Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Zuidwesterstorm

8 augustus 2006 - 16:10

Ik vraag me al een tijdje af of er hier ook schrijvers uit het zuidwesten ronddwalen, met de behoefte om méér te doen met hun schrijfsels. Die de liefde voor lezen en schrijven willen delen en niet bang zijn voor een beetje donder en bliksem.

Ik zat te denken aan Zeeland, een stukje West Brabant...

Laat het hieronder weten, of stuur me een berichtje! Misschien dat we iets interessants uit de grond kunnen stampen, als er genoeg animo is. Codenaam: Zuidwesterstorm.

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
30 november 2006 - 17:18

Jongens, ik heb weer errug genoten gisteren. Maarrr laten we de volgende keer toch eens wat beter naar de klok kijken :wink:
Al mijn collega's waren vandaag het slachtoffer van een sjachereinige (schrijf ik dit goed zonder spellingcheck?) collega :cry:

Nee, alle gekheid op een stokje, was weer erg leuk.

See you all next year!

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 december 2006 - 10:58

Vond het ook gezellig, al vond mijn vriend dat we extreem hard tekeer gingen tegen het verhaal van Naiche. Als dat zo over kwam: :oops: Een stuk tekst de grond inboren is natuurlijk niet de bedoeling.

Lid sinds

17 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 december 2006 - 12:02

Al met al weer zeer gesellie! Volgens mij is er niets de grond in geboord. Wèl is er stevige, opbouwende kritiek geleverd, en daar komen we toch voor? Ik verwacht ook niet anders dan dat jullie dat bij mij doen. Naiche maakt op mij ook niet de indruk dat ze er mee zit, toch Naiche? Bovendien, ze is zo'n noordeling: die kan tegen een stootje. :wink:

Je moet mijn tekst trouwens eens zien. Siska heeft zoveel opmerkingen erin gezet dat één bladzijde bijna geen wit meer heeft. Maar, volgende keer is haar tekst aan de beurt, en dan... (demonisch gejoel stijgt op uit de spelonken van de hel) :twisted: 8) gnagnagna

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 december 2006 - 12:19

:oops: Ik ben nu eenmaal lang van stof, Wouter. Maar ik hoop je ermee te helpen. Je mag het uiteraard oneens zijn met dingen. Maar dat geldt ook voor mij en ook voor Naiche, denk ik. De vorige keer ben ik zo blij als een kind naar huis gegaan met de eerste twee hoofdstukken van mijn manuscript. Waar de proeflezers niets op aan te merken hadden, maar jullie wel. Ik was zó blij; want het betekende dat het kwalitatief beter kon worden gemaakt.
Sengaia: misschien dat het voor jouw vriend wat hard overkomt, maar hij is ook niet zo thuis in het schrijven. Wij bekritiseren elkaar opbouwend, we hebben bruikbare informatie voor elkaar. Wat ik ook erg prettig vind, is dat we constant voorbeelden aan konden halen, zoals met die ene persoon die qua karakter niet zo sterk uit de verf kwam bij Naiche. We konden aan de hand van voorbeelden 'ons gevoel' duidelijker maken.

Nee echt, ik ben ervan overtuigd, dat we zo goed bezig zijn. Maar Naiche, als je het er niet mee eens bent, als jij het niet zo voelt, laat je het dan weten?

Siska
p.s. Kritiek op mijn stukje de volgende keer? Graag! (Jammie)

Lid sinds

19 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 december 2006 - 12:32

Wie, ik?? :lol:

Ik vond de kritiek zeer opbouwend en leerzaam. Ik vond het heel gezellig en het gaf me zoveel drive dat ik zelfs donderdag avond de hele avond heb zitten schrijven. Een nieuw verhaal voor een wedstrijdje. De deadline was 30 november 24.00.00 uur. Ik heb het ingestuurd 30 november 23.59.37. Op het nippertje zullen we maar zeggen. Ik ben niet tevreden over het verhaal, maar het is af en alleen daarmee was ik al blij.

Lid sinds

17 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 december 2006 - 13:00

Siska, ik ben echt zeer gelukkig met je kritiek! Veel is bruikbaar.

En die drive van Naiche voelde ik ook. Maar helaas heb ik nog geen tijd gehad om de tekst van afgelopen woensdag te reviseren. Maar.... vanavond en morgen eindelijk tijd! Vrouw het huis uit, geen afspraken, huishouden is gedaan, joepie!!!!!!

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
1 december 2006 - 13:03

Hehe, dat is wel écht een deadline halen... :)
Mijn vriend was geschrokken van de toon, maar inderdaad, hij weet niet hóe fijn het is als mensen inhoudelijke kritiek durven geven, in plaats van alleen een beleefd 'hartstikke leuk'. Alleen door welgemeend en doordacht commentaar kun je verder komen in je schrijven en je valkuilen beter doorzien. Het is soms even slikken, zoals ook bij mij na de PHP-prijs, maar als je de volgende keer lekkerder schrijft is het dat zeker waard.

Sturen jullie me nog je adresgegevens? Dan krijg je nog het schrijfdocument.

Lid sinds

19 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
13 januari 2007 - 11:33

Het was weer leuk gisteravond. Mooie teksten, goede kritieken en interessante discussies.

En Wouter, dat kreng is nog maar twee keer afgeslagen onderweg naar huis (geloof ik :lol:)

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
13 januari 2007 - 12:49

:shock: Wat 'n bruikbare tips heb ik weer van jullie gekregen. Geloof me of niet, maar ik ga net zo enthousiast naar onze bijeenkomsten, als een klein kind na de zomervakantie weer naar school gaat. Wát leerzaam!

Lid sinds

19 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
17 februari 2007 - 14:18

Vond het weer erg gezellig, heb meteen na onze bijeenkomst een opzet gemaakt voor een nieuw verhaal (over bejaarden, haha... :)). Tot volgende keer!

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
26 maart 2007 - 17:27

Beste mensen,

interesse om mij erbij te hebben?

Ik ben beginnende schrijver van filmscenario’s, toneelstukken en tv-comedie’s. Een scenario heb ik reeds met een nul-budget verfilmd. Van de tweede is bedoeling binnenkort de boer op te gaan (nadat het geregistreerd is). Heb daarnaast onlangs mee gedaan aan One Night Stand en Cinema Junior, maar nog geen uitslag gekregen. Meer over mij en mijn scenario’s is te vinden op 25frames.nl, onder kopje Downloads. Daar is ook mijn verfilmde scenario en film te vinden.

Ben in het dagelijkse leven regiseur en editor voor tv-programma’s, bedrijfsvideo’s, enz. Maar wil nu mijn eigenlijke passie uitbaten. Dus hoor graag op- en aanmerkingen omtrent het geschrevenen. En wat beter dan de bijeenkomsten die jullie hebben.
Daarnaast lijkt me het leuk en leerzaam om met andere schrijvers over het vak te praten.

Ik woon in Serooskerke en heb eigen vervoer, dus reizen maakt mij niet uit.

Groeten,

Leon