Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Titel van e-mail

Hoe typ je de titel van een e-mail in je roman? Doe je dat cursief en met aanhalingstekens? 1 of 2? De titel zit zeg maar in de tekst. Dus zeg maar iets van dit: Hij keek naar zijn beeldscherm en zag dat hij één nieuw bericht had. De titel van het bericht luidde: ..... Verderop in het boek opent hij de e-mail. Dan wil ik de e-mail helemaal uittikken in een apart hoofdstuk. Moet dit dan ook cursief of gewoon normaal?

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou het zo doen: Hij keek naar zijn beeldscherm en zag dat hij één nieuw bericht had. De titel van het bericht luidde: Mail voor Bundo Binks. Hij leest de e-mail. bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla. Zoiets.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Typografie is niet zo heel belangrijk, als maar duidelijk is dat het een ander stuk tekst is. De uiteindelijke opmaak wordt toch door de uitgever bepaald. Je zou de e-mail zelf ook met een grotere marge kunnen aangeven (dus met kortere zinnen, meer wit links en rechts).

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hij keek naar zijn beeldscherm en zag dat hij één nieuw bericht had. Onderwerp, stond erboven. Of zo: Van: Bundo Binks «bundo.binks@schrijvenonline.org» (enkele < pakt ie niet) Aan: Corstiaan «corstiaan@schrijvenonline.org» Datum: 29-07-2010 20:00 Onderwerp: Forumpost Hoi Bundo Binks, Deze manier kan ook. De e-mail een andere opmaak geven is wel handig. Groet, Corstiaan