Lid sinds

6 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

#523 Gezellig

14 September 2024 - 19:49

 

Hoi Schrijfvriend,

Je wilde weten uit wat voor gezin ik kom? Ik bof maar: ik heb vier broers en vier zussen (de meiden dus in de meerderheid!! ). Een gezellig groot gezin! Vader vijf  jaar geleden overleden maar mijn moeder is nog goed. Ze schept altijd op over ons, en benadrukt dan dat we allemaal ‘’zo goed zijn met elkaar’’.  Volgende week wordt ze tachtig; dat wordt feest met zijn allen!!!

Ik ben trouwens de oudste, vlak onder mij komt Els, en Kees is de jongste en daar tussen zaten Piet en Joost, die is al jaren dood, en Miep, dan komt Greet, en dan Jan (ook dood) en Nel, en als laatste Keesje dus. Met Nel heb ik ruzie. Dat komt omdat  ze op Pa zijn begrafenis het woord wilde doen maar dat moest ik natuurlijk doen, als oudste!!!. Zo is het eenmaal, toch? Dat vond zij niet..... Opeens gooide ze me voor de voeten dat ik haar altijd had gekleineerd, en dat zij zich altijd de mindere voelde, en dat dat maar eens over moest zijn. Toen wist ik ook nog wel wat……. (dat zal ik je besparen, ha, ha), maar na de begrafenis nooit meer bij elkaar over de vloer. Hoewel; mijn deur staat open hoor, maar zij moet de eerste stap zetten!!!  Mijn zussen staan achter Nel, mijn broers achter mij. Nou ja, Piet blijkbaar niet meer: Hij heeft daar vorige week ruzie overgemaakt met Kees, dat werd een flinke vechtpartij! Ik hoop dat Kees zijn arm niet meer in het gips zit volgende week en dat Jan nieuwe tanden heeft. Ik wil niet dat mama zich afvraagt wat er gebeurd is met ze, dat zou haar verjaardag verpesten!!!

Volgende keer verslag van het feest! Wordt vast gezellig!!!!!!!!!!!!!!!

Doei! Anna

PS Natuurlijk heb ik dat woordje gedaan op de begrafenis

 

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 September 2024 - 21:00

Het begint met het perfecte plaatje en eindigt met een familievete. Dat gaat me een feest worden. Goed verhaal. 

Lid sinds

6 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
16 September 2024 - 12:57

Dank voor je reactie, ik vond zelf achteraf  (toen ik wat andere verhalen las), dat het misschien niet helemaal bij de opdracht paste, maar het was leuk om te schrijven. 

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
16 September 2024 - 20:51

Het past prima bij de opdracht met al die uitroeptekens, vet gedrukte tekst en zoveel personages dat een lezer de draad kwijtraakt. Ondanks dat is deze monoloog heel levendig en komt spontaan over, je zet een personage neer, vertelt daarmee een verhaal met eigen taalregels. Dit kun je gebruiken al dan niet gestileerd om een personage aan het woord te laten. Als een personage spreekt kan het goed zijn dat hij of zij taalregels breekt.