Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#523 Last van schrijfregels

11 September 2024 - 23:27

Ik heb last van schrijfregels, meld me vandaag ziek, zwak en misselijk. Rode inkt druipt op het laken en ik heb flinke hoofdpijn. Balen, want eigenlijk wil ik een keileuk verhaal schrijven. Maar hé, ik ben ook maar een mens, een schrijver ga ik mezelf niet noemen. Dat doen jullie maar.

Krijg nou tieten. Mien heeft zich vandaag ziek gemeld. Watje, loser, ongesteld, wat een flauwekul. Net nu ik zin heb in een maf verhaal. Want maf dat zijn zijn verhalen.

Ik heb al tieten, merk ik op. Aan beide kanten een. En wacht, ik voel er ook een op mijn rug. Kan dat, ja dat kan. Want ik schrijf stiekem toch. Onder de lakens. Samen met mijn dokter. Heeft hij zelf voorgeschreven. En het werkt. Voel me plots welgesteld. Ik zing zelfs een liedje. Iets over zingen in een kerk en pilletjes. Zelf geschreven, nooit uitgebracht.

Hé hallo, ik ben er ook nog. Waarom schrijf en zing je niet voor ons, beetje rollebollen met doktoren, hoed je voor hun sperma. Levensgevaarlijk. Ik kan wel een prikkelwoord opgeven, mocht je geen inspiratie hebben. Wat te denken van tapir of bakfietsmoeder.

Ik doof mijn sigaret op het hoofd van de dokter. Hij geeft geen kick. Maar ik weet beter. Het brandt echt wel door. Ik ben genezen zeg ik. Je mag naar huis. Volgende week geen nieuwe afspraak. Zonder zich aan te kleden vertrekt hij. Ik denk: koud. Pak een blok noot en begin te schrijven. In de bakfiets van mijn moeder zit een tapir. Een flinke en hij leefde nog lang en gelukkig. 

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 September 2024 - 10:02

Hoi Rob, zo'n beetje alle regels overschreden, schat ik in. Nou ja, je hebt alinea's gemaakt.
Je hebt "meldt me" en "looser" uiteraard met opzet verkeerd geschreven. En schrijven op een blok noot is ook lastig. Goed gevonden.

Lid sinds

1 maand 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
13 September 2024 - 14:45

Het geheel lijkt op een trip die steeds erger wordt, en bij deze opdracht is dat een interessante en wat mij betreft hele goede invulling. Knap gedaan

Lid sinds

6 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
15 September 2024 - 10:26

Psychose? In ieder geval lekker ontregeld, en dus helemaal passend bij deze opdracht. Leuk om te lezen!

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
16 September 2024 - 21:36

Prima weergave van een waan. Of ijlen met koorts. Of de gedachten en de gevoelens die we onderdrukken. Hoe dan ook je zet hiermee een interessant personage neer. Juist waar we falen of afwijken kan het interessant zijn. Misschien kom je tot de conclusie dat je toch liever je eigen schrijfregels wilt volgen, maar soms kun je het toepassen op een personage die wat vlak is. In ieder geval is jouw verhaal niet saai geworden ondanks het breken met regels. Je kunt het achteraf alsnog redigeren naar jouw smaak.