluk beginnen met 14. De vraag is alleen... hoe groot gaat dat hoofdstuk 13 worden? Als ik het een beetje goed inschat zal ik dan rond de 9000 woorden zitten. Dus deze maand er nog 6000 bij :). Succes allemaal.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
-Nieuwe ideeën toevoegen aan mijn verhaallijn -problemen op lossen waar ik tegen aanloop -hoofdstuk 1 tm 8 laten proeflezen -hoofdstuk 14 tm 20 afmaken

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
In juli en augustus heb ik veel van mijn doelen niet gehaald. Combinatie van te weinig tijd en misschien wat te veel willen. Mijn doelen voor september en verder, in orde van prioriteit: * verhalenworkshop PF: Hier ben ik de afgelopen maanden heel intensief mee bezig geweest, en ik heb vandaag (dus één dag te laat, maar er zijn er ook die nog aan het middendeel moeten beginnen) het laatste deel van het middendeel van mijn verhaal gepost. Nu hebben we twee maanden tijd voor het einde. Dat van mijn verhaal bestaat uit drie delen, waarvan ik in september het eerste wil schrijven en de volgende twee in oktober. Dus heb nu een hele maand voor ongeveer evenveel tekst als de afgelopen maanden in een week. Dan heb ik ook meer tijd om me op andere projecten te richten. * Schaduwzijde (verhalenbundel): De twee verhalen waar nog het meeste werk aan is herschrijven en (nog eens) aan proeflezing onderwerpen. Eventueel ook beginnen met het herschrijven van een derde verhaal. Dan resten er nog twee die nog niet 100% af zijn maar die zijn voor later. (Ik wil deze maand eens niet te veel hooi op mijn vork nemen) * Kinderen van Sirius (roman): Het vierde deel had ik begin vorige maand al willen afhebben, maar na het even te laten rusten heb ik nog veel verbeterpunten ontdekt. Daar heb ik deze week volop aan gewerkt, hopelijk kan het dit weekend eindelijk naar mijn proeflezers. Dan meteen verder met het vijfde deel, en ik hoop deze maand ook nog aan het zesde te kunnen beginnen. * Als ik nog tijd over zou hebben, of vastzit in alle bovenstaande, heb ik nog voldoende "reserve". Werken aan wedstrijden (in de eerste plaats Fantastels, maar misschien ook Auteurs with talent (sic) of een ander tussendoortje). Twee verhalen waar ik al lang mee bezig ben afwerken (eventueel voor Fantastels) of beginnen aan één van de twee nieuwe verhalen die ik in juli gepland heb (één daarvan zou ook kunnen voor Fantastels), of eindelijk dat Engelse verhaal waar ik al jaren mee bezig ben afwerken... Vrij uit te kiezen naar waar ik op dat moment zin in heb, dus, keuze genoeg 8)

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat in augustus niet is gelukt, zal deze maand moeten. Dus: - Eerste verhaallijn afwerken, flashbacks al is schematiseren. - Kortverhaal 1: Overschrijven en herschrijven. - Kortverhaal 2: Idee verder uitdenken en uitwerken, dan schrijven.

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn ultieme septemberdoel: De eerste volledige versie van mijn manuscript afmaken (+20.000 woorden). Dat zou normaal gesproken te veel zijn, ware het niet dat er tussen 17 en 22 september 5 volle schrijfdagen op Milonga ingepland staan en dat scheelt natuurlijk enorm. Mijn augustusdoel was (als ik me goed herinner) +25.000 woorden en dat heb ik bijna gehaald (dankzij de zomervakantie).

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
En jongens, hoe ging het de eerste dagen van september? Ik ben tevreden, ik heb lekker geïllustreerd. Komende week wil ik nog meer tijd aan mijn creatieve praktijk besteden en dan ook aan jeugdliteratuur en jeugdpoëzie werken. En jullie?

Lid sinds

17 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor juli en augustus had ik enkel zeer bescheiden doelen gesteld en zelfs die heb ik niet gehaald. Mijn doelen voor september, in vrij willekeurige volgorde, zijn: * Verhalenworkshop PF: Hier ben ik in augustus minder mee bezig geweest dan ik had gewild. Daar komt bij dat ik afgelopen week mijn eerste synopis herlezen, deels afgekeurd en dus deels herschreven heb. Als gevolg daarvan moet ik nog aan het echte middendeel beginnen, terwijl anderen (zie Seraphims post) dat al afhebben! * Mijn verhaal voor de JFP afronden en voor de deadline opsturen. Dat gaat zeker lukken, want ik hoef enkel nog 100 tot 200 woorden te schrappen. Die vind ik nog wel. * Verdergaan met de research voor een langere historische jeugdroman. Een voorlopig plot heb ik al, maar voordat ik echt aan het schrijven sla, wil ik zeker weten dat alles in grote lijnen klopt met wat er van de betreffende periode bekend is.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik was van plan om een verhaal voor JF te herschrijven, maar als dat deze maand nog af moet wordt het slordig afgewerkt, dus ik laat het liever liggen tot volgend jaar. Verder ga ik maar gewoon verder aan mijn andere ms. Er is nog genoeg aan te doen.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb aan het vierde deel van mijn roman gewerkt, maar het is nog niet klaar om te worden proefgelezen. Ik ga daar eerst mee verder voor ik aan iets anders begin.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het gaat lekker :) Herschrijven zie ik altijd als een berg tegenop, maar dit keer zit ik nog zo in het verhaal, dat het mij alles meevalt. Zolang ik er maar iedere dag (even) voor ga zitten en ik de continuïteit houd, moet ik mijn septemberdoel wel halen;-)

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
* Boekpresentatie "Mijn oma is een engel" regelen. * Mijn boek flink promoten, al doet de uitgever wat dat betreft het meeste werk. * +3000 woorden ms 1 * Aan de hand van feedback proeflezer het eerste deel (10.000 wrdn-20.000 woorden, weet niet hoe ver ze is gekomen) van mijn ms bijwerken/herschrijven * +2000 woorden ms 2 Doel 1 en 2 ben ik mee bezig. Doel 3: nog 400 wrdn te gaan. Doel 4: krijg komend weekend feedback binnen Doel 5: mee bezig, gaat lekker!

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Afgelopen week veel, en met plezier, aan mijn jeugdroman gewerkt én een aantal nieuwe gedichten geschreven. Ik ben zéér tevreden. Volgende week zo doorgaan en dan ook weer illustreren. Ik wil dan wel meer balans creëren tussen mijn creatieve werk en 'andere dingen', merk dat mijn lijf het me niet in dank afneemt, al die uren achter de compu. Hoe gaat het met jullie?

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Judy Mooi! Het herschrijven gaat bij mij redelijk, al was mijn Grote Herschrijf Plan in de tweede week al aan herziening toe natuurlijk. Toch merk ik dat ik nog met evenveel enthousiasme werk als toen ik het idee net had verzonnen. :) Een goed teken, lijkt me. En diep van binnen begint ook weer het NaNoWriMo virus te kriebelen. Maar of het slim is daaraan mee te doen als ik dit MS niet eerst heb herschreven...?!

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn cursus afronden met een vijfde portie van 10.000 woorden :) Daarvoor moet ik nog aardig wat schrijven... Het werkt wel goed, zo'n stok achter de deur. Ik hoop dat ik met deze schrijfdocent verder kan, eventueel als schrijfcoach. Iedereen succes!

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Sinds kort heb ik het schrijven weer opgepakt en ik heb het gevoel weer helemaal te pakken. Ik heb vorige week een kort verhaal geschreven om er weer een beetje in te komen en ik heb deze week het begin van een MS uit de la gehaald dat ik ooit voor mijn studie heb geschreven. Graag wil ik mezelf wat doelen stellen maar gezien het feit dat ik ook gewoon moet werken in de maand september, wil ik niet teveel van mezelf eisen. - Kort verhaal afmaken waar ik deze week aan ben begonnen. - Opzet maken voor de rest van het MS en eventueel een indeling maken van de verschillende hoofdstukken. - Research doen.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
* verhalenworkshop PF: --> nog niet voor geschreven deze maand, maar kan gerust wachten tot eind deze week * Schaduwzijde (verhalenbundel): --> bezig geweest met het herschrijven van 1 verhaal, daar wil ik de rest van de week als eerste prioriteit aan verderwerken * Kinderen van Sirius (roman): --> vierde deel gisteren eindelijk naar mijn proeflezers gestuurd het vijfde deel afgeprint zodat ik er dingen in kan aanduiden en in de kantlijn en op de achterkant noteren zodat ik een herschrijfschema kan opstellen * "reserve". --> een kort beginnetje geschreven voor één van de nieuwe verhalen (dat een thriller zonder bovennatuurlijke elementen moet worden, hoogstwaarschijnlijk langer dan de limiet voor PT, dus geen idee wat ik daarmee ooit zou kunnen aanvangen, maar soit, het zou in ieder geval een goede oefening moeten zijn en wie weet kan ik er bij Parelz nog mee terecht, of zijn er wedstrijden voor langere thrillers?) Dus het gaat best goed, ook al heb ik de afgelopen week niet overdreven veel tijd gehad om te schrijven.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik wil minimaal 1,5 hoofdstuk afmaken deze maand (+/- 4500 woorden), en liever meer.
De eerste 0,5 bijna klaar. Beetje last van writers block, misschien volgende maand even helemaal niets doen maar alles goed op een rijtje zetten voor mezelf hoe ik de rest van het MS ga indelen etc.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
September is bijna halverwege, hoe gaat het met jullie doel(en)? Als ik de reacties van degene boven mij zie gaat dat wel goed. Ikzelf mag ook niet klagen. Hoofdstuk 13 vordert gestaag en ik ben nu voorbij de helft. Dus op het eind van de maand is deze zeker af. Tenminste... ;) Het slechte weer van de afgelopen tijd helpt wel mee qua productie. Hoe zit dat eigenlijk bij jullie?

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hm, ja, als het zonnetje schijnt is het inderdaad wel verleidelijk om in mijn tuin in het zonnetje te gaan zitten... :) Maar ja, gelukkig vordert het herschrijven gestaag, niet in de laatste plaats dankzij fijn opbouwend proeflezer commentaar.

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
* Boekpresentatie "Mijn oma is een engel" regelen. * Mijn boek flink promoten, al doet de uitgever wat dat betreft het meeste werk. * +3000 woorden ms 1 * Aan de hand van feedback proeflezer het eerste deel (10.000 wrdn-20.000 woorden, weet niet hoe ver ze is gekomen) van mijn ms bijwerken/herschrijven * +2000 woorden ms 2
* Boekpresentatie -> dit weekend verder regelen * Boekpromotie -> mee bezig * + 3000 wrdn ms 1 -> meer dan dubbel gehaald, sta nu op + 6535 voor deze maand * Herschrijven -> start ik vandaag mee * +2000 wrdn ms 2 -> is blijven liggen, heb deze maand +500 geschreven en het blijft nu even liggen, eerst verder met ms 1 herschrijven en af schrijven.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat hebben de meesten van jullie een strakke planning, dat vind ik altijd zo knap. Als ik schrijf, gooi ik er 30.000 woorden per maand uit en als ik niet schrijf, zoals nu, loop ik met de ziel onder mijn arm rond. De doelen die ik heb: - onderzoek doen voor een wat korter boek wat niet zo onder mijn huid kruipt - stukjes schrijven voor mijn website die ik nog steeds niet heb Vooral in dat laatste heb ik eigenlijk geen zin: het onderwerp staat nu wat verder van me af en ik vind het moeilijk alles weer op te rakelen. Toch moet het natuurlijk iets moois worden en moet ik mezelf een schop onder mijn kont geven. Succes allemaal!

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Richard geeft bij deze Wiske een goed bedoelde schop(je) onder haar kont ;) Of misschien een bemoedigend woord, aan jou de keuze :) Kleine hint voor jou Wiske: regelmaat c.q. routine. Gewoonweg elke dag, als het even kan, op hetzelfde tijdstip, iets gaan schrijven. Voor mij werkt dat het beste, misschien ook iets voor jou. Btw, de hoeveelheid woorden doen er dan niet toe, wel dat je elke dag bezig bent. Wat ook onder schrijven valt vindt ik het brainstormen/nadenken/research over je ms, of misschien in jouw geval de website. Suc6. :thumbsup:

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Afgelopen week veel aan mijn jeugdroman gewerkt. Ging over het algemeen helaas niet zo lekker, was erg ploeteren deze keer (ondanks een helder plot). Ook twee nieuwe gedichten geschreven. De komende weken ga ik het op de NaNoWriMo manier aanpakken: doorschrijven zonder te veel na te denken, tot ik 50.000/60.000 woorden heb, oftewel de eerste grove versie. Dit om blokkades te doorbreken. Hoe gaat het met jullie?