Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Eerste boek

Hoi iedereen die dit leest :) Na een aantal jaar succesvol engelstalige verhalen voor fanfiction te hebben geschreven, wil ik eigenlijk 'verder', dus ik besloot mijn eigen boek te beginnen. Het word een jeugdboek in het fantasy- genre wat ook voor volwassen geschikt is (zoiets als Harry Potter). Ik heb al zo'n 10000 woorden (het streven is om en nabij de 80000). Het gaat o.a over vampiers, weerwolven, en een magieschool, en vandaar dat ik bang ben dat het weer zo cliché gaat worden, terwijl ik dat juist zo veel mogelijk probeer te vermijden. Hieronder heb ik een soort 'promotiepraate' voor mijn verhaal, en ik zei het super vinden als je me zou kunnen zeggen wat je ervan vind. Lijkt het je een goed idee? Zou je het willen lezen? En hebben jullie (de hoogst waarschijnlijk veel en veel ervarener schrijvers) tips ofzo? In het algemeen en betreffen clichés vermijden? Dank! ^^ 4 jongeren, alle 4 met een totaal ander leven, ogenschijnlijk normaal en onwetend van elkaars bestaan. Zelena is een zeventienjarig weesmeisje met een bloederig geheim, dat haar isoleerd van de rest van de wereld. Als haar pleegouders achter haar geheim dreigen te komen besluit ze iets te doen dat ze jaren geleden al had moeten. Vincent, zestien jaar oud, heeft een idyllische jeugd, op het feit dat hij een weerwolf is na dan. Als de situatie op een dag uit de hand begint te lopen, komt zijn moeder met een oplossing waar hij zich vier jaar lang tegen verzet heeft. De zestienjarige Allison is de laatste erfgename van de eeuwenoude en schatrijke van der Lanen- familie. Magie loopt als een zilveren draad door de vrouwelijke familielijn, en net als haar moeder, groot moeder, en alle van der Laan- vrouwen daar voor spendeert zij haar jeugd in de Astrum Maginster kostschool, een van de weinige kostscholen voor ‘andere’ kinderen, ter wereld. Mayan heeft in de zeventien jaar van zijn leven altijd al geweten dat hij anders was. Als hij het bewijs eindelijk onder ogen krijgt, en realiseert dat iedereen om hem heen hem al die tijd voor de gek gehouden heeft, loopt hij weg, op zoek naar een nieuwe zin in het leven. 4 jongeren, 4 'monsters', wiens paden zullen kruisen en wiens leven wendingen zullen nemen die ze zich nooit, niet in hun mooiste dromen noch in hun duisterste nachtmerries, hadden kunnen voorstellen. (ps: het zijn dus 4 verhaallijnen die elkaar op een gegeven moment kruizen)

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom Little Miss Moo. Het heeft idd alle elementen die we de laatste jaren zien in dit genre. Is dat heel erg? Nee, denk het niet. Ik zou het evengoed willen lezen. Het is niet alleen wat je vertelt, maar ook hoe je het vertelt. Het nadeel is voornamelijk dat niemand gaat roepen hoe uniek je bent, maar dan kan je mikken op een goed uitgepakt genre boek oid. Mijn tip? Maak een duidelijk schema, zodat je er zeker van kan zijn dat je verhaal in balans is en niet te groot wordt. Succes!

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oeh! Ik vind het juist leuk die hele mengelmoes bij elkaar. Je ziet het wel veel terug de laatste tijd, maar juist een combinatie van al die elementen bij elkaar vind ik weer leuk en vernieuwend. Ook is het leuk dat de vier jongeren eerst hun eigen weg belopen om vervolgens elkaars pad te kruizen. Mij lijkt het dus wel wat ^^

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom little Miss, ik vind het moedig van je om een boek te willen schrijven over een al zo uitgekouwd idee dat van de vele cliche's tegenwoordig aan elkaar hangt. Je zult er een hele klus aan krijgen om iets nieuws te vinden en dit te verweven in een strak lopend verhaal. Mag ik je een vrijblijvende tip geven? Maak een 5de karakter aan. Een karakter met heel veel humor. Laat die interactief meelopen in je verhaal. Gebruik hem of haar als een soort van uitlaatklep. Tis maar een idee... Succes.

Lid sinds

13 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hé Miss Moo, het is cliché, maar toch boeiend. Ik zou het lezen. Zoals Ceridwen ben ik ook van mening dat het gaat om hoe je het opschrijft. Veel succes!

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hee Miss Moo en welkom! (Sorry ik ben te lui om alles te typen.) Er zijn genoeg verhalen die op elkaar lijk. Nu met twilight komen er wel opeens heel veen meisjes die tussen 2 jongens moet kiezen die allebei ''anders'' zijn :p Als je een verhaal goed op je eigen manier schrijft met wat andere dingen enz. dan kan het een goed boek worden. Je verhaal doet me meer denken aan een ander verhaal.. De serie van Ravensgate en HP door elkaar misschien.. Nou ja, succes met je boek ik vind het knap dat je zoveelw oorden kan schrijven. Als je wilt kan ik je verhaal wel lezen. Ik hou wel van fatasyboekjes ^^

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Bobcat, waarom kan een van de bestaande karakters geen humorist zijn? Een weerwolf met humor? Een vijfde karakter erbij, als verbindende factor, of alleen maar om de boel te verluchtigen kan, maar ik vind vier al vrij fors, zeker als het om een eerste boek gaat. Dat zijn een boel ballen om in de lucht te houden. Bovendien kan een karakter niet alleen lijm of lach zijn, hij moet ook iets wezelijks bijdragen aan het verhaal (niet aan het boek, aan het verhaal). De overweging van een goed karakter is: als ik hem weglaat, kan het verhaal dan nog verteld worden? Als het antwoord nee is, dan is het karakter in orde.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, Ceridwin je hebt gelijk. 4 karakters, een weerwolf met humor zoals een soort Wolfje van Donald Duck. Een echte weerwolf met een geweten is ook al een cliche. Little Miss heeft geen makkelijk onderwerp gekozen, maar dat had ik al gezegd.

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Wauw zo snel al zoveel reacties, had ik niet verwacht xD @ Bobcat: De weerwolf is het humoristische karater, maar het geen dolfje weerwolfje ofzo, hij is gewoon van nature een optimist en een beetje naief, zijn moeder hielp hem heel erg met zijn aandoening en hij heeft er niet veel problemen mee (totdat het een keertje fout gaat). 5 karakters gaat me niet lukken hoor, 4 vind ik zelf ook al erg veel, te veel verschillende perspectieven word verwarrend denk ik. Maar evengoed bedankt voor de suggestie. :) @ Elianne: Als je een stuk zou willen lezen zou dat top zijn, maar die 10000 woorden die ik nu heb, zijn wel nouja 'conceptwoorden' ik moet de fouten die ik zelf kan ontdekken etc. er nog uithalen xD En er komt geen twilightachtig 'meisje moet kiezen tussen normale jongen en monsterjongen' element in voor, maar natuurlijk wel liefde, in ieder geval tussen Zelena en Mayan, en misschien ook tussen Allison en Vincent, maar daar twijfel ik nog een beetje over...

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Haha nee het was maar een voorbeeld maar je begrijpt wat ik bedoel ;) Wel drama hé =D Dus bijv. dat Mayan te verlegen is om een relatie aan te gaan of wat voor dilemma dan ook >3 Stuur maar op hoor! Via pb kan dat, ik heb ongv de hele bieb leeggeplunderd. Van HP tot City of Bones naar Eragon. Ik heb alles wel zo'n beetje gelezen =D Als ik het plot wat beter ken en de karakters kan ik misschien tips en adviezen geven ;)

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Okee mischien is dat wel een goed idee, ik zou een stuk van het eerste hoofdstuk kunnen sturen (dat hoofdstuk is het oudst en dus het meest 'gecheckt') moet ik dan gewoon kopiëren en in een pb plakken?

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De aanpak klinkt mooi! Je voelt al zo een bepaald sfeertje in deze intro. Ik denk dat ik een verhaal als dit heel graag zou lezen, de keuze voor vier personages heeft in deze context iets heel aantrekkelijks, ik krijg zo het gevoel dat ze tegen elkaar gaan uitgespeeld worden en dat er grote drama's gaan ontknoopt worden. (ps: het zijn dus 4 verhaallijnen die elkaar op een gegeven moment kruizen) ===> Heb je al over dat kruisen nagedacht?

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Tille: ja er is over nagedacht, ik dacht dat ze elkaar allemaal iig in die school konden ontmoeten maar misschien dat sommigen elkaar al eerder gaan ontmoeten, bewust of onbewust... dat moet ik nog even uitvogelen. @ Elianne: Ok komt voor elkaar, verwacht een dezer dagen maar een berichtje :)

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben persoonlijk dol op verhalen waarin verschillende personages met hun eigen achtergronden en karakters moeten zien samen te werken. Ik vind het altijd boeiend om erachter te komen waarom mensen zijn wie ze zijn, en hoe ze zo geworden zijn. Wat dat betreft spreekt jou verhaal me zeker aan, Little Miss Moo. Ook ik ben alleen wel benieuwd naar hoe je dit allemaal in een verhaallijn gaat gieten. Waarop plaats je niet eens een stukje uit het eerste hoofdstuk bij proeflezen? Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden

Lid sinds

10 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Ziet er goed uit. Over dat cliché-gedoe, volgens mij kan je in het fantasy-genre geen echt uniek verhaal meer schrijven. Ik kan het weten :p Maar ik heb wel zin om dit te lezen moest het ooit gepubliceerd worden.