Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Boekpresentatie organiseren?

Ik heb volgende week een afspraak met een grote boekwinkel in Assen om te kijken of ik daar de presentatie van mijn roman 'Snaren' kan houden. Wie heeft daar ervaring mee en kan me vertellen wat gebruikelijk is. IK denk zelf aan een live muziekje tussendoor en een klein hapje en drankje, een spreker die het boek officiëel aan mij overhandigt en een toespraakje van mezelf. met daarna uiteraard een signeersessie. Kan ik zoiets voorstellen? Het is een grote Libris-boekhandel. Die zullen wel vaker iets hebben neem ik aan. Hun eerste reactie per e-mail was in ieder geval positief. (Als er al ergens een topic over dit onderwerp staat, heb ik hem niet kunnen vinden)

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Kijk je wel eens bij de boekpresentaties van de anderen op dit forum, Asdale? Daar vind je een schat aan info over boekpresentaties in winkels, modderpoelen en andere plaatsen.

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat Zjors zegt, was ook mijn reactie. Hoewel je natuurlijk niet in de topics zult vinden hoe het zit met de kosten enzo. Wie doet wat en wie betaalt waarvoor? Misschien dat er daarover nog iets in dit topic gezet kan worden? Vind ik ook erg interessant. :nod:

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Op zich vind ik het een goede zet om in een topic de ervaringen met presentaties te bundelen, maakt het overzichtelijker. Mijn uitgever heeft de presentatie in de boekhandel geregeld: welke boekhandel, datum, tijdstip, uitnodigingen gemaakt (die ik vervolgens heb gemaild), hap en drank, planning van de middag, media etc. Ik heb geregeld wie mij het boek zou overhandigen en dat de illustrator ook bij aanwezig was. Het kwam neer op: praatje uitgever, presentatie van het boek AAN mij en praatje (hierover hebben we het in een ander topic al gehad :D ), kort praatje van mij, stukje voorlezen en toen signeren (illustrator en ik samen). De kosten van de presentatie in de boekhandel zijn door de uitgever en de winkel geregeld, ik weet niet hoe het is verdeeld. Daarna hebben we thuis een gezellig feest gehad, met Broodjes Koosburger van de bbq en nog veel meer. Die kosten waren voor mij.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk zeker dat een stukje voorlezen kan zorgen voor meer verkoop van het boek die avond en daar doe je het tenslotte voor.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb contact gelegd met de bibliotheek in mijn woonplaats. Daar was men erg enthousiast. De mediacoach regelde het volgende: de ruimte, het contact met de pers, koffie, thee, limonade en iets te eten. Zelf zorgde ik dat de boeken voor de verkoop er waren, ik had een pot Oud-Hollands snoep en ik regelde zelf hebbedingetjes voor de gasten. Ik had contact gelegd met de wethouder onderwijs en cultuur om het boek in ontvangst te nemen. Zij kon niet. De burgemeester wilde erg graag komen. De mediacoach stelde voor dat de directeur van de bibliotheek het openingspraatje hield en alles aan elkaar praatte. Zelf zorgde ik nog voor twee hulpen bij de boekverkoop. Ik heb ook zelf uitnodigingen verstuurd. Mijn programma was zo: Directeur bibliotheek, heet iedereen welkom Directeur interviewt mij Ik overhandig eerste exemplaar aan burgemeester Burgemeester vertelt iets over haar indruk van het boek Ik lees twee fragmenten voor Directeur sluit af Gelegenheid tot bekijken van een vitrine met een bescheiden collectie spullen uit de jaren ’50 Gelegenheid tot het kopen en laten signeren van Een foto in de sneeuw Na afloop is er koffie, thee, limonade, iets lekkers en een verrassing Het liep precies zoals ik hoopte. De uitgeverij zorgde nog voor posters van de serie en voor folders over de serie.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb mijn boekpresentatie in de bibliotheek gehouden. Na wat geschuif met data leek het de manager leuk als ik met mijn presentatie de boekenweek zou openen (de gewone boekenweek in maart). Maar dan moest ik wel een lezing geven van ongeveer een half uur om het interessant te maken voor mensen die me niet kenden. Dat was even schrikken, maar achteraf erg leuk. Er werd koffie en thee geschonken op kosten van de uitgever en ik heb zelf cake en boterkoek gebakken. Na afloop was er nog een hapje en een drankje, dat was op initiatief en dus ook op kosten van de bibliotheek. Het programma: - kort welkom en introductie door de manager van de bibliotheek - mijn lezing (over hoe ik begonnen ben met schrijven, met daarin verwerkt een paar fragmenten van mijn boek) - overhandiging van zes exemplaren van mijn boek aan de bibliotheekmanager (voor elk filiaal eentje) - prijsuitreiking (iedereen kreeg bij binnenkomst een lootje, ik mocht de trekking doen en mijn boek weggeven - speech van mijn uitgever (waarbij ik een ingelijste vergroting van de cover van mijn boek overhandigd kreeg) - afsluiting en bedankje van de bibliotheekmanager Daarna verkoop van mijn boeken (i.s.m. de plaatselijke boekhandel) en signeren.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Bij mijn derde kinderboek, Dorus en Ko, had ik voor het eerst een boekpresentatie. Die werd gehouden in de achtertuin van de slager (het boek gaat over hem) en naast het hok van het varken (over wie het boek ook een beetje gaat). De slager nam het eerste exemplaar in ontvangst en we bekeken de boektrailer. Natuurlijk waren er wat toespraakjes en moesten de illustratrice en de slager en ik handtekeningen uitdelen. Het was heel gezellig, ten eerste omdat de setting zo informeel was, maar ook omdat het varken overal gezellig tussendoor scharrelde. De kosten waren voor de uitgever.

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ik zit bij een vrij kleine uitgeverij, dus ik moest vrij veel zelf doen. Ik heb de tekst van mijn uitnodiging wel aan de uitgever voorgelegd en met hem overlegd. Ik heb de locatie geregeld, en met hen besproken dat ik consumptiebonnen zou maken. Die heeft mijn lief gemaakt, met de cover van het boek erop. Heel mooi geworden. Het programma van de dag zag er als volgt uit: - praatje van de uitgever (dat het heel bijzonder was als iemand werd uitgegeven etc) - praatje van mij (ging met name over onzekerheid en hoe fijn het was dat ik nu eindelijk een boek had geschreven) - overhandiging van het eerste exemplaar aan iemand van de bibliotheek - kort woordje van de bibliotheek - praatje van uitgever (plus overhandiging van een ingelijste vergroting van de cover) - mogelijkheid het boek te kopen plus te laten signeren Ik had met de uitgever besproken welk deel hij zou betalen, en de rest heb ik voor mijn rekening genomen

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Kijk je wel eens bij de boekpresentaties van de anderen op dit forum, Asdale? Daar vind je een schat aan info over boekpresentaties in winkels, modderpoelen en andere plaatsen.
Natuurlijk kijk ik bij boekpresentaties Zjors! Maar om nou al die pagina's door te lezen op zoek naar de informatie die ik nu nodig heb... Daar heb ik helemaal geen tijd voor! Ik deel de mening van Trenke, dat het best handig zou zijn er een aparte topic voor te maken. Er zullen meer debutanten zijn die zich afvragen hoe je zoiets organiseert. Alle andere reageerders: bedankt voor jullie uitgebreide reacties. Hier kan ik wel wat mee. Al heb ik niet de luxe van een uitgever die meebetaalt ( want Free Musketeers). Ik heb in ieder geval al wel een gratis band, dus dat is al helemaal top!

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ik heb het nu 1x gedaan. ben gewoon naar de boekhandel gestapt en gevraagd hoe dat ging. Na een toespraak van eerst de eigenaresse van de boekhandel en daarna van mijzelf heb ik een eerste exemplaar kado gegeven aan een vertegenwoordiger van een stichting in mijn dorp. Daarna heeft iemand een stuk voorgelezen uit het 2e boek (ik presenteerde 2 boeken tegelijk) daarna kon men met de boekjes komen om te laten signeren. liep lekker door! binnenkort een 2e ronde! voor 2 nieuwe boekjes. boekhandel zorgde voor een bloemetje, locatie en drankjes

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn verhaal komt ongeveer overeen met dat van Ing. Waar ik zelf erg blij mee was, was dat ik na het hele gebeuren in de boekhandel nog mensen had uitgenodigd voor een feestje bij mij thuis. Dat waren goede vrienden en familie en ik vond het erg leuk om hen nog even rustig te kunnen spreken. Mijn conclusie : het is een feestje (want een mijlpaal) voor jezelf, maak er iets van waar je zelf heel blij van wordt!

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Inmiddels gisteren een erg leuk gesprek gehad met een Libris Boekhandel in de Drentse hoofdstad. Ik krijg alle ruimte voor mijn boekpresentatie. Zij maken reclame via een nieuwsbrief, lezingenfolder, persberichten en sandwichborden voor de winkel. Ik heb inmiddels een geweldige band geregeld: Asman! ( zie www.asman.be) die gratis komen spelen. Nu nog iemand om het boek officiëel uit te reiken ( heb ik al wel ideetjes over) De boekhandel zorgt voor de hapjes en de drankjes. de eigenaresse leest nu het manuscript om te kijken hoeveel boeken ze in de winkel wil leggen voor de verkoop. Kortom, de zaken lopen lekker!

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb mijn boekpresentatie ook in een boekwinkel gehouden, bij Selexyz. Wat bij mijn boekpresentatie erg leuk was, was dat er iemand was die mij voor het publiek interviewde. Ze was geregeld door de uitgeverij, en het was een heel luchtig gesprekje van een minuut of tien. Leuk voor het publiek om naar te luisteren, want het leeft wat meer dan een 'droge' speech, en meteen een leuke manier voor hen om het een en ander aan de weet te komen over het totstandkomen van 'Aangeraakt' . Jij veel succes met de jouwe! :)

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben toch nieuwsgierig. :) Hoe doe je dat met de boeken voor de presentatie? Bij een reguliere uitgever heb je een oplage, bij FM natuurlijk niet. Koop je dan eerst zelf zoveel exemplaren in, of is het echt een afspraak met de boekhandel dat jij daar de presentatie mag houden en zij een stapel boeken inkopen die die dag verkocht en gesigneerd kunnen worden? Ik heb er namelijk nooit bij stilgestaan om een boekpresentatie te houden omdat ik dacht dat dat niet mogelijk was zonder oplage. :)

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben toch nieuwsgierig. :) Hoe doe je dat met de boeken voor de presentatie? Bij een reguliere uitgever heb je een oplage, bij FM natuurlijk niet. Koop je dan eerst zelf zoveel exemplaren in, of is het echt een afspraak met de boekhandel dat jij daar de presentatie mag houden en zij een stapel boeken inkopen die die dag verkocht en gesigneerd kunnen worden? Ik heb er namelijk nooit bij stilgestaan om een boekpresentatie te houden omdat ik dacht dat dat niet mogelijk was zonder oplage. :)
Bij mij gaat de boekhandel eerste kijken of ze het boek 'verkoopbaar'vindt en daarop bepaalt ze het aantal exemplaren dat ze in de winkel wil leggen. maar ik denk dat het ook verstandig is zelf exemplaren aan te schaffen om te verkopen en te signeren. Dat is dan je financiële inzet. Kijk, als de boekhandel maar 10 exemplaren in de winkel wil leggen moet je natuurlijk zelf zorgen voor een paar dozen!

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
je kunt ook nog een afspraak met de boekhandel maken om de boeken in consignatie te geven. dat betekent dat de boeken pas worden afgerekend als ze verkocht zijn. Dan blijven zij er niet mee zitten en is het financiële risico voor jou.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
:thumbsup: Oké, dat is duidelijk, dank je. :D Nooit geweten dat het zo kon! Ik vind het wel knap wat je allemaal doet, je bent goed bezig!

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk om te zien dat je het zo goed aan het regelen bent! Het wordt vast een geslaagde presentatie. Top!

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
:thumbsup: Oké, dat is duidelijk, dank je. :D Nooit geweten dat het zo kon! Ik vind het wel knap wat je allemaal doet, je bent goed bezig!
Hopelijk heb je er wat aan Chinouk! je moet ook dat boek van Sietske eens lezen: Schrijf en promoot een boek. Daar staan echt geode tips in. je kunt het bestellen via haar hyves.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk om te zien dat je het zo goed aan het regelen bent! Het wordt vast een geslaagde presentatie. Top!
Ja, ik heb er wel lol in eigenlijk. Ik heb ook al een soort geheimzinnige campagne bedacht om de media mee te teasen. Maar dat moet ik nog uitwerken. Zo probeer ik langzaam maar zeker de media binnen te sluipen. Overigens, als je Snaren roman intypt bij Google krijg je ook al aardig in de gaten waar ik allemaal promoot 8)

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn boekpresentatie is al zo goed als rond, terwijl het pas in juni is! Het vindt plaats in een prachtige boekhandel, er treedt een uitstekende band op, de boekhandel zorgt voor de drankjes en de hapjes en een groot gedeelte van de publiciteit. En zojuist las ik een mailtje van Catherine Keyl ( voor wiens E-magazine ik columns schrijf), dat zij de boekpresentatie wel wil doen als ze die datum kan. Als dát geen feestje wordt!! ps: dit stond eerder in een apart topic dat door Dries gesloten is.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
alle reacties zijn dus ook weg :( Soms heb ik nog wat moeite met de regelgeving :o

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De reacties zijn toch niet weg? Die staan er gewoon nog. Je kunt alleen geen nieuwe toevoegen.

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
weet ik zjors,maar ze staan niet meer onder dít berichtje. Het is een beetje onoverzichtelijk zo. Maar ja, eigen schuld dikke bult hè?