Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Truukje voor heel makkelijk aanhalingstekens in dialoog plaatsen

Ik schrijf zelf meestal de tekst achter elkaar door en zet pas naderhand de dialogen tussen aanhalingstekens. Dat is dan heel saai en vervelend en tijdrovend werk. Maar ik heb nu een makkelijk truukje met een Macro (in Word, maar ik ga ervanuit dat de meesten dat gebruiken) Eén keer even wat werk, daarna zeer makkelijk. Ik deel 'm graag met jullie. Selecteer een zin die tussen aanhalingstekens moet komen te staan. Ga naar Extra - Macro's- Macro opnemen Geef de Macro een naam Klik op Toetsenbord Geef de Macro een toetsenbordcombinatie die je makkelijk vindt (ik heb Alt-B gedaan) Klik op toewijzen, daarna op sluiten Het opnemen van de Macro begint nu. Klik CTRL-X (de zin verdwijnt nu) Maak aanhalingstekens openen Klik CTRL-V (de zin staat er nu weer) Maak aanhalingstekens sluiten Klik op Macro opnemen- sluiten. Klaar! Als je nu een zin tussen aanhalingstekens wilt zetten, selecteer je die zin en klik je op ALT-B (of welke toetscombinatie je maar toegewezen hebt). Let er wel op dat je bij Extra-Opties-Bewerken het vinkje bij "bij selecteren automatisch heel woord selecteren" UIT hebt staan, anders krijg je een hinderlijke extra spatie voor de aanhalingstekens sluiten. Groetjes IRis

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat grappig om al die verschillende manieren van werken tegen te komen. Waarom typ je dialogen niet meteen tussen aanhalingstekens?

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik schrijf soms zó snel dat ik me de tijd niet gun om aanhalingstekens te zetten, bang dat de "flow" overgaat en ik erdoor uit m'n concentratie wordt gehaald.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik raak enorm gefrustreerd als ik een zin nalees en ik kan niet meteen zien wie wat zegt, dus ik plaats altijd meteen aanhalingstekens. de "flow" duurt bij mij vaak een hele avond, dus ik heb dat prbleem gelukkig niet.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Mij hetzelfde als Folen. Gaat eigenlijk vanzelf tijdens het schrijven, net zo vanzelf als hoofdletters, komma's en punten. Zelfs met 500 woorden per kwartier (m'n maximum) gaat het nog vanzelf. Alleen heb ik niet zo'n lange flow als Folen :P