Start » Forum » Typecursus

Typecursus

22 reacties [Laatste bericht]
anoniem02
Laatst aanwezig: 10 jaren 16 weken geleden
Sinds: 31 Mrt 2008
Berichten: 379

Typecursus

Wie kan mij de ideale typecursus aanraden? Ik ben het ondertussen zat om met twee vingers door alle correcties effectief twee keer zoveel te moeten typen. Ik ben momenteel 50, maar wil nog minstens zo lang mee, dus wil ik van die tweevingertypafwijking af...

Reacties

Ajstinad
Laatst aanwezig: 4 jaren 6 weken geleden
Sinds: 7 Jun 2007
Berichten: 1144

Goed plan! Heb je al eens op gratis online cursussen gezocht? Toevallig vond ik deze gelijk al:
http://www.jemagalles.nl/gratis/typeles/
Ik weet niet of het wat is, maar zo zijn er vast wel meer. Veel succes (en volharding) gewenst!

Groetjes van Ajstinad

Eliesje
Laatst aanwezig: 4 jaren 1 week geleden
Sinds: 13 Jul 2008
Berichten: 1202

Domus typecursus. Je hebt het binnen no time onder knie en je vergeet het nooit meer! Echt super!

Trenne dich nie von deinen Träumen.
Wenn sie verschwunden sind, wirst du weiter existieren,
aber aufgehört haben zu leben.

Favake
Laatst aanwezig: 6 jaren 19 weken geleden
Sinds: 5 Nov 2007
Berichten: 1307

Mijn typediploma is het meest nuttige diploma dat ik ooit gehaald heb!

And there's a happy ending, every single day. (Amy McDonald)

www.fabienvankempen.nl

rietje
Laatst aanwezig: 8 jaren 6 weken geleden
Sinds: 10 Okt 2007
Berichten: 2027

Op internet kun je ook goede gratis cursussen vinden. Ik heb het geleerd met een diskette nog hhihi, op de secretaresseopleiding en ik ben er nog altijd zo blij mee want ik typ echt vliegensvliegensvliegensvlug.

Succes DJ, het is wel even doorzetten maar als je het kunt, wil je het niet meer missen!

Bezoek ook eens mijn website: www.rianneverwoert.nl

Eliesje
Laatst aanwezig: 4 jaren 1 week geleden
Sinds: 13 Jul 2008
Berichten: 1202

Die Domustypecursus heb ik nog mbv een floppy gedaan Laughing out loud Maar hij zal er ook wel op een 'modernere' manier zijn inmiddels.
Ze zeggen dat je hiermee het blind typen binnen 90 minuten onder de knie hebt. Ik was uiterst sceptisch maar ... het is waar! En niet alleen bij mij maar bij iedereen die ik ken die deze cursus heeft gedaan. Het is zoals Rietje zegt: Als je eenmaal snel kunt typen, wil je het niet meer missen. Succes.

Trenne dich nie von deinen Träumen.
Wenn sie verschwunden sind, wirst du weiter existieren,
aber aufgehört haben zu leben.

anoniem02
Laatst aanwezig: 10 jaren 16 weken geleden
Sinds: 31 Mrt 2008
Berichten: 379

Dank allemaal. Als dit niet motiveert weet ik het niet meer. Deze zin is de laatste die ik met twee vingers getypt heb! big grin

Ajstinad
Laatst aanwezig: 4 jaren 6 weken geleden
Sinds: 7 Jun 2007
Berichten: 1144

En nu volhouden! En niet terugvallen door 'even snel' iets met twee vingers te typen, want daar heb ik meerdere mensen de mist in zien gaan, even doorbijten dus!

Groetjes van Ajstinad

Waus
Laatst aanwezig: 12 weken 5 dagen geleden
Sinds: 13 Dec 2006
Berichten: 10997

DJ, hoe is het nu met je cursus? Kan je al 6064 foutloze aanslagen p/m doen, net als het wereldrecord? big grin

Ceridwen
Laatst aanwezig: 2 weken 1 dag geleden
Sinds: 15 Feb 2006
Berichten: 3965

Wat ik me afvraag, ik tik behoorlijk snel zonder het blind typen systeem. Tik gewoon snel omdat ik al zoveel getikt heb. Iemand enig idee of het dan nog verstandig is om het alsnog te leren, of krijg je dan zoiets als spaans en frans allebei half praten en het dan uiteindelijk maar allebei niet meer kunnen? En wat is het voordeel van het systeem, behalve snel tikken?

Ajstinad
Laatst aanwezig: 4 jaren 6 weken geleden
Sinds: 7 Jun 2007
Berichten: 1144

Gemene vraag, maar wat is snel, Ceridwen? De meeste mensen die ik met 2 of 4 vingers zie typen, gaan niet zo snel als mensen die met tien vingers typen. Zelf zou ik het iedereen aanraden om een typcursus te volgen. Het zal wel even doorbijten zijn om aan een nieuw systeem te wennen, maar zelf zweer ik erbij.
Het voordeel is misschien dat je vingers nooit meer naar letters te hoeven zoeken. En de snelheid natuurlijk!

Groetjes van Ajstinad

Ceridwen
Laatst aanwezig: 2 weken 1 dag geleden
Sinds: 15 Feb 2006
Berichten: 3965

Dat is toch geen gemene vraag, jij zit niet naast me en je ziet me niet tikken, en ik gaf daarover ook geen informatie.

Ik gebruik zes vingers (want mijn pinken en duimen doen het niet zo goed, alleen op de spatie. En, uhm, dat is meteen vraag twee, hoe belangrijk zijn je pinken en je duimen), ik kijk niet naar mijn toetsen, ik hoef niet naar letters te zoeken en ik kan praten met mijn man, hem aankijken en ondertussen de rest van mijn zin tikken. Tja, en dat tempo - dat kan ik dus niet testen, als ik erbij nadenk dan kan ik het niet meer. Laat ik het zo zeggen, ik ben niet ontevreden over de snelheid.

Bij nader inzien is het eigenlijk een stomme vraag, waarom iets veranderen waar je tevreden mee bent.

Sietske
Laatst aanwezig: 7 jaren 36 weken geleden
Sinds: 11 Sep 2006
Berichten: 400

Een vriend van me tikt net zo snel met 2 vingers als ik met 10.
Echt ongelovelijk rapido.

Volg me op twitter: @schrijfeenboek
Mijn nieuwste boek: Het Alfabet van de Spontaniteit - overal online te koop ook op Bol

Ajstinad
Laatst aanwezig: 4 jaren 6 weken geleden
Sinds: 7 Jun 2007
Berichten: 1144

Ceridwen:
Je kunt je typsnelheid bepalen door een stopwatch te zetten. Ga 1 minuut op volle snelheid typen en tel dan het aantal aanslagen dat je in 1 minuut hebt gemaakt (inclusief spaties) (ok, onze typlerearens vond 10 minuten typen een beter beeld geven, maar dat wil ik je niet aandoen). Iemand die met tien vingers typt, zou ongeveer 250-300 (liefst meer) aanslagen per minuut moeten kunnen halen. Dan weet je gelijk hoe je niveau ongeveer is wink.

Duimen zijn heel belangrijk, inderdaad, voor de spaties. Mijn linkerpink doet de A, Q, Z en de Shift toets; de rechter houdt zich bezig met de P, L, ?, de punt, de enter en de ' (of in combinatie met de linkerpink: de ").
Hopelijk het je hier iets aan.

Groetjes van Ajstinad

Ceridwen
Laatst aanwezig: 2 weken 1 dag geleden
Sinds: 15 Feb 2006
Berichten: 3965

Daar heb ik zeker wat aan Ajstinad. Ik heb hem drie minuten gedaan en ik zat idd tegen de 300 aan (per minuut he, niet per drie), dus dat klopt wel ongeveer. Nu dacht ik nog, hmm, misschien wat minder tikfouten (ik mis vaak een spatie, die dan ineens ergens staat waar ik hem niet wilde hebben) maar de pinkies zijn toch best belangrijk in dit systeem. Dank je wel.

Terug naar de vraag van DJ - welke cursus jullie kunnen aanraden.

Astrid58
Laatst aanwezig: 9 jaren 16 weken geleden
Sinds: 26 Jan 2010
Berichten: 1

Ik herken mezelf wel een beetje in de starter van dit draadje, tenminste wat het leren typen op latere leeftijd betreft. Ben een laatbloeier, zowel met kinderen als met mijn carrière als freelance copywriter. Mijn dochter krijgt op de basisschool typeles met TypeStars en als zij ’s avonds in bed ligt te lezen log ik onder haar naam in om zelf wat te oefenen. Dat gaat mij bijzonder goed af en mijn typesnelheid stijgt met sprongen. Ik gebruik nu zelfs al mijn vingers! Ben wel eens jaloers op het gemak waarmee dochterlief leert, maar ik compenseer dat met doorzettingsvermogen dus we gaan gelijk op. Meer over TypeStars kun je lezen op www.typestars.com. Mijn dochter en ik zijn daar actief onder de naam Chocosoesje, dus misschien tot ziens in onze vriendengroep!

Saralitse
Laatst aanwezig: 5 jaren 46 weken geleden
Sinds: 2 Jan 2008
Berichten: 1126

Mijn jongste is nu met een typecursus bezig van instituut Pica. In 20 lessen kan hij blind typen en krijgt hij een diploma.
Gelukkig kan ik al blind typen, want mijn toetsenbord zit nu vol met stickers, zodat je de letters niet meer kan zien. wink

Mijn oudste heeft zo ook zijn typediploma gehaald. Het is echt een aanrader.

Tsjebbe
Laatst aanwezig: 7 jaren 24 weken geleden
Sinds: 26 Apr 2009
Berichten: 41

Deze heb ik ooit gebruikt. Veel van geleerd wink

http://www.typelesonline.nl/NL/Aspx/Start.aspx

Groeten.

Schrijvers zijn altijd jong.

freedomwriter
Laatst aanwezig: 8 jaren 26 weken geleden
Sinds: 8 Nov 2010
Berichten: 5

ik heb zelf via een cdrom leren typen. Ik was toen wel jong, kon ook een typecursus op school doen toen, maar dat vond ik duur. De cdrom was niet duur, snel, en leuk. Ik vond het echt leuk om dat te leren, ging van uit mezelf ook emails schrijven naar familie enzo, zo leerde ik het ook weer.

Four Seasons
Laatst aanwezig: 1 jaar 17 weken geleden
Sinds: 29 Apr 2008
Berichten: 6332

Ooit heb ik een typecursus gedaan bij instituut Pica. Ik heb zo goed als blind leren typen en al mijn vingers te gebruiken, maar het is me niet gelukt om dat binnen de streeftijd te doen.
En bij een bekend uitzendbureau moet je binnen een bepaalde tijd X aantal woorden blind kunnen typen, als je een kans wilt maken om administratief werk te doen. Om hier zeker van te zijn, moet je eerst een typetest doen. Kan je nagaan hoe belangrijk dit is! (tenminste, zo ging dat een aantal jaar geleden)

Eigen wijsheid is ook wijsheid.

Ondine
Laatst aanwezig: 1 jaar 37 weken geleden
Sinds: 29 Mei 2006
Berichten: 1139

Ik ben ook geinteresseerd. Maar die Domus cursus moet je downloaden. Is dat veilig? (Nooit gedaan namelijk) is het niet gewoon een instituut war je die methode kunt kopen? 90minuten, dat klinkt nog eens mooi.

Rex
Laatst aanwezig: 6 jaren 28 weken geleden
Sinds: 1 Nov 2012
Berichten: 1

In onze scholengemeenschap beschikken alle leerlingen over een laptop. Een typediploma is verplicht. Eerstejaars zonder diploma krijgen gelegenheid dit alsnog te halen in een eigen online typeklas. Ouders van basisschoolleerlingen, die hun kind als voorbereiding op het vervolgonderwijs een opleiding blindtypen willen laten volgen, kunnen op de site van onze school terecht voor advies.

De adviespagina wordt dermate vaak geraadpleegd, dat we hebben besloten een speciale website over het kiezen van een geschikte typecursus voor kinderen (of volwassenen) op te zetten. Op http://www.typelesvoorkids.nl staan geen namen van cursussen of opleidingsinstituten, maar criteria waar een goede typecursus aan moet voldoen. Door kenmerken en criteria die van toepassing zijn (bijvoorbeeld dyslexie) aan te vinken en een leeftijd in te voeren wordt een zoekopdracht voor Google samengesteld en verschijnt een overzicht van de meest ideale typeopleidingen.

Rex, zorgcoördinator en docent nederlands

De Typedocente ...
Laatst aanwezig: 3 jaren 24 weken geleden
Sinds: 27 Nov 2015
Berichten: 1

Het is een oude topic maar wil toch nog even reageren.
Ik verzorg klassikale typecursussen in Amsterdam en omgeving. Hierbij is controle heel belangrijk, zoals goed opletten hoe de houding is, of de letters met de juiste vingers worden aangeslagen.
Bij een online cursus lijkt me dit niet mogelijk en kan je bij wijze van spreken alle letters met je duim aanslaan.
Bij De Typedocente leer je in 10 lessen van 45 minuten blind typen met een snelheid van minstens 120 aanslagen per minuut. Uiteraard moet er tijdens de cursus wel dagelijks geoefend worden om de vaardigheid te ontwikkelen.
Deze cursus geef ik ook op diverse basisscholen in Amsterdam. Een typediploma voor kinderen is juist op het Voortgezet Onderwijs heel handig.

Meta, De Typedocente Amsterdam

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN