Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Schrijversvakschool

Hai Allemaal, Al tijden staat er in mijn agenda..: ´vóór 1 juli werk insturen naar de Schrijversvakschool..´ En toch... heb ik het (tot dusver) niet gedaan.. Vandaag is-was de deadline.. (om toelating te doen voor de opleding) en ik durf gewoon niet... Meerdere redenen.. mijn eigen onzekerheid wbt mijn schrijven, de reisafstand (Breda-Amsterdam).. - Wát als ik niet word toegelaten, ze me te jong vinden (Ik ben 19 jaar, bijna 20), te onervaren, mijn werk ronduit prut..? Domper. - Wát als ik wél word toegelaten en blijkt dat ik het niet aankan..? (Ik zit er lichamelijk niet helemaal sterk bij..) Domper.. Ergens wil ik zo graag, maar aan de andere kant weet ik gewoon niet wat haalbaar is... Iets in mij roept.. Probeer het gewoon.. Een ander stemmetje zegt.. Probeer eerst wat anders, werk nog even aan jezelf.. Volgend jaar ´nieuwe ronden, nieuwe kansen´... Wat een strijd... Wie heeft advies, ervaringen.. een lief of wat-dan-ook-voor-één woordje voor mij?

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Als je twijfelt, zou ik het niet doen nog. Ik heb net het eerste jaar afgerond. Ik woon vlakbij, ben gezond, maar vond het, evenals mijn klasgenoten heel zwaar. het is gewoon intensief, je moet veel schrijven en een groot incasseringsvermogen hebben. Wij hadden een ontzettend lastige groep. 19 jaar is jong. het kan natuurlijk wel. Wij hadden twee jonkies van 23 em 25 en die hadden het ook zwaar. het gemiddelde is rond de veertig, schat ik. (ER waren ook twee mensen van in de zestig bij.) Daarbij, het is niet zaligmakend en je moet een groepsmens zijn.Ik zou eerst eens een cursus volgen, om te zien of de sfeer je bevalt.

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zou eerst wat kortere, losse cursussen volgen. In Breda is bij de Nieuwe Veste een 'opstapcursus' Vanuit Breda is bijvoorbeeld ook de cursus literair schrijven in Dordt goed te doen. Verder zijn er goede en veel cursussen in Rotterdam en Eindhoven. Beter bereikbaar, een aantal lessen dat te overzien is. Je zit er slechts een half jaar 'aan vast'. En je legt een goede basis om de schrijversvakschool te gaan volgen als je wat ouder bent. 19 is ook erg jong om zo'n opleiding te volgen, vind ik (en hoorde ik van een meisje van vooraan in de 20 dat de opleiding volgt).

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben dit voorjaar wel naar een open dag geweest en heb daar mijn twijfels ook wel enigzins uitgesproken.. Leeftijd kon een bepalende factor zijn, maar dit hoefde niet. Nooit geschoten is altijd mis... Ik zat mij inderdaad al wat te orienteren bij zowel de nieuwe veste alsook de CKE te Eindhoven die binnenkort nieuwe cursussen start. Het lijkt mij sowieso verstandig en fijn om in een groep te werken, structureel en feedback te krijgen op mijn werk. Het is nu toch al te laat wat in te zenden, gezien de deadline 1 juli was.. al zegt iets in mij nog steeds.. ´just do it!´... Het lijkt me gewoon zó heerlijk. Op de schrijversvakschool te zitten. Mensen die verstand hebben van schrijven, me prikkelen, nieuwe genres.... Nieuwe stukkies in mijzelf aanboren ;) (haha..nog even wakker worden, ik praat wazig..) Bedankt voor de reacties! (Wat is ongeveer de studiebelasting tijdens het eerste jaar Ondine? En ga je over naar het tweede jaar? Waar ga je je op/in specialiseren?)

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Geen idee. Je moet elke week twee stukken schrijven. Een toneelscene, een kort verhaal, een essay. Soms heb je geen idee, loop je uren te mijmeren en komt de inspiratie op een onmogelijk moment, soms gaat het goed en wil je het eindeloos perfectioneren. Ik hoor van mensen dat het bijna niet te doen is met een voltijds baan. Het vereist ook veel denkwerk. En nee, ik ga niet door. Ik was wel over, maar voor mij werkt dat groepsgebeuren averechts.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ok. Dat kan ook natuurlijk :) Schrijf je veel in je vrije tijd? En was je eerst wel van plan 4 jaar te volgen of niet? Enig idee wat je nu gaat doen wbt schrijven? Waar richt je je op?

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik schrijf veel in mijn vrije tijd. Ik liet het open vanaf het begin, ook omdat mensen, schrijvers nb me gewaarschuwd hadden dat het zo intensief is. Je moet ertegen kunnen, ook omdat de meeste schrijvers erg op zichzelf zijn. En inderdaad, steeds andere opdrachten, al die verschillende medestudenten, dat haalde me op een bepaalde manier juist uit mijn concentratie. Ik richt me op proza en poezie. Ik heb een synopsis klaar voor een langer verhaal. Ik ga denk ik op zoek naar een begeleider. Iemand die me bij het proces helpt. Een soort svs voor mij alleen. Je moet nl niet vergeten dat je ook het hele jaar door al het werk van anderen moet lezen en beoordelen.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Daar zit wat in, fijn dat jij in ieder geval je weg aan het vinden bent wbt schrijven! Je eigen svsje is natuurijk perfect, en uiteindelijk gaat het juist om die héérlijke bezigheid. Het schrijven op zich. Daar moet je lol in blijven houden. Ik heb geen werk ingezonden, zit midden in een verhuizing en de deadline is toch al geweest.. Dan eerst maar es mijn leven op de rails krijgen, misschien wat cursussen en wie weet...ooit.. of niet... Ik kom wel ergens ;) Poezie vind ik ook heerlijk, proza af en toe..maar is lang geleden. Ach..uiteindelijk gaat het vooral om het zelfvertrouwen.. komt tijd, komt raad.. Ben benieuwd naar wat je schrijft, geniet ervan!

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Babbel, als het je met name gaat om feedback over de door jou geschreven stukken, dan raad ik je aan (zeker omdat je het nu in je privé behoorlijk druk hebt) jezelf bij een schrijfclub aan te sluiten, of er een op te richten. Ik heb hetzelfde gedaan, via deze website. Nu komen wij met z'n vieren maandelijks bijeen en dan bespreken wij uitvoerig elkaars fragmenten op stijl en inhoud. Het is dan wel geen schrijversvakschool, maar effectief als je het mij vraagt. De een heeft immers meer kennis over het een, de ander over het ander. Samen weet je veel en leer je maandelijks bij.

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb wel mijn werk ingestuurd.... en ik heb dus net te horen gekregen dat ik ben aangenomen... wel voor 2008/2009 omdat ik daar naar gevraagd had, ik wilde namelijk eerst journalistiek afmaken. Als ik jullie zo hoor is het een zware opleiding... maar ik kom van een opleiding af waar de druk al heel groot is... veel schrijven, veel stukken maken waarvan je zoiets hebt van wat moet ik daar nou weer mee... en ze zijn bepaald niet aardig tegen je... veel kritiek en niet zo'n klein beetje ook. gewoon keihard afzeiken... Hopen dat ik het aan kan.. Ik kan in ieder geval niet wachten om te beginnen in 2008!

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
He luthien, Wat fijn joh, dat je die ´zekerheid´ al hebt dat je volgend jaar terecht kunt! Mag ik vragen wat je ingezonden hebt? (Ben ik wel benieuwd naar!) Groetjes.

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dankje :D Ik heb twee korte verhalen ingestuurd... de ene met de naam 'stilte' de andere met de naam 'een geest uit het verleden' Ik sta nu wel voor een dilemma... eigenlijk wil ik wel vertellen waar ze over gaan, maar ikkan niet vertellen waar het over gaat zonder de clou te verraden... moeilijk!

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
´De kracht van de schrijver´ hihi... Staan je verhalen anders ergens op een van je site´s? (Leuke verhuisfoto´s kwam ik daar tegen trouwens, looks niiiicce.. Wát een klus!)

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heb net de site eens bekeken van de schrijversvakschool. Klinkt wel interessant! Misschien dat ik, als ik meer tijd ga besteden aan schrijven en er serieuzer mee bezig ga, dat ooit wel doen, als ik 40 ben ofzo :)

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
hahaha, tsja voorlopig ben ik aan het studeren (dat is in ieder geval de bedoeling) en ik weet niet hoeveel tijd ik die jaren aan schrijven ga besteden. Het is op het moment gewoon hobby. Als ik tijd en geld heb ga ik misschien wel een cursus doen tijdens mn studie en anders daarna. Nouja, dan zijn we alweer wat jaren verder. Ik zie allemaal wel hoe het loopt ;)

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dankje! Ben net klaar nu... (komen nog eindelijk-klaar-foto's) Maar nee, de verhalen staan niet op een van de sites... omdat ik ze ook wel es ingestuurd heb naar wedstrijden :P vandaar... maar miss komen ze er ooit nog es op

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb me net weer ingeschreven voor een cursus aan de svs (roman schrijven). Hij begint 3 november. Heeft iemand van hier zich ook ingeschreven voor een herfstcursus aldaar? Ik heb aan de svs eerder al eens een cursus korte verhalen en een cursus schrijftraining gedaan, beide erg leuk en inspirerend! Ben benieuwd hoe de roman cursus zal zijn.

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik was toegelaten tot het basisjaar maar moest vanwege een operatie(het hoe en wat daar praat ik liever niet over) verstek laten gaan. Ze zijn zo lief geweest om mijn toelating en betaling een jaar op te schuiven. Dat vond ik echt heel sympathiek, want in principe was nu het hele collegeld invorderbaar. Maar ik ga niet maanden met mijn been omhoog naar het plafond staren dus ik ga wel cursussen daar doen, dan is de belasting toch iets minder. Alleen moet ik een beetje uitkijken dat ik niet zoveel cursussen uitkies dat dit een soort zelf bij elkaar geraapt basisjaar voor mij wordt. Maar ik ben zo enthousiast, ik wil zo graag de dingen leren en met mensen over schrijven praten. Ik ga toneelschrijven in een losse cursus weer volgen en ik las net over de cursus bij Gerry van der Linden....help. Handjes vast, nu niet, komt allemaal wel, sprak zij wijs.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi, Ik meng me even ongevraagd in de discussie, met een totaal irrelevante mededeling wellicht: ik heb daar ooit de toneelschrijfcursus gevolgd, en die was best leuk. Nadeel aan de cursussen is dat je met schrijvers van allerlei niveau's zit. Dus als je heel erg doorgewinterd bent kun je je af en toe een beetje vervelen. Overigens heb ik me niet verveeld, zo doorgewinterd ben ik nou ook weer niet. Dus, wat mijn punt dus eigenlijk was: je kan ook met een losse cursus beginnen. Maar daar was je drie maanden na dato vast al achter :)

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Marlies Ik heb afgelopen jaar de cursus roman schrijven gevolgt. Ik vond 'm tegenvallen. Het werkte bij mij minder motiverend. Prozacursus heb ik het jaar ervoor gedaan, heb ik wel heel veel van geleerd, een aanrader. En deze winter ga ik de cursus schrijftraining bij ze volgen.

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nenko, de cursus schrijftraining heb ik verleden winter gevolgd. Die was erg inspirerend en leuk.

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het kriebelt weer.. Jammer dat het nog zólang duurt voordat er een open dag is.. Maar ik ga denk ik wel proberen toelating te doen voor komend jaar, niet geschoten is enkel een pijlpunt in mijn rugzak. Ik heb iemand nodig om te helpen slijpen ;)

Lid sinds

15 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
In februari begin ik met de cursus Korte verhalen schrijven van de NHA, en over 1,5 jaar hoop ik af te studeren in mijn huidige opleiding Als de cursus mij bevalt en ik leer er veel uit, dan lijkt mij de schrijvervakschool ook geweldig na mijn huidige studie! Weet iemand alleen zo of het ook "onderwijs erkend is" in de vorm van, studiefinancering/ib-groep en een diploma bij het afstuderen. Ik lees dat er dus een vakbekwaamheidsproef is wat publiceerbaar moet zijn, maar is dat te vergelijken met een diploma? (wel heb ik gehoord dat fontys in overleg is geweest met de schrijversvakschool, misschien dat daar iemand meer over weet?) Misschien niet al te snuggere vragen geef ik toe, maar ik kan er zo 1, 2, 3, niet wijs uit op de site. Alvast erg bedankt!

Lid sinds

15 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
www.schrijversvakschool.nl Het is een particuliere opleiding, je ontvangt geen stufi. Het is allemaal te vinden op de website Wes22:) Als je even goed zoekt vind je hier en daar meer info om je vragen te beantwoorden. Welkom hier trouwens! Wat doe je momenteel voor opleiding?