Je schrijfdoelen voor augustus 2010?

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor augustus 2010?

Juli zit erop, het is weer tijd voor een nieuw doelentopic: Wat zijn je schrijfdoelen voor augustus (evt. met het oog op een groter jaardoel)? Sta ook eens stil bij je schrijfdoelen of schrijfproces van afgelopen maand (zie daarvoor: http://www.schrijvenonline.org/forum/104928). Hoe is het gegaan? Waar ben je blij mee en wat zou je anders aan willen pakken? Probeer je doel(en) zo behapbaar en concreet mogelijk te maken. Verder kun je in dit topic ook je vorderingen bijhouden. Inspirerend citaat van de maand: 'Great things are not done by impulse, but by a series of small things brought together.' - Vincent van Gogh Veel schrijfplezier! https://mail.google.com/mail/e/364

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn augustusdoelen: - Mijn eerste inzending voor de JFP voor de laatste keer aanpassen. Het ligt nu bij iemand die ik ken uit België. Enkel woorden en/of uitdrukkingen die ze écht niet kent, pas ik aan. Daarna eindelijk eindelijk opsturen. Als ik het durf :P - De eindopdracht van de tweede les van m'n AVI-cursus doen (tussenopdrachten reeds gedaan). Ja, weer uitgesteld, binnenkort maar eens naar de bieb. Deze maand heb ik meer tijd dan in juli, doordat ik niet twee weken lang jochies om me heen heb hangen. Wellicht dat er na verloop van tijd meer doelen bij zullen komen, maar ik wil het nu echt even haalbaar maken. Niet dat ik weer teleurgesteld moet melden dat het niet gelukt is.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Inspirerend citaat, Judy. Dank je wel. Weet iemand hier toevallig de oorspronkelijke tekst - in het Nederlands vermoedelijk?

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
[OT: Tantebetje, ik heb even gezocht naar het citaat in het Nederlands, maar het niet gevonden] Mijn doel: mits iets van het verhaal kan zoals ik het in gedachten heb (ik heb ergens een researchvraag gedropt), een vlaams Filmpje proberen te schrijven. Nogal laat om te beginnen, maar ik was steeds druk met andere dingen en dit Filmpje dringt zich steeds bij me op. In gedachten heb ik het meeste ervan alk geschreven. Nu maar hopen dat het kan!

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zou het ook wel leuk vinden om hier nog even samenvattend van anderen te horen hoe het met de doelen van juli is vergaan, zijn er dingen behaald, of juist niet? Ik kan mijn doelen van juli zowat knippen en plakken:
- Een verhaal schrijven voor de schrijfwedstrijd van vrouwenthriller.nl - Een verhaal wat ik al heb liggen herschrijven voor de JFP - Verder met manuscript 1, nadat ik er feedback over heb gekregen - Eventueel verder met manuscript 2
Toch moet ik er wel wat aan veranderen: - Het verhaal voor de schrijfwedstrijd van vrouwenthriller.nl afmaken - Verder met het herschrijven en uitbreiden van mijn verhaal voor de JFP - Verder gaan met het omzetten van het perspectief van manuscript 1, van personaal naar ik-perspectief (pff...) - Manuscript 2 mag even in de koeling blijven liggen Wat ik nog extra heb gedaan is een verhaal ingestuurd voor de Piet Paaltjens wedstrijd.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doel voor juli was: sonnet 275 schrijven. Voor augustus: sonnet 300 schrijven. Aangezien ik gisteren 298 geschreven heb en 299 in de steigers staat, lijkt het behalen van het augustusdoel dus geen probleem te worden. Daarmee zal ik dan mijn jaardoel van 300 sonnetten in een jaar (september tot september) gehaald hebben. Dan is het dus tijd voor evaluatie en het stellen van een nieuw jaardoel. Ondertussen ga in ik augustus toch maar gewoon door met sonnetten schrijven ;) .

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doelen voor juli hebik in elk geval niet gehaald. Teveel andere dingen aan mijn hoofd. Voor augustus stel ik me geen doelen. Ik ben meer bezig met mijn leven ten doel te stellen, dat vind ik al heel wat. Ik ga wel proberen met de Esta-wedstrijd mee te doen en de eerste 200 woorden van een verhaal insturen. Daarnaast ben ik bezig met voor mezelf van alles opschrijven, over wat er gebeurt in mijn leven, hoe ik dingen anders wil en hoe ik die dan voor me zien, enz. De boeken moeten maar even wachten...

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Inspirerend citaat, Judy. Dank je wel. Weet iemand hier toevallig de oorspronkelijke tekst - in het Nederlands vermoedelijk?
@tantebetje & Trenke, ik had eerder ook al gezocht, maar kon het niet vinden helaas.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Iets groots ontstaat niet uit een impuls maar uit de verzameling van kleine dingen (Vincent van Gogh). En om met kleine dingen te beginnen: deze maand stel ik mij tot doel aan een schrijfwedstrijd mee te doen.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoelen van juli heb ik grotendeels gehaald. Alleen aan mijn roman had ik meer tijd willen besteden. Maar daar staat tegenover dat ik aan drie wedstrijden heb meegedaan, waaronder 2 verhalen voor de PHP. Mijn schrijfdoelen voor augustus: - aan mijn roman werken - een oud verhaal herschrijven, misschien als veteranenverhaal voor Fantastels - een nieuw verhaal waar ik een vaag idee voor heb schrijven, eventueel ook voor Fantastels of de Unleash Award - een verhaal schrijven voor de ABC wedstrijd

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Sterkte met het nieuw vormgeven van je leven, Anoukboek! Ik weet niet meer wat mijn doelen waren voor juli. Dat is mijn probleem. Het heeft geen zin om doelen te stellen, want ik houd me er toch niet aan en vergeet ze. Ze hadden iets te maken met een roman, maar ik ben overgestapt op een andere roman. Daar gaat het erg goed mee. Dus daar ga ik voorlopig mee door. Vanaf september heb ik helaas minder schrijftijd, dus het grootste doel is in augustus nog iedere ochtend schrijven. Dat gaat vast wel lukken.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoel voor juli: aan de hand van mijn schrijfcursus werken aan de opbouw van scènes, verder schrijven richting het einde van deel 1 (ik heb mezelf ongeveer 30.000 - 40.000 woorden gegeven om tot dat einde te komen, hoewel dat niet in één maand gaat lukken, waarschijnlijk) en eventueel herschrijven in het Nederlands van de scènes die ik voor de cursus alleen in het Engels heb. Alles afhankelijk van hoe druk het gaat worden met mijn werk, want daar heb ik nog niet echt zicht op.
Ik heb verder geschreven richting einde, maar ben daar nog niet beland. Daarnaast ben ik erg druk geweest met de schrijfcursus naast mijn werk. De laatste opdracht gaat vanavond nog op de email. :) Ik heb aardig wat gewerkt aan scènes en daarnaast een ruwe scène-indeling gemaakt voor de rest van deel 1. Doel voor augustus: de helft schrijven van de rest van deel 1. Als het lukt om deel 1 af te schrijven, zou dat geweldig zijn, maar ik ga ook nog op vakantie :D

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Vier doelen: 1. Puntjes op de i zetten van mijn manuscript. 2. Kort verhaal dat is afgewezen herschrijven volgens de aanwijzingen van de redacteur. 3. Mijn weblog weer opstarten na twee maanden gedwongen pauze (auto ongeluk) 4. Synopis schrijven voor mijn volgende boek.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoelen voor augustus: 1. OP's schrijven (1/2-1 uur per dag) 2. Werken aan manuscript T&T, deadline uitgever 31 augustus (4 uur per dag verdeeld in 2 blokken van 2 uur) = BELANGRIJKSTE DOEL 3. Per week 1 tot 3 hoofdstukken schrijven aan manuscript OS (1 uur per hoofdstuk) 4. Daarnaast 1 of 2 avonden samen met E. werken aan manuscript OS (een uur of 3,5 per x) 5. Lezen: artikel over scènes schrijven uit Schrijven Magazine, 'Kinderboeken Schrijven' van Wim Daniëls en deel 1 uit 'Freakshow Trilogie' van Darren Shan (1/4-1 uur per dag) 6. Namailen of -bellen over manuscripten waar ik nog geen antwoord op heb gekregen (waarschijnlijk eind augustus) 7, 8 etc. zijn niet-schrijfgerelateerde doelen die ik ook heel belangrijk vind... En dit alles natuurlijk met veel ontspanning en plezier :D!

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Over het bereiken van mijn juli-doel heb ik wat geschreven in het juli-onderwerp, of zie http://www.lhcornelis.nl/weblog/?p=952 Voor augustus heb ik als belangrijkste doel: afstand nemen van dat concept, zodat ik over een maand fris kan beoordelen of ik er verder mee zal gaan of niet. Doel is dus eigenlijk: weinig schrijven. Deze maand geef ik mezelf zelfs vrijaf van de morning pages. Belangrijkste doel voor september weet ik dus al: beslissing nemen over mijn roman van juli. Wel heb ik nog flink wat journalistiek werk liggen wat ik in juli vooruit had geschoven, kleine teksten die af 'moeten'. Maar dat is anders. En ik ga ook wat andere creatieve dingen doen, een theaterworkshop, en ik ben maar eens begonnen in Wreck this journal. Uiteindelijk is dat ook allemaal op m'n schrijven gericht, maar deze maand dus even wat indirect. Louise

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het begint me op te vallen hoe vaak ik hier rondhang om te lezen en hoe weinig ik meepraat. Toch eens iets actiever worden misschien. ;-) Mijn doel voor augustus is eigenlijk een beetje te vaag. Eigenlijk zou ik ronduit neer willen zetten: roman no. 3 afmaken. Maar ik heb nog maar 11.000 woorden en daarvan moet een deel herschreven worden (knip en plakwerk uit een vorige versie waardoor de verhaallijn niet erg soepel loopt). Ik weet uit ervaring dat ik dat wel haal in een maand, maar mijn grote schrijfdoel voor dit jaar is proberen om mijn schrijfgedrag wat meer te structureren. Echte discipline met vaste tijden is voor mij niet haalbaar, maar een beetje regelmaat zou wel fijn zijn. Geen korte uitbarstingen van koortsachtig obsessief en onafgebroken schrijven dus (ten koste van huishouden, tuin en de maaltijden die mijn gezin geserveerd krijgt), maar gewoon (bijna) iedere dag een paar uur schrijven. Eens kijken hoe ver ik dan ben aan het eind van de maand. Uh... betekent het stellen van dit doel dat ik straks ook verantwoording moet afleggen voor huis, tuin en keuken? ;-)

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Aan de tweede herschrijf beginnen met het marathon kinderverhaal Half augustus opgeven voor de AVI-schrijfcurus. Een begin maken met het lezen in de The Artist's Way van Julia Cameron. Verhaal schrijfwedstrijd uitwerken. @Iedereen, veel succes met het behalen van jullie doelen deze maand. :)

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De eerste week zit er alweer bijna op. Hoe gaat het met iedereen? Aan het genieten? Aan het worstelen? Hoe kun/wil je je jezelf bijsturen voor de komende week?

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Voor mij was het nogal een geworstel om de schrijfroutine er weer in te krijgen, na 2 1/2 week intensief muziekwerk in het buitenland. Merk dat mijn nieuwe boek heel veel spanning oproept (prestatiedruk & faalangst), waar ik mee moet dealen. Waar ik blij mee ben is dat ik in elk geval wel een aantal keer aan mijn manuscript heb gewerkt, wat OP's heb gedaan en ben begonnen met lezen in een nieuw schrijfboek. Voor de komende week pas ik mijn doelen als volgt aan (in volgorde van belangrijkheid): 0. Veel meer ontspanning en plezier! 1. Werken aan manuscript T&T, deadline uitgever 31 augustus (min. 2 uur per dag, streven naar 4 uur) 2. OP's schrijven (1/4-1 uur per dag) 3. Lezen: 'The 101 Habits of Highly Successful Screenwriters' (1/4-1 uur per dag) 4. 1-3 hoofdstukken schrijven aan manuscript OS (max. 1 uur per hoofdstuk) 5. 1 avond samen met E. werken aan manuscript OS (3 uur)

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een half verhaal voor de ABC wedstrijd, en ben bezig met het herschrijven van oude verhaal, al is het tot hiertoe vooral herlezen en hier en daar iets klein aanpassen geweest. Maar ik heb alleen nog maar de eerste helft bekeken, en de tweede helft heeft aanzienlijk meer herschrijfwerk nodig, denk ik. Daar zou ik graag binnen een paar dagen mee klaar zijn, dan ga ik daarna weer verder met mijn roman.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Augustus: * mijn bureau opruimen zodat ik rustiger kan schrijven * 2 gedichten schrijven * 5 blz. toevoegen aan manuscript * begin maken aan verhalen voor schrijfwedstrijden

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoe de eerste week ging: vandaag sonnet 307 gemaakt dus dat sonnet 300, mijn doel voor augustus, dat heb ik al binnen. Maar dat was te verwachten. Nu ben ik informatie aan het verzamelen over stappen die ik zou kunnen zetten richting uitgeven (uitgegeven worden). Op schema dus.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
- een verhaal schrijven voor de ABC wedstrijd
De eerste versie is klaar, en ik heb het op een (besloten) Engelstalig forum gezet voor kritiek. Zowel de lengte als de taal maken het wat moeilijker dan andere verhalen.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Augustus, augustus... Door de rust op dit forum (en in dit topic), is het duidelijk dat het vakantie is :D. De tweede week van augustus zit er bijna op. Hoe is het gegaan? Heb je wel genoeg plezier gehad tijdens het schrijven (=het belangrijkste :lol:)? Waar ben je tevreden over en wat wil je de komende week/twee weken (anders) doen?

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben er trots op dat ik van verscheidene verhalen een draft heb gemaakt en andere weer herschreven heb. Het enige wat beter moet is dat ik nog mijn doelen moet doen :P

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb de afgelopen week bitter weinig geschreven. Erg druk op het werk, een beetje oververmoeid, en dan was ik ook nog eens jarig en vandaag dan weer moederdag (in Antwerpen). Ik heb wel veel feedback gekregen op mijn verhaal voor de wedstrijd van het ABC, en wat gelezen en geresearcht, dus niet helemaal een verloren week.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ok, een eerlijke evaluatie vd afgelopen week + bijsturing voor komende week: 1. Werken aan manuscript T&T (min. 2 uur per dag, streven naar 4 uur) - 14 uur aan gewerkt (gemiddeld 2 uur p.d.) en ruim 11 uur aan een ander ms - zo wil ik doorgaan, 2-4 uur p.d.; niet aan een ander ms werken! - a.h. einde van deze week de eerste versie klaar en laten lezen door proeflezer 2. OP's schrijven (1/4-1 uur per dag) - 2,5 uur gedaan (ene keer kwartier, dan weer bijna 2 uur...) - mag wat regelmatiger (liever elke keer een half uurtje), maar hoeft niet dagelijks 3. Lezen: 'The 101 Habits of...' (1/4-1 uur per dag) - regelmatig gelezen, ook in andere schrijf-/bedrijfsboeken gelezen (waarvan 1 uit) - zo doorgaan 4. 1-3 hoofdstukken schrijven aan manuscript OS (max. 1 uur per hoofdstuk) - 3 hoofdstukken geschreven (3,5 uur) - 1-3 hoofdstukken schrijven, maar echt beperken tot max. 1 uur per hoofdstuk! 5. 1 avond samen met E. werken aan manuscript OS (3 uur) - werken is er niet van gekomen - deze week nieuwe werkavond afgesproken, goed afspreken of en hoe we verder willen Over het algemeen: - tevreden, ik zit eindelijk weer een beetje in de routine - wil wel wat gefocuster zijn op ms T&T (want deadline 31 augustus), rest is bijzaak - en wil er wat meer van genieten, i.p.v. ploeteren :)