Typecursus

18 oktober 2008 - 17:22
Wie kan mij de ideale typecursus aanraden? Ik ben het ondertussen zat om met twee vingers door alle correcties effectief twee keer zoveel te moeten typen. Ik ben momenteel 50, maar wil nog minstens zo lang mee, dus wil ik van die tweevingertypafwijking af...

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 oktober 2008 - 19:21
Domus typecursus. Je hebt het binnen no time onder knie en je vergeet het nooit meer! Echt super!

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
19 oktober 2008 - 1:06
Op internet kun je ook goede gratis cursussen vinden. Ik heb het geleerd met een diskette nog hhihi, op de secretaresseopleiding en ik ben er nog altijd zo blij mee want ik typ echt vliegensvliegensvliegensvlug. Succes DJ, het is wel even doorzetten maar als je het kunt, wil je het niet meer missen!

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 oktober 2008 - 11:22
Die Domustypecursus heb ik nog mbv een floppy gedaan :lol: Maar hij zal er ook wel op een 'modernere' manier zijn inmiddels. Ze zeggen dat je hiermee het blind typen binnen 90 minuten onder de knie hebt. Ik was uiterst sceptisch maar ... het is waar! En niet alleen bij mij maar bij iedereen die ik ken die deze cursus heeft gedaan. Het is zoals Rietje zegt: Als je eenmaal snel kunt typen, wil je het niet meer missen. Succes.

19 oktober 2008 - 17:06
Dank allemaal. Als dit niet motiveert weet ik het niet meer. Deze zin is de laatste die ik met twee vingers getypt heb! :D

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 oktober 2008 - 18:12
En nu volhouden! En niet terugvallen door 'even snel' iets met twee vingers te typen, want daar heb ik meerdere mensen de mist in zien gaan, even doorbijten dus!

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 november 2008 - 18:33
DJ, hoe is het nu met je cursus? Kan je al 6064 foutloze aanslagen p/m doen, net als het wereldrecord? :D

Lid sinds

18 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 november 2008 - 23:38
Wat ik me afvraag, ik tik behoorlijk snel zonder het blind typen systeem. Tik gewoon snel omdat ik al zoveel getikt heb. Iemand enig idee of het dan nog verstandig is om het alsnog te leren, of krijg je dan zoiets als spaans en frans allebei half praten en het dan uiteindelijk maar allebei niet meer kunnen? En wat is het voordeel van het systeem, behalve snel tikken?

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 november 2008 - 21:59
Gemene vraag, maar wat is snel, Ceridwen? De meeste mensen die ik met 2 of 4 vingers zie typen, gaan niet zo snel als mensen die met tien vingers typen. Zelf zou ik het iedereen aanraden om een typcursus te volgen. Het zal wel even doorbijten zijn om aan een nieuw systeem te wennen, maar zelf zweer ik erbij. Het voordeel is misschien dat je vingers nooit meer naar letters te hoeven zoeken. En de snelheid natuurlijk!

Lid sinds

18 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 november 2008 - 22:41
Dat is toch geen gemene vraag, jij zit niet naast me en je ziet me niet tikken, en ik gaf daarover ook geen informatie. Ik gebruik zes vingers (want mijn pinken en duimen doen het niet zo goed, alleen op de spatie. En, uhm, dat is meteen vraag twee, hoe belangrijk zijn je pinken en je duimen), ik kijk niet naar mijn toetsen, ik hoef niet naar letters te zoeken en ik kan praten met mijn man, hem aankijken en ondertussen de rest van mijn zin tikken. Tja, en dat tempo - dat kan ik dus niet testen, als ik erbij nadenk dan kan ik het niet meer. Laat ik het zo zeggen, ik ben niet ontevreden over de snelheid. Bij nader inzien is het eigenlijk een stomme vraag, waarom iets veranderen waar je tevreden mee bent.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
17 november 2008 - 13:17
Ceridwen: Je kunt je typsnelheid bepalen door een stopwatch te zetten. Ga 1 minuut op volle snelheid typen en tel dan het aantal aanslagen dat je in 1 minuut hebt gemaakt (inclusief spaties) (ok, onze typlerearens vond 10 minuten typen een beter beeld geven, maar dat wil ik je niet aandoen). Iemand die met tien vingers typt, zou ongeveer 250-300 (liefst meer) aanslagen per minuut moeten kunnen halen. Dan weet je gelijk hoe je niveau ongeveer is ;). Duimen zijn heel belangrijk, inderdaad, voor de spaties. Mijn linkerpink doet de A, Q, Z en de Shift toets; de rechter houdt zich bezig met de P, L, ?, de punt, de enter en de ' (of in combinatie met de linkerpink: de "). Hopelijk het je hier iets aan.

Lid sinds

18 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
17 november 2008 - 16:57
Daar heb ik zeker wat aan Ajstinad. Ik heb hem drie minuten gedaan en ik zat idd tegen de 300 aan (per minuut he, niet per drie), dus dat klopt wel ongeveer. Nu dacht ik nog, hmm, misschien wat minder tikfouten (ik mis vaak een spatie, die dan ineens ergens staat waar ik hem niet wilde hebben) maar de pinkies zijn toch best belangrijk in dit systeem. Dank je wel. Terug naar de vraag van DJ - welke cursus jullie kunnen aanraden.

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
26 januari 2010 - 20:09

Ik herken mezelf wel een beetje in de starter van dit draadje, tenminste wat het leren typen op latere leeftijd betreft. Ben een laatbloeier, zowel met kinderen als met mijn carrière als freelance copywriter. Mijn dochter krijgt op de basisschool typeles met TypeStars en als zij ’s avonds in bed ligt te lezen log ik onder haar naam in om zelf wat te oefenen. Dat gaat mij bijzonder goed af en mijn typesnelheid stijgt met sprongen. Ik gebruik nu zelfs al mijn vingers! Ben wel eens jaloers op het gemak waarmee dochterlief leert, maar ik compenseer dat met doorzettingsvermogen dus we gaan gelijk op. Meer over TypeStars kun je lezen op www.typestars.com. Mijn dochter en ik zijn daar actief onder de naam Chocosoesje, dus misschien tot ziens in onze vriendengroep!

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 januari 2010 - 14:07

Mijn jongste is nu met een typecursus bezig van instituut Pica. In 20 lessen kan hij blind typen en krijgt hij een diploma.
Gelukkig kan ik al blind typen, want mijn toetsenbord zit nu vol met stickers, zodat je de letters niet meer kan zien. ;)

Mijn oudste heeft zo ook zijn typediploma gehaald. Het is echt een aanrader.

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
8 november 2010 - 12:56
ik heb zelf via een cdrom leren typen. Ik was toen wel jong, kon ook een typecursus op school doen toen, maar dat vond ik duur. De cdrom was niet duur, snel, en leuk. Ik vond het echt leuk om dat te leren, ging van uit mezelf ook emails schrijven naar familie enzo, zo leerde ik het ook weer.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 november 2010 - 14:23
Ooit heb ik een typecursus gedaan bij instituut Pica. Ik heb zo goed als blind leren typen en al mijn vingers te gebruiken, maar het is me niet gelukt om dat binnen de streeftijd te doen. En bij een bekend uitzendbureau moet je binnen een bepaalde tijd X aantal woorden blind kunnen typen, als je een kans wilt maken om administratief werk te doen. Om hier zeker van te zijn, moet je eerst een typetest doen. Kan je nagaan hoe belangrijk dit is! (tenminste, zo ging dat een aantal jaar geleden)

Lid sinds

18 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 november 2010 - 17:07
Ik ben ook geinteresseerd. Maar die Domus cursus moet je downloaden. Is dat veilig? (Nooit gedaan namelijk) is het niet gewoon een instituut war je die methode kunt kopen? 90minuten, dat klinkt nog eens mooi.

Rex

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
1 november 2012 - 16:50
In onze scholengemeenschap beschikken alle leerlingen over een laptop. Een typediploma is verplicht. Eerstejaars zonder diploma krijgen gelegenheid dit alsnog te halen in een eigen online typeklas. Ouders van basisschoolleerlingen, die hun kind als voorbereiding op het vervolgonderwijs een opleiding blindtypen willen laten volgen, kunnen op de site van onze school terecht voor advies. De adviespagina wordt dermate vaak geraadpleegd, dat we hebben besloten een speciale website over het kiezen van een geschikte typecursus voor kinderen (of volwassenen) op te zetten. Op http://www.typelesvoorkids.nl staan geen namen van cursussen of opleidingsinstituten, maar criteria waar een goede typecursus aan moet voldoen. Door kenmerken en criteria die van toepassing zijn (bijvoorbeeld dyslexie) aan te vinken en een leeftijd in te voeren wordt een zoekopdracht voor Google samengesteld en verschijnt een overzicht van de meest ideale typeopleidingen. Rex, zorgcoördinator en docent nederlands

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
27 november 2015 - 19:08
Het is een oude topic maar wil toch nog even reageren. Ik verzorg klassikale typecursussen in Amsterdam en omgeving. Hierbij is controle heel belangrijk, zoals goed opletten hoe de houding is, of de letters met de juiste vingers worden aangeslagen. Bij een online cursus lijkt me dit niet mogelijk en kan je bij wijze van spreken alle letters met je duim aanslaan. Bij De Typedocente leer je in 10 lessen van 45 minuten blind typen met een snelheid van minstens 120 aanslagen per minuut. Uiteraard moet er tijdens de cursus wel dagelijks geoefend worden om de vaardigheid te ontwikkelen. Deze cursus geef ik ook op diverse basisscholen in Amsterdam. Een typediploma voor kinderen is juist op het Voortgezet Onderwijs heel handig. Meta, De Typedocente Amsterdam