Lid sinds

8 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Allemaal

Hallo,

Ik ben Lingchie, een beginnende schrijver/amateurfilmer die in deze community meer kennis en ervaring denkt op te doen. Op dit moment probeer ik een scenario te schrijven, maar daar heb ik zeer waarschijnlijk hulp bij nodig, maar dat terzijde. Ik kijk er naar uit om jullie verhalen en ervaringen te lezen en de mijne te delen met jullie.

Groetjes,

Lingchie

Lid sinds

8 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Roos' Redactie

Het gaat over de opbloeiende romance tussen een vampier een en mens. Ik weet het, het is al vaker gedaan. Maar ik probeer er toch iets anders van te maken. Mijn probleem hiermee zijn de invloeden waaruit ik mijn inspiratie haalt. Ik wil vooral niet lenen van andermans werk en vooral zelf origineel zijn.

Lid sinds

11 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik hou wel van een goed vampierverhaal op zijn tijd! Daar heb ik zelf ook meermaals een poging toe gedaan. Het is inderdaad lastig om met iets geheel 'origineels' te komen, maar wat mij betreft hoeft dat ook niet per se. Er is bovendien een verschil tussen overlap van concepten (wat altijd wel op zekere hoogte het geval is, dus totaal niet erg) en direct jatten van andermans werk. Vooral in je eerste, ruwe versie zou ik me over daar niet al te veel zorgen om maken, zolang je niet direct zinnen of heel specifieke details kopieert en plakt. Bijvoorbeeld: dat vampiers doorgaans niet in het zonlicht kunnen lopen is een algemeen kenmerk, dus dat is een leuke limitatie om mee te spelen die voor veel spanning kan zorgen. Veel vampierverhalen gebruiken die limitatie, waardoor het logisch is dat scènes waarin de vampier voor de zon moet schuilen in een race tegen de klok vaak voorkomen. Als jij zo'n scene wilt toevoegen, ben je niet per se aan het lenen en ben je niet per se 'onorigineel'. Maar als je er specifiek van maakt dat de huid van je vampierhulk in de zon glinstert als diamantjes, zit je wel heel dicht tegen Twilight aan.