...en nu gaat het gebeuren - noraly

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

...en nu gaat het gebeuren - noraly

Hallo allemaal, Al stiekem kijk in een tijdje mee op jullie site en wat ik hier aantref bevalt me wel. Tijd dus om mezelf eens voor te stellen voodat ik jullie lastig ga vallen met vragen. Ik ben Noraly en ik ben 30 jaar oud. Voor de kredietcrisis had ik de leiding over een architectenbureau, maar nu heb ik heerlijk veel vrije tijd om uit te vinden wat ik graag zou willen gaan doen de komende tijd. Schrijven vind ik erg leuk, maar organiseren ook. Sinds twee maanden ben ik daarom bezig om die twee proberen te combineren in het lanceren van een nieuw tijdschrift. Ik heb al met een heleboel mensen hierover gesproken en ben al een aardig eindje op weg, maar het is best een pittig zolderkamerproject. Het geeft me echter veel energie en 'brick walls are for other people', nietwaar? Voor de geïnteresseerden: Als ik voor het tijdschriftenschap sta dan zie ik heel veel tijdschriften voor vrouwen die alles prima voor elkaar hebben; ze combineren een succesvolle baan met een paar kinderen, een tevreden echtgenoot, een clubje vriendinnen en de sportschool. Uiterlijke balans dus. Maar voor de innerlijke onrust die veel van ons ervaren is geen plaats, want dat is niet stoer. Tijdschriften als Happinez, Psychologie en Mind magazine komen in de buurt van wat ik bedoel, maar de eerste focust zich weer te sterk op spiritualiteit en de andere twee gaan meer richting de vakbladen. Ik wil graag een lifestyle magazine maken voor mensen die tijdens hun werk zich ineens realiseren: wat dòe ik hier? Wie ben ik en wat wil ik echt? Misschien wil zo iemand liever voor zichzelf beginnen als consultant, sieradenmaker of schrijver, maar heeft geen idee hoe je zoiets doet. Het wordt in ieder geval een blad gevuld met positiviteit, bevestiging, creativiteit, raad en daad. Ik hoop hier aan de ene kant veel te leren over het schrijven van artikelen, want bloggen wat ik normaal doe is natuurlijk wel wat anders. En aan de andere kant zijn er wellicht mensen die dit onderwerp aanspreekt en er met mij verder over zouden willen spreken. pfff, dat is eruit. En nu nog op de knop 'versturen' durven drukken....

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom noraly. Ik vraag me ook wel eens af wat ik doe en wat ik wil. Psychologie koop ik regelmatig. (studeerde psychologie, ligt even stil momenteel). Dat gaat idd meer richting vakliteratuur. Happinez vind ik niet zo veel aan en Mind ook niet echt. Te zweverig. Je idee voor een blad spreekt mij wel aan. Veel succes en plezier op de site.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt, leuk om zo snel al een reactie te krijgen. Zweverigheid is inderdaad juist niet de insteek. Groetjes Noraly

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk zo'n blad. Ik begrijp exact waar je op doelt. Ik heb mijn bullen gepakt en ben in Turkije gaan wonen. Een ander tempo en problemen waarvan ik denk: 'Ach, als het erger niet is.' En de stress factor op nul. Welkom hier, er is hier veel te leren.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Wow Noraly, wat een leuk idee! Ik kan de middagen en avonden al niet meer tellen dat dit onderwerp al dan niet met fles rose besproken werd met vriendinnen, ik ben benieuwd naar je onderwerpen en je eigen persoonlijke insteek die je zoekt of hebt gevonden! Succes en ik volg dit graag!

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt allebei! @ DeEllis Haha, dat is ook een manier. Heerlijk zo'n niet-bestaande stressfactor! @ Roseanne Ik heb al heel veel ideeën en die zal ik hier zeker vermelden. Maar... ben natuurlijk nu ook nog veel op zoek naar leuke content voor de dummy om die noodzakelijke adverteerders mee over de streep te trekken. Dus als je je als ervaringsdeskundige aangesproken voelt.. ;-)

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom Noraly, Goed idee! Ik heb nog steeds geen tijdschrift gevonden wat aan de ene kant ontspannen leest en aan de andere kant ook nog boeit. Populair-wetenschappelijke tijdschriften vind ik wel aardig, en de Donald Duck. Alle bestaande vrouwenbladen zijn niet aan mij besteed, maar ik sta altijd open voor nieuwe dingen. Ik ben benieuwd naar al je ideeën. :)

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Noraly, Ik zou graag meer willen lezen over sport, het liefst welke sport het beste past bij het beroep schrijver, ben ik daarvoor bij jou aan het juiste adres?

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
En weer waait er een frisse wind door SO-land. Welkom Noraly! Dat je plannen op een dag maar concreet mogen worden. Heel veel succes met dit omvangrijke plan! Groetjesssss

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Noraly, Ik zou graag meer willen lezen over sport, het liefst welke sport het beste past bij het beroep schrijver, ben ik daarvoor bij jou aan het juiste adres?
Denksport natuurlijk! :D

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom Noraly. Wat dacht je van een vetbetaalde vakbondsbestuurder die dacht: wat doe ik hier eigenlijk nog. En die toen voor een hongerloontje kinderboeken ging schrijven :D Daar ken ik er wel een van.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
He Noraly, Ik lees nooit magazines. Maar... Volstrekt toevallig bladerde ik eergisteren op mijn werk door de Happinez die daar rondslingerde. En hierin viel me precies op wat jij hierboven beschrijft: Het is interessant, maar blijft hangen in het zweverige. Het stoot niet door tot waar je zou willen zijn. Ik dacht erover om eens een verhaal naar het blad te sturen om te kijken wat ze ervan zouden vinden. Wat jij hierboven zegt, sluit echter veel beter aan. Ben je van plan fictie te publiceren? Zoek je nog iemand die schrijft? Als voorbeeld van wat ik denk dat bij je aansluit, zou ik je dit willen laten lezen: http://www.bloggers.nl/kogelmans/110896/Het+meisj… Mocht je interesse hebben, dan hoor ik het graag. -- Daan

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jongens, wat ben ik blij met al jullie reacties! @ andreaclimbing: welke populair wetenschappelijke tijdschriften vind je leuk dan? Ik ben benieuwd! @ fourseasons: leuk dat je over sport begint. Ik heb hier zelf ook over na zitten denken, want lichamelijk inspanning en je goed voelen zouden vanuit wetenschappelijk oogpunt aan elkaar gelinkt moeten zijn. Hoe dit echter in de praktijk uitpakt is een interssant onderwerp. Specifiek voor schrijvers.... tja, iets monotoons als hardlopen wellicht zodat je je gedachten goed kunt ordenen? @ Daantie: bedankt! @ Zjors: precies wat ik bedoel! Alleen hoop ik ook nog betaalde voorbeelden te vinden zodat ik niet meteen iedereen afschrik ;) @ Daan: wat een filosofisch verhaal, het eerste gedeelte deed me aan Life of Pi denken! Ik ben zeker op zoek naar materiaal, en fictie is natuurlijk wel apart in een tijdschrift. Ga ik over nadenken. Sowieso ben ik van plan om ieder issue een pagina aan een lezer 'te geven' die er zijn creativiteit op kwijt kan in de vorm van een column bijvoorbeeld. Wellicht is dat straks ook iets voor jou?

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Noraly, zelf heb ik heel veel verschillende sporten geprobeerd, voordat ik deed wat ik nu doe. Ik weet dus vrij goed wat er niet en wat er wel bij me past. En ook al ben ik geen "doorsnee" schrijver, ik wil je best helpen als je hierover wilt schrijven. Als je denkt dat je mijn hulp kunt gebruiken, dan kan je me een pb sturen. Ik weet alleen nog lang niet alles, daarom ook mijn vraag.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ andreaclimbing: welke populair wetenschappelijke tijdschriften vind je leuk dan? Ik ben benieuwd!
Wetenschap in Beeld. Ik heb Quest ook wel eens gelezen, maar vond dat iets te schreeuwerig, of te popi-jopi ;)
Specifiek voor schrijvers.... tja, iets monotoons als hardlopen wellicht zodat je je gedachten goed kunt ordenen?
Met hardlopen kun je in een 'flow' terechtkomen zodat je verstand haast letterlijk op nul gaat. Dat geldt bij mij nog meer voor klimmen: zeldzame momenten waarbij ik aan één ding tegelijk denk, nl datgene wat ik aan het doen ben. Heerlijk is om eenvoudige routes te klimmen zonder touw (het zogenaamde soleren). Daarbij heb ik geen andere keuze dan volledige concentratie op mijn directe omgeving en mijn eigen bewegingen, anders kunnen de gevolgen bijzonder ernstig zijn. Buiten de sport vind ik die flow in vioolspelen en op een andere manier ook in schrijven.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Four seasons, je maakt me nieuwsgierig? Welke sport doe je dan nu? Bedankt voor je aanbod, ik zal je zeker een pb sturen! Andrea, die flow is precies wat ik bedoelde inderdaad. Wat interessant dat je ook viool speelt. In de eerste klas van de middelbare school haalde de muziekleraar een verlegen Danny naar voren, omdat hij vanwege zijn viool-spelen een veel beter gehoor zou hebben dan de rest van ons! En dat klopte, hij kon noten uit een muziekstuk halen die ik niet had gehoord ;-) Dat is me altijd bijgebleven. Leuk dat je schrijven en muziek met iets fysieks combineert. Van alle markten thuis lijkt het wel!

Lid sinds

13 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@Noraly, ik doe nu aan yoga. Maar ik heb vrienden met vergelijkbare interesses als ik, die aan tennis doen of aan conditietraining. Wist je dat sommige mensen in hun hoofd hele muziekstukken kunnen afspelen? Misschien wel interessant om te onderzoeken hoe dat werkt, hoe je dat noemt en of je het kan leren. En wat het verband is tussen dit verschijnsel en het muzikant-zijn. Mij lijkt het wel stof voor in een tijdschrift. Laat je even weten wat je ervan vind?

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Noraly. Ja, Noraly, dat is wel iets voor mij denk ik. Ik hoor het graag als je iets nodig hebt! (ik vind het overigens wel meevallen met die filosofie, maar goed) Heel veel succes met je idee (ik weet hoe moeilijk zoiets is). -- Daan

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Noraly, Nou je hebt een goed item geopend! Ik zou het wel een uitdaging vinden om iets te schrijven. Ik vind happinez een mooi blad maar vooral door de beelden, de kleuren, de foto's die brengen me inspiratie. Veel van de onderwerpen vind ik wel boeiend maar gaan mij dan niet ver/ diep genoeg, wellicht dat het daardoor zweverig is. Met zingeving en bewustwording zijn denk ik heel veel mensen bezig en daar zijn natuurlijk vele wegen in. Het lijkt me wel leuk om een aantal van die wegen wat meer uit te diepen zodat het concreter wordt.

Lid sinds

13 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Noraly, van harte welkom! Ik denk dat je met je onderwerp voor een tijdschrift wellicht een gat in de markt gevonden hebt. Alle bladen gaan inderdaad over de 'perfecte vrouwen', maar in werkelijkheid is het allemaal niet zo makkelijk. Ik kan wel een paar onderwerpen bedenken voor in zo'n tijdfschrift. Interview bijvoorbeeld een aantal vrouwen van de generatie die nog thuis moest gaan zitten en een paar van de vrouwen die werk en gezin combineren. Welke groep is het gelukkigst? Een ander onderwerp: hoe moeilijk is het om niet overspannen te raken? Hier kun je veel over schrijven. Je kunt mensen aan het woord laten die overspannen zijn geweest, laten vertellen waar dat door kwam en over de 'oplossing' laten vertellen: hoe kwamen ze erbovenop? Bij mij in de buurt zijn er zo drie overspannen vrouwen: ik was als eerste, een jaar geleden een buurvrouw en nu een andere vuurvrouw. Alledrie hebben we een gezin met drie kinderen, een baan en alledrie ook persoonlijke omstandigheden, die het geheel zwaar maakten. Ik denk dat ik met een avondje brainstormen zo op meer onderwerpen zou kunnen komen en ik denk dus dat veel vrouwen zo';n blad zouden lezen.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Interview met een vrouw die acht jaar kinderloos was, na de langverwachte eersteling nog een jaar ging werken en toen thuisbleef. Manlief verdiende genoeg, kort: het verliep allemaal heel anders dan voorzien en gedacht. Na 33 jaar huwelijk verlaat ze de echtelijke woning, leeft nu alleen en komt van een behoorlijk hoge trede naar onderaan de ladder. Hoe zou het voelen als je leven zo anders verloopt dan verwacht? Hoe spartel je eerst door die moeizame jaren, wat is de zet om te vertrekken, hoe doe je het om een nieuw leven op te bouwen? Met heel wat minder dan vroeger? Omhoog is makkelijk, van nul opnieuw beginnen...??? Perfecte mensen bestaan trouwens niet, wel spiegelen zich velen aan die voorbeelden in tijdschriften. Altijd bereid om mee te werken, pb-en mag.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
dank je wel Rosanne, Roos, Trenke en Lien. Ik merk dat de email-service voor nieuw-geplaatste berichten dus niet helemaal werkt, sorry voor de late reactie ;-) Ik ga jullie binnenkort even een pb sturen, want wat jullie hier in het kort aangeven is te mooi om te laten liggen. Erg bedankt!!