Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

grammatica instellingen word 2007

Hallo allemaal! Misschien dat jullie me kunnen helpen want heb al heel wat forums afgezocht maar krijg nergens een fatsoenlijk antwoord dat ik nodig heb. Ik ben bezig met schrijven maar kan nergens een linkje vinden van de grammatica controle waardoor je een groen lijntje onder je geschreven tekst krijgt als de zins vorm niet klopt. Weet iemand waar ik dit kan vinden. Want om steeds op de knop van 'spelling en grammatica' te moeten drukken en zo achter de verkeerde zins vormen te komen is ook niet alles. Alvast bedankt!

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
In het vak in het lint waar ook de grote knop Spelling en grammaticacontrole staat, staat ook een klein knopje (bij mij naast synoniemenlijst) en dat heet taalcontrole. Als je daar op klikt dan opent zich een scherm waar je kunt aangeven in welke taal je tekst controleert moet worden (Nederlands natuurlijk) en onderaan staat een vakje waarin je kunt aanvinken of je wel of geen spelling- en grammaticacontrole wilt uitvoeren. Bij mij is dat vakje leeg (omdat ik die controle heb aanstaan). Bij jou staat hij misschien aangevinkt, zodat Word alleen controleert als je op de knop drukt? Succes. Aanvulling. Je komt nog verder als je eenmaal op de grote knop drukt en bij de eerste fout in het document, in het schermpje dat zich dan opent, onderaan op Opties klikken, daar kan je onder het kopje Controle van alles instellen. Succes (2)

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Waarom klik je niet gewoon op die ronde Office-knop linksboven en vervolgens op Opties voor Word onderaan het menu? Bij Controle kan je dan de hele boel instellen. Let wel: die grammaticacontrole in Word is helemaal niet waterdicht!