Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Even voorstellen: Hallon

Ik lees al maanden dit forum en heb eindelijk besloten me hier aan te melden. Mijn belangrijkste reden om me al die tijd niet aan te melden is tijdgebrek, maar nu mijn eerste verhalen 'af' zijn heb ik iets meer tijd. Ik schijf veel en relatief gemakkelijk hoewel er altijd veel geschrapt en gewijzigd moet worden. Ik heb in het verre verleden enkele korte artikeltjes geschreven voor een tijdschrift, meegeschreven aan lesmateriaal e.d. Sinds een jaar ben ik echter overgestapt op fictie. Ik schrijf jeugdverhalen in de categorie fantasy, maar probeer de hoeveelheid tovenaars, draken en trollen te beperken. De boekenserie die ik nu schrijf zijn voornamelijk bedoeld als leesboek voor mijn dochter maar ik beleef zo veel plezier aan het schrijven en het verzinnen van de verhalen dat het me leuk lijkt om de hoeveelheid lezers groter te maken dan 1. Mijn voorstelronde begon met het vermelden dat ik vaak tijdgebrek heb. Tijdgebrek noopt me ook mijn voorstelrondje hierbij af te ronden.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je hebt een leuke avatar :nod: Welkom hier!
Dank je. Het was even zoeken en puzzelen wat mijn avatar zou worden, maar voor iedereen die mijn boek/boeken heeft gelezen (behalve ik en mijn vrouw niemand nog :D ) moet deze bekend voor komen.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Erik / Hallon, Ik lees weer eens in tegengestelde richting. Zat net op het proeflezen forum en heb daar dus al het een en ander geschreven. Leuk dat we hetzelfde genre beoefenen, fantasy jeugdverhalen, al denk ik dat ik zelf net voor een wat jonger publiek schrijf dan dat jij dat doet zo te lezen. Hopelijk kunnen we er over en weer wat aan hebben. Groetjes Carlijn ps. Bij mij rollen de trollen wel al letterlijk door het eerste hoofdstuk heen. Grappig om dat verschil in aanpak te zien

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Carlijn, Ik zat net jouw 'even voorstellen' te lezen. Leuk dat ook jij fantasy jeugdverhalen schrijft. Ik had niet het idee dat er veel mensen dat zouden schrijven, maar wellicht zit ik helemaal fout. Ik heb al wat gehad aan je commentaar: dank daarvoor. Inderdaad leuk om de verschillen in aanpak te zien. Ik ga voor een 'harde en realistische' aanpak waar trollen in het eerste hoofdstuk niet geloofwaardig zouden zijn. Jij zal voor een wat vriendelijkere en sprookjesachtige aanpak gaan (vermoed ik) waar je al snel je fantasy-elementen kan introduceren. Ik ben benieuwd naar je verhalen.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom, Hallon. Ik zag dat je al een stukje hebt geplaatst bij proeflezen. Veel succes bij het schrijven en hier op het forum.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Erik, welkom! Enne...cavia's en fantasy-jeugd, hebben ze je boek recentelijk verfilmd? ;)
Haha, dat zou leuk zijn ja. Hoewel ik de verhalen-serie die ik aan het schrijven ben als een film voor me zie afspelen tijdens het schrijven is het daar nog niet van gekomen. Ik laat het jullie weten als het zo ver is :lol: Tot nu toe zijn mijn verhalen slechts bedoeld als spannend boek voor mijn dochter (en een spannend boek dat ik zelf ook zou willen lezen). Het spijt me dat ik je moet corrigeren, maar mijn cavia is een hamster (die een bescheiden maar belangrijke rol speelt in de verhalen).

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Puf, ik blij dat het beest op je foto een rat eh sorry, hamster is en geen cavia. Ik ben namelijk niet zo goed met cavia's ( Dat weet iedereen hier). Hier mijn digitale fictie hand voor jou. Ik zag dat je iets gepost had bij proefschrijven. Aangezien ik mijn proefzwijgactie gestaakt heb, ga ik je stukje snel lezen en mijn ongezouten mening lanceren. En welkom! xas!

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Yvonne, Ja dat weet ik! Ik houd van frambozen en ben veel in Zweden geweest en ik vond de naam Hallon daarom een leuke keus.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Welkom ook namens mij en ik schrijf ook voor jeugdigen. Ik heb al een boekje van mijzelf in de boekenkast liggen. Ik ben ook begonnen alleen voor mijn kinderen (ze komen er ook in voor), zodoende laat ik ze de wildste avonturen beleven, verder liggen er nog zat manuscripten klaar voor diverse uitgevers, alleen ben ik onzeker over de verhalen. Dit was een verhaal waar iedereen heel enthousiast over was en een vriendin had mij over gehaald om het te laten uitgeven. Welis waar bij Boekscout, maar toch ik heb een boekje in handen in plaats van een manuscript in een ordner. Het boekje bevat ook veel heksen, trollen, draken en noem maar op. succes Groetjes Hexcaja

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Ellabella, klopt, maar die pindakaas is een quote uit mijn boek. Mijn hp roept dat uit als ze er achter komt dat haar nieuwe vrienden (in een andere fantasywereld uiteraard) geen idee hebben wat pindakaas is. Het symboliseert een beetje de cultuurverschillen tussen onze wereld en de andere wereld waar ze terecht is gekomen. De andere wereld is vreemd voor mijn hp, maar onze wereld is dat ook voor de anderen.

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@hexcaja, Leuk te horen. Ik schrijf ook fantasy, maar ben heel voorzichtig met het gebruik van de heksen, draken, trollen enz. Maar mijn boeken geven wel het definitieve antwoord waar al die verhalen over fantasiewezens als reuzen, kabouters enz. vandaan komen.