Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Teksten schrijven en dreamweaver

Hallo allemaal, Ik ben redelijk nieuw met het schrijven voor het web. Normaal lever ik teksten aan in Word en die worden dan door een webbouwer op de site geplaatst in html. Nu heb ik echter een klus waarbij ik elke dag een nieuwsbrief moet omzetten in html, opmaken met bullets en voorzien van links, etc. Om de opdracht goed te kunnen uitvoeren moet ik kunnen checken wat ik doe, dus de tekst direct in webpage-opmaak kunnen terugzien. En als ik de tekst save, dan moet mijn opdrachtgever het kunnen uitlezen met het webprogramma waar hij mee werkt: dreamweaver. Nu heb ik geen dreamweaver. Zijn boodschap was dat ik het maar moest aankopen of een lichte versie van Dreamweaver. Maar ik ben geen websitebouwer. Ik schrijf teksten voor het web, dus het lijkt me onzinnig dit aan te schaffen. Bovendien, als ik software speciaal aankoop dan wil ik me eerst documenteren en een programma kopen dat breed toepasbaar is (ook voor andere opdrachtgevers). Kan iemand me adviseren welk soort programma ik heb beste kan gebruiken op mijn mac om de teksten te schrijven zodat deze compatibel zijn met Dreamweaver (en met andere soortgelijke programma's)? Dank voor het meedenken en advies! Anke.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kladblok :nod: Leer HTML, bekijk of het er allemaal goed uitziet in je browser, en mail het naar je opdrachtgever. HTML is platte tekst en kan door alle programma's worden gelezen die het kunnen interpreteren. Ook dreamweaver dus. Als die opdrachtgever dat niet weet, moet ie een schop onder zijn kont krijgen.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Micha, Danke voor je reactie. Ik dacht precies hetzelfde. Ik heb het deze week inderdaad in HTML geschreven in Word - veronderstellend dat ze met copy paste eenvoudig klaar waren. Hiermee waren ze niet tevreden. Ze willen echt dat ik mijn schrijfsels zelf check in een webomgeving. Zij kwamen met dit: http://www.optima-system.com/pagespinner/ maar ik weet niet of dit universeel is of alleen bruikbaar voor dreamweaver. Ik kan me voorstellen dat ik dan voor elke opdrachtgever iets anders moet aanschaffen. Gr, anke.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een onzin. Waar gebruik je normaal gesproken je browser voor? Juist, om pagina's met HTML te bekijken. Waarom zou je daar in vredesnaam een nieuw programma voor aanschaffen?? Je moet Word trouwens niet gebruiken voor html, alleen voor tekst. Word maakt er een soepzootje van. Gewoon netjes kladblok openen om de code toe te voegen. Als je Word fijner vindt werken vanwege spellingcontrole enzo, prima, maar als je het dan af hebt (zonder opmaak), kopieer je het naar kladblok en voeg je de codes in. Opslaan als .html en in je browser openen, kijken of het goed is, dingetjes aanpassen in de brontekst (kladblok dus), opslaan, F5 in je browser, net zo lang tot alles klopt. Serieus... Geen wonder dat er zoveel bagger online staat :P

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Beheerder
Ik zou nog verder willen gaan. Ik vind dat men moet faciliteren dat jij je teksten in een gebruiksvriendelijk cms (content management systeem) kan invoeren. Belachelijk om je Dreamweaver te laten aanschaffen puur voor het aanleveren van teksten. Wat voor soort nieuwsbrief wordt trouwens gemaakt in Dreamweaver? Is ook niet echt zoals het hoort. even een voetnoot. Dit heeft nagenoeg niks met creatief schrijven te maken, maar met journalistiek of redactioneel schrijven. Niet echt iets voor deze site dus

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Toen ik bij Kruidvat werkte, moest ik ook wordbestanden omzetten in html en noodgedwongen gebruikte ik daar DW voor, omdat ik niks mocht installeren :( Maar inderdaad, eigenlijk zou de opdrachtgever een licentie voor je moeten betalen als hij zo nodig wil dat je dat programma gebruikt... Daar had ik nog niet eens aan gedacht.