Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

523 nul komma nul

13 September 2024 - 23:10

 

een goed begin is het halve werk en tegen de regels in loop ik het weiland in omdat ik door de bomen het bos niet meer zie het mag niet maar daar trek ik me niets van aan de koeien die verderop staan kijken loom grazend toe en plukken af en toe een paar grassprieten uit de grond ik ben al lang blij dat ze niet in de sloot liggen want dan moest ik ze zeker eruit gaan halen en als ik ergens geen zin in heb is het water naar de zee dragen maar gelukkig is hier geen zee alleen een waterput die nog niet gedempt is want er is nog geen kalf verdronken het geeft je wel te denken dat koeien en kalveren zo slecht met water om kunnen gaan of is het dat ze niet met waarheid om kunnen gaan want die komt tenslotte altijd bovendrijven en dat is ook waarom ik hier ben en zo snel mogelijk alles achter me wil laten want ik moet de leugen zijn die wel ontsnapt en terwijl ik me door het weiland haast probeer ik geen gekke sprongen te maken want haastige spoed is zelden goed en voor je het weet stoot ik me aan een steen en dan nog een keer en dan is het einde zoek natuurlijk maar wie niet waagt die niet wint denk ik dan plotseling bij mezelf dus ik draai mij om en pak een vogel in de hand en met een schone lei ga ik op zoek naar de speld in de hooiberg die mijn huis is en waar ik mijn goede verstaander mijn halve woorden kan geven want zoals het klokje thuis tikt tikt het nergens en ik wil er geen punt achter zetten

 

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 September 2024 - 1:02

Hoi Deb, leuk al die uitdrukkingen achter elkaar. Ook het belang van hoofdletters wordt nu wel duidelijk. Goed gevonden. Schmetterling was je wel net voor met zijn verhaal zonder punten, waardoor dat nu niet helemaal verrassend is, maar de aaneenschakeling van uitdrukkingen maakt weer veel goed. Knap gevonden.

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
16 September 2024 - 22:55

Je zet een heel interessant personage neer, omdat ze door al die gezegden en uitdrukkingen wel en niet iets zegt over zichzelf, deels mysterie, deels verhullend. Ook de tegenstellingen tussen de koeien en de waarheid of leugen is goed gevonden. Dit heeft potentie en kun je toepassen als je een personage laat denken of spreken, meer of minder. Je kunt bijvoorbeeld je personage steeds zo laten nadenken in een verhaal.