Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Te jonge voor het schrijven van een roman?

Hallo, ik ben veertien jaar en ik ben echt gek op schrijven. Na een aantal losse verhaaltjes wouw ik graag een boek gaan schrijven, Dus na een tijdje kreeg ik een verhaal in mijn hoofd en begon ik met het uitwerken van complot. Het is een tiener-roman met in de hoofdrol een 17-jarig meisje. Nu is mijn stelling: Vinden jullie 14 te jonge om over liefde te schrijven?

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk niet dat veertien te jong is; zelf ben ik ook veertien en schrijf maar al te graag. Als je er het doorzettingsvermogen voor hebt, lukt het vast wel. Je schrijven is wel een probleem, want er zitten best veel fouten in dit stukje. Ik heb het verbeterd, niet om je te pesten (waarom zou ik?) maar om je te helpen. Hallo, ik ben veertien jaar en ik ben echt gek op schrijven. Na een aantal losse verhaaltjes wilde/wou (wouw bestaat echt niet) ik graag een boek gaan schrijven, Dus na een tijdje kreeg ik een verhaal in mijn hoofd en begon ik met het uitwerken van het plot (complot = samenzwering). Het is een tienerroman (geen streepje) met in de hoofdrol een 17-jarig meisje. Nu is mijn vraag (stelling is iets anders): Vinden jullie veertien te jong (jonge kan ook niet) om over liefde te schrijven? Succes. ;)

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja. Maar dat betekent niet dat je het niet moet doen, want het is een goede oefening voor later als je groot bent en wel de ervaring en inzichten hebt om er geloofwaardig over te kunnen schrijven.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ah, bedankt voor de verbeteringen. Ja, ik schrijf wou altijd fout, maar gelukkig wijzen de rode streepjes in mijn word document me er op.

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind 14 niet te jong om te starten met een roman. Als het 17-jarige meisje ook maar als 17-jarig overkomt. Ik zou zeggen: ga ervoor, eerste versie, herschrijven misschien een aantal keer, dan proeflezers, weer herschrijven, succes :nod:

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je bent nooit te jong om te schrijven. Het zal inderdaad veel ervaring geven voor het serieuzer werk als je wat ouder bent. Voor veel onderwerpen heb je nu eenmaal levenservaring nodig en dat is niet anders te krijgen dan met ouder worden. Toch denk ik dat je heel wat met je eigen omgeving en belevingswereld kunt bereiken. Iets wat ouderen niet meer kunnen is: Beleven in het nu als iemand die jonger is. :D Doe er je voordeel mee. Doe je inspiratie op, op school, als je uitgaat en de omgang met vrienden en vriendinnen. Daar moet genoeg stof zijn voor spannende, criminele en romantische verhalen waar je eigen leeftijdsgroep graag over leest.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je bent nooit te jong. Je moet toch ergens beginnen? En een goede verhaallijn kun je maar beter uitwerken voordat je het weer kwijt bent. succes ermee!

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Te jong? Nee, hoor. Op je veertiende kun je al meer ervaring hebben - ook in de liefde met alle ups en downs die daar bij horen, dan sommige volwassenen in hun hele leven zullen krijgen. Gewoon doen. Je moet misschien op den duur wel iets aan je taal (kennis van spelling en grammatice) doen, dat denk ik ook. Maar dat is van later zorg. Eerst maar lekker schrijven. :) En net als Waus zeg ik: zorg ervoor dat de zeventienjarige ook als zeventienjarige spreekt en handelt. Vraagje: Waarom kies je niet gewoon voor een personage van veertien jaar? Hoe dan ook: Succes! Have fun. :)

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zelf ben ik ook maar veertien, hoor! (al is het maar sinds maadag) Ik lig nog tot 's middernachts in bed naarstig te schrijven tot ik kramp krijg in mijn arme vingertjes. Dus nee, ik denk niet dat je te jong kunt zijn om een roman te schrijven. Je moet wel opletten voor domme spellingsfoutjes, maar daar hoef je je in feite nu ook weer niet wakker van te liggen. Oh ja, zorg er ook wel voor dat je niet afhankelijk wordt van de autocorrectie in Word. Dat kan nooit goed zijn. Ik heb wel een tip voor je. Herlees wat je geschreven hebt, en verander steeds enkele details. Blijf dit herhalen, zelfs maanden nadat je het geschreven hebt. Om het steeds maar weer beter te maken, snap je? Ik heb maar één regel voor het schrijven: schrijven=schrappen Voordat ik overkom als een betweterige tante met een priemende vinger, sluit ik deze reactie af. Succes!!

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Nienabd. Ik vind het leuk dat je op jou leeftijd schrijft. Ga daar vooral mee door, want je schrijft vanuit jou eigen ervaring? Die kan dus heel goed aansluiten bij jou leeftijdsgenoten en dat is een pluspunt. Heel veel succes.

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

14 is niet te jong, maar redelijk onmogelijk.
Zelf ben ik 16, bijna 17 en ik ben altijd erg goed geweest in schrijven en gevoelens uitdrukken.
Daar was ik op mijn 12e al serieus mee bezig, maar het ontbrak me toen inderdaad wel erg aan ervaring.
Daarbij moet je ook nog rekenen dat je schrijfstijl verandert.
Dat kan misschien wel aan mij liggen, want ik word altijd omschreven als een kameleon door mijn constante veranderingen, maar je zit nog in je ontwikkeling..
Ik merk ook altijd dat als ik een tijdje niet schrijf, dat ik een nieuw hoofdstuk in een totaal andere schrijfstijl schrijf.
Als je nog jong bent, dan denk ik dat je het meeste werk hebt aan het constante herschrijven totdat je schrijfstijl stabiel is.
Het zou je ook wel eens kunnen ontbreken aan geduld, zodat je je manuscript al opstuurt naar de uitgever voordat het echt áf is.
Ik zou je wel aanraden om te schrijven!
Zo verbeter je altijd maar en tegen de tijd dat je alles tot in de puntjes hebt uitgewerkt ben je misschien wel een enorm getalenteerd en ervaren schrijfster.
Succes