Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik zie door de bomen het bos niet meer!

Hoi allemaal, Ik heb een vraag die jullie allemaal kennen: Ik heb een kinderboek geschreven, getekend en is dus helemaal klaar om gedrukt te worden. Nu ben ik ook bezig met een collectie geboortekaartjes. Ik ben van plan een hele collectie boeken, kaarten en nog veel meer uit te brengen. Nu weet ik alleen niet hoe ik mijn werk bescherm. Ik wil natuurlijk niet dat iemand het gaat namaken! Ik zat al te denken aan alle kaartjes en boeken aangetekend naar mezelf op te sturen, maar dat is geen doen joh. Ik wil me wel gaan inschrijven bij de kvk, omdat ik alles in eigen beheer uitbreng. Misschien zal dit nog een verschil maken. Graag jullie hulp hierbij, want ik lees zoveel hierover op internet dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Dank voor jullie hulp alvast!! Groetjes Kim

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Zodra je het hebt gepubliceerd, is duidelijk dat jij eerst was, dus namakers kun je dan van plagiaat beschuldigen. Aangetekend opsturen houdt geen stand bij een rechtszaak omdat het te makkelijk frauderen is. Je kunt bijvoorbeeld twintig lege, open enveloppen naar jezelf sturen, die met een poststempel terugkrijgen en na een poosje een kopietje van iemand anders' manuscript erin stoppen en dichtplakken.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Misschien kun je het onderwerp aanpassen: het is handiger om er iets als 'bescherming werk' van te maken. Dan is het topic meer herkenbaar.