Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoe moet een manuscript eruit zien?

Beste mensen, Inmiddels ben ik alweer druk bezig met mijn boek, maar mijn vraag is nou. Hoe moet een manuscript eruit zien? gewoon A4 of uitprinten op een A5 boek formaat , ik schrijf alles op een word document. en ik had een uitgeverij waar ik het zou uitgeven Free muskieters gemaild en ik kreeg de volgende weer terug : - Beste Chris, Er zijn diverse manieren om een manuscript te schrijven en daarnaast zijn er vele genres in boeken. Het is dan ook niet snel en eenduidig uit te leggen hoe een manuscript er uit moet zien. Wat belangrijk is, en dat heeft een technische achtergrond, is dat het genoeg volume heeft. Vanaf 40 pagina’s in A5 formaat is een boek mogelijk. Ik zie het manuscript graag later dit jaar binnenkomen om de mogelijkheden te kunnen bekijken. Vriendelijke groet, Free Musketeers B.V. Uitgeverij en Produkties - Kan iemand mij ook uitleggen wat ze met een technische achtergrond bedoelen dat genoeg volume heeft? trouwens de genre van mijn boek is meer jeugd-roman. aangezien hier veel oudere mensen dan mij zijn met meer ervaringen over een manuscript hoop ik dat jullie wel zo ongeveer begrijpen waarom ik nou zulke vragen stelt. want ik raak nu zo beetje in de war als het om het manuscript gaat. (alvast wie kent een goeie uitgeverij die een jeugd-roman uitgeeft)!!!!

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vermoed dat ze het heel technisch en letterlijk bedoelen. Ze zullen de dikte van het boek bedoelen. Heeft het te weinig pagina's, dan zullen hun print/bindmachines het niet aankunnen en heb je geen boek. Ik denk dat ze dat bedoelen.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ze bedoelen dat je boek minstens 40 pagina's moet worden, anders kunnen ze het (technisch) niet laten printen of afwerken. Dan is het te dun voor de machine om in elkaar te plakken met een stevige rug, waarschijnlijk. Je kunt het naar hen gewoon op A4-formaat opsturen, zij zetten het wel om naar de juiste maat en dan zal het ruim twee keer zo veel pagina's hebben waarschijnlijk.

Lid sinds

13 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Free Musketeers is geen uitgever maar een drukker :P Maar als je per se bij hen wilt uitgeven, gewoon a4, dan kijken zij wel hoe of wat. Je kunt gewoon mailen naar hun, toch? Dan kunnen ze zelf wel instellen hoe het moet als het niet klopt.