Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

WriteOnCon, gratis online schrijversconferentie (13-14 aug 2013)

Voor iedereen die jeugdliteratuur schrijft (van prentenboeken tot New Adult), maar ook interessant voor andere schrijvers: de online schrijversconferentie WriteOnCon (13 & 14 augustus 2013). Het is gratis, en het programma ziet er interessant uit: twee dagen lang diverse lezingen van mensen uit de (Amerikaanse) schrijfindustrie over de meest uiteenlopende schrijfonderwerpen, de mogelijkheid om je (Engelstalige) manuscripten te pitchen bij agenten of (Engelstalige) fragmenten te laten bekritiseren etc. En alsof dat nog niet genoeg is: alle artikelen, filmpjes etc. van de conferenties van de afgelopen drie jaar, zijn ook terug te vinden op de website. Voor meer info: http://writeoncon.com/

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wauw, interessant. Ben de site even aan het doorspitten. Een pluspunt heeft hij al wel. Dat diertje (weet niet precies wat het is) op de plaatjes (met de baard) is er schattig.

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Weet je al welke lezingen je gaat volgen? Ik ben zelf erg benieuwd naar bijv. 'Diversity', 'The Idea Factory' en 'What You Can Learn from Great Contemps'. Wel jammer dat er geen beschrijvingen bij staan, maar ach.

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Heb inmiddels het bijbehorende forum bekeken, en er staan een aantal erg goede 'queries' op van mensen met nuttige kritieken van medeschrijvers. Superleerzaam en inspirerend! Ik las dat er vanaf morgen ook literaire agenten 'undercover' zullen rondhangen die ook commentaar gaan geven op het werk, en er komen sessies waarbij schrijvers via twitter hun manuscripten kunnen pitchen en agenten live gaan reageren. Ik ben echt heel erg benieuwd!

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb al eens heel globaal op dat forum rondgekeken. Natuurlijk is het allemaal nog een stuk interessanter als Engels je moedertaal is en je dus af en toe een proefstuk kunt plaatsen. Al zit dat er voor mij niet in, toch ben ik ook van plan een paar onderdelen te gaan volgen. Ik ga eens op mijn gemak uitzoeken welke.

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Inmiddels is de conferentie goed en wel begonnen. Voor de nieuwsgierigen, ik live blog er de komende twee dagen over, gewoon voor de lol (zie onderschrift, het gaat om de 2e link). Er zitten een paar erg leuke dingen bij, en er vallen ook prijzen te winnen zoals manuscript- of hoofdstukbeoordelingen (vooral interessant voor mensen die in het Engels schrijven, of werk hebben laten vertalen). Eén van mijn favoriete lezingen is deze, over wat je kunt leren van realistische YA fictie, ook al schrijf je in hele andere genres: http://writeoncon.com/08/13/three-things-all-writ… Voor degenen die het volgen, wat zijn jullie favorieten?

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Op dit moment is er een live uitzending gaande, waarbij agenten reageren op Twitter pitches van mensen die hun manuscript proberen te slijten: http://writeoncon.com/08/13/live-event-can-you-ha… Een leuk aanverwant artikel is '60 Queries in 60 Minutes', waarin een agent 60 willekeurige brieven uit haar slushpile trekt en daar reacties op geeft (directe afwijzingen, of juist de bijgevoegde pagina's willen doorlezen): http://writeoncon.com/08/13/60-queries-in-60-minu…

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
WriteOnCon zit er alweer een paar dagen op. Wilde toch nog even laten weten hoe ik het vond: superinspirerend en leerzaam. Ik was niet op zoek naar een (Amerikaanse) agent of (Engelstalige) feedback zoals de meesten daar, maar de artikelen (lezingen en live events) zijn absoluut de moeite waard. Er zijn er meer dan 30, en ze gaan over allerlei verschillende schrijfonderwerpen, van editen/herschrijven, tot een authentieke vertelstem voor je (YA) personages creëren... Voor wie nog geïnteresseerd is, alle lezingen en live events blijven op de website staan, dus je kunt ze altijd bekijken: http://writeoncon.com/ Ik ben er volgend jaar zeker weer bij! Hoe hebben jullie het ervaren?