Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Wat voor printer

In deze digitale dagen ontkom je er niet meer aan: de computer. Op een enkeling hier na die nog met een typmachine werkt, zal het merendeel van de forummers hier wel een computer en printer in huis hebben. Ik vroeg mij het volgende af: Wat voor printers hebben jullie zoal? Denk hierbij aan merk, type (laser/inkjet). En wat voor ervaringen hebben jullie? Ook tips en dergelijke voor printers kunnen hier geplaatst worden. Zelf ben ik nogal een grootverbruiker. Daarom vind ik het belangrijk dat het printen niet te veel mag kosten. Zelf heb ik daarom een HP Deskjet 880C. Deze printer heb ik een paar jaar geleden gekocht voor ik dacht 15 euro en is een goede investering gebleken. Naar mijn ervaringen zijn deze dingen onverwoestbaar en op de 'goedkope afdrukkwaliteitstand' nog zuinig ook. Soms print ie alleen scheef, maar een paar corrigerende tikken willen nog wel eens werken. De inktpatronen (HP nr 45) zijn voor 10,65 per stuk te bestellen via Opus.nl. Ze zijn niet van HP maar van WeCare, en er zit nog best veel in (45 ml). En voor een paar euro kan je zelf navulsetjes kopen bij bijvoorbeeld de Marskramer. Het is soms wat geknoei, maar oefening baart kunst. Printpapier Ook heb ik hier nog een algemene gezondheidstip voor grootgebruikers: als je een laserprinter hebt, plaats deze dan NIET in je slaapkamer! Laserprinters stralen behoorlijk wat schadelijke stoffen uit, waaronder ozon (al is dat eerder slecht voor de ozonlaag dan voor jezelf). Kan het niet anders, zorg dan voor een goede ventilatie. Anders kun je last krijgen van tranende ogen en algemene 'vage' vermoeidheidsverschijnselen als hoofdpijn, droge keel, etcetera (en dat is natuurlijk funest voor het schrijfproces).

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Sorry, was helemaal vergeten iets over het printpapier te schrijven. Het woordje stond er al ;-). Printpapier koop ik meestal op de universiteit, voor 2,99 per 500 vel (A4 80 grams).

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Laserprinters zijn zeker voor zwartwit tekstprinten het goedkoopst en snelst. Een tonerdrum is redelijk aan de prijs, maar hij gaat wel 8000 pagina's mee. De inkt droogt ook niet uit, zodat als je een tijdje niet print, je je tonerdrum niet hoeft te vervangen zoals bij een inkjet. Wat die gezondheidsredenen betreft, dat weet ik niet, maar dat ozon slecht is voor de ozonlaag lijkt me niet helemaal kloppen.

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Beheerder
Zo hee, het startbericht lijkt wel een reclamefolder. Wat is de bedoeling van dit onderwerp precies? Inventarisatie? Iedereen heeft een mening over zijn/haar printer en iedere zes maanden komen er weer nieuwe modellen uit. Ik zie het nut niet zo van dit onderwerp.
Ook heb ik hier nog een algemene gezondheidstip voor grootgebruikers: als je een laserprinter hebt, plaats deze dan NIET in je slaapkamer! Laserprinters stralen behoorlijk wat schadelijke stoffen uit, waaronder ozon (al is dat eerder slecht voor de ozonlaag dan voor jezelf). Kan het niet anders, zorg dan voor een goede ventilatie. Anders kun je last krijgen van tranende ogen en algemene 'vage' vermoeidheidsverschijnselen als hoofdpijn, droge keel, etcetera (en dat is natuurlijk funest voor het schrijfproces).
Maar dan mag ie toch ook niet in de werkkamer staan? Want daar ben je op intensieve schrijfdagen toch ook heel lang? En produceert een laserprinter ook schadelijke stoffen als je hem uit zet? Lijkt me niet toch?

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Beheerder
Hier een linkje naar een recent onafhankelijk onderzoek over schadelijkheid van laserprinters: http://pubs.acs.org/cgi-bin/sample.cgi/esthag/asa… Geen woord over ozon of CO2. Het gaat voornamelijk om fijnstof. TNO heeft wel een onderzoek gedaan naar ozon-uitstoot van laserprinters, maar in 1992 was de uitstoot al zo minimaal dat het niet meer meetbaar was tenzij je direct naast de printer meette. Ook produceerde geen enkele printer ozon terwijl hij uit stond. Sindsdien zijn de printers allemaal een filter gaan gebruiken, dus het is nog minimaler dan 16 jaar terug. Ook las ik ergens dat een groot deel van de alarmerende berichten over ozon in laserprinters de wereld in zijn gebracht door een fabrikant van ozon-filters :)

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
ik heb onlangs een hp laserprinter gekocht. Dank je Micha om mij gerust te stellen dat ik die 7500 pagina's niet in een paar maanden bij elkaar moet schrijven. Wie schrijft er tegenwoordig nog met een typmachine?

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik wist niet dat je met typemachines ook het internet op kon :p Dat terzijde loop ik al een paar weken te twijfelen over de aanschaf van een printer. Probleem hierbij is dat ik mij bij voorbaat al zo opgelicht voel door deze inkthandelaren dat ik al helemaal sacherijnig ben tegen dat ik voor de eerste printer sta :s Maar ja, het is toch ook wel erg prettig om niet alles van mijn monitor te hoeven lezen. Dus als iemand nog goede tips of ervaringen heeft ben ik daar wel benieuwd naar.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Tegenwoordig is een printer niet zo duur, maar zijn het vooral de cartridges die een kostenpost vormen. Twee cartridges zijn soms al duurder dan de hele (inkjet)printer, dus daar zou ik ook op letten bij de aanschaf van een printer. Zelf heb ik een laserprinter, heel handig als je veel moet printen (ook handig voor mensen die mijn verhaal willen lezen, maar wat huiverig zijn om hun dure cartridges daaraan op te maken ;) ).

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb hier een Konika Minolta PagePro 1300W :) gekocht voor 30 euro en toners haal ik wat goedkoper van ebay duitsland Papier haal ik zelf bij de action voor 2,70 euro ongeveer :D Tegenwoordig zijn er ook al inkjet printers die qua kosten erg in de buurt komen van laserprinters :) Zijn wel van die met een aparte cardridge voor elke kleur ;)

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Op dit moment heb ik een Brotherprinter DCP-130C : kosten ongeveer 50 € het voordeel is van deze printer dat de zwarte inktcartridge drie keer groter is dan de kleuren-cartridges en koop je een complete set 3 kleuren en een grote zwarte dan kost dat ongeveer 51 € . Nog een voordeel van deze printer is dat je de inkt kan laden aan de voorkant van de printer.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Zo hee, het startbericht lijkt wel een reclamefolder. Wat is de bedoeling van dit onderwerp precies? Inventarisatie? Iedereen heeft een mening over zijn/haar printer en iedere zes maanden komen er weer nieuwe modellen uit. Ik zie het nut niet zo van dit onderwerp.
Het doel van dit topic is inderdaad een soort-van inventarisatie van printers. Het uitprinten van verhalen ligt immers in het verlengde van het schrijfproces. Het is misschien wat meer praktisch en materialistisch, maar ik ben zeer benieuwd naar wat voor printers anderen hebben. Ook in slechte ervaringen van anderen met bepaalde printermerken ben ik geïnteresseerd. Zo schijnen Lexmark-inkjetprinterpatronen zo duur te zijn, dat je net zo goed een nieuwe printer kunt kopen (leuk voor de afvalproductie, maar niet heus). En een reclamefolderkarakter heeft de openingspost zeker niet; de productie van de 880C is al jaren gestaakt. Bedankt voor de informatie over de vervuiling van laserprinters :thumbsup:

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben ook op printerjacht. Het zal het publiceerproces versnellen als ik niet steeds bij iemand anders hoef te printen. Ik ga maar weer 's kijken op printer.com.