Start » Forum » Open Office: woorden toevoegen die het programma nog niet kent

Open Office: woorden toevoegen die het programma nog niet kent

8 reacties [Laatste bericht]
Waus
Laatst aanwezig: 6 weken 6 dagen geleden
Sinds: 13 Dec 2006
Berichten: 10997

Open Office: woorden toevoegen die het programma nog niet kent

Sommige woorden hebben nou eenmaal een streepje nodig. Ook de plaatsnaam Mohenjo-daro. Maar hoe maak je Open Office Writer duidelijk dat het één woord is? Er staat een apart rood kringeltje onder 'Mohenjo' en eentje onder 'daro'.

Reacties

Eufdrie
Laatst aanwezig: 1 jaar 45 weken geleden
Sinds: 7 Feb 2005
Berichten: 711

Poe hee, ben ik even blij dat ik gewoon in Word schrijf wink

Waus
Laatst aanwezig: 6 weken 6 dagen geleden
Sinds: 13 Dec 2006
Berichten: 10997

Daar ben ik juist vanaf gekickt nadat die voor de tweede keer in 5 dagen crashte. Blij dat ik OO nu heb (tot die ook crasht natuurlijk) smile zelfs kladblok en wordpad vind ik eigenlijk beter dan Word. Die crashen tenminste niet.

ThePhantom
Laatst aanwezig: 11 jaren 20 weken geleden
Sinds: 4 Feb 2008
Berichten: 515

OO crasht niet. In het begin, bij sommige Beta-versies. Maar nu niet meer.

Woorden toevoegen: op het woord klikken met linkermuisknop en dan klikken op toevoegen.

Waus
Laatst aanwezig: 6 weken 6 dagen geleden
Sinds: 13 Dec 2006
Berichten: 10997

Ja maar dan voegt ie van Mohenjo-daro alleen 'Mohenjo' toe en ik wil dat ie Mohenjo-daro als één woord ziet. Of kan dat niet bij OO?

Fijn trouwens dat ie niet crasht smile

Dries Arnolds
beheerder
Laatst aanwezig: 3 dagen 15 uren geleden
Sinds: 9 Nov 2004
Berichten: 4846

Kan dat bij Word wel dan?

(ben zelf ook fanatiek OO gebruiker wink)

Scribendi salutem!

ThePhantom
Laatst aanwezig: 11 jaren 20 weken geleden
Sinds: 4 Feb 2008
Berichten: 515

Ik heb in het verleden wel eens conflicten gehad met word. Met name bij tekst/foto combinaties.
Een jaar of vier geleden zijn we OO gaan gebruiken totdat ik Episoden ging opmaken en merkte dat InDesign de tekst uit OO niet accepteerde. Die geconverteerd naar Word en toen ging het wel. Jammer.
Maar OO gebruik ik nog steeds voor andere doeleinden. De layout van word 2007
is ronduit afschuwelijk.

Waus
Laatst aanwezig: 6 weken 6 dagen geleden
Sinds: 13 Dec 2006
Berichten: 10997
Citaat:

Kan dat bij Word wel dan?

Daar doet ie niet anders wink

Weet één van jullie twee OO-kenners dan wel hoe je dat moet doen?

FlowerBombGirl
Laatst aanwezig: 5 jaren 2 weken geleden
Sinds: 10 Mrt 2008
Berichten: 161

Ik heb sinds vandaag op mijn mini laptop (handig voor op school en in de trein) OO staan.
Maar op mijn andere laptop staat gewoon Word.
Kan ik dan stukken die ik op mini laptop tik, dan gewoon overzetten op mijn andere laptop en kan die het document dan openen?

Ik verzamel mooie momenten

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!