Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#523 Puntloos.02

11 September 2024 - 17:46

Hij schreef ooit een puntloos verhaal en vroeg zich af of hij het een tweede keer zou aankunnen, vooral omdat hij zich herinnerde dat hij de eerste keer de hele tekst in één trek had neergepend en dit nog eens overdoen een zware opgave kon worden, zo zwaar dat hij twijfelde of hij er überhaupt wel aan beginnen zou, wat dan in zijn ogen als laf overkwam want waarom zou het niet opnieuw lukken waardoor hij weer van de belangstelling kon genieten die zijn vorig puntloos stukje had teweeggebracht toen hij het publiceerde op een webstek waarop creatievelingen van zijn soort hun ding kwijt konden, nu ja creatief mogen ze dan al zijn, soms schort er wel wat in de teksten van de bijdragers die in een vrije vertaling in het Frans als contributeurs en in het Engels als contributors  kunnen bestempeld worden, maar bij nader toezien ook weer niet omdat bij de Fransen het woord betekent dat je meewerkt aan een groter geheel, terwijl de Engelsen er meer een schenker in zien, hetgeen vaker gebeurt als men talen gaat vergelijken zoals Fransen zeggen dat zij eventuellement een tekst gaan schrijven en bedoelen dat ze mogelijk, als het er ooit van komt eens wat op papier gaan zetten, de Engelsman die daarentegen eventually wat heeft gedaan bedoelt dat hij er uiteindelijk in geslaagd is iets te realiseren wat alweer het bewijs levert hoe begrippen die in een ver verleden hetzelfde betekenden door de eeuwen heen een geheel andere betekenis kregen zoals een volwassen Engels varken een pig werd maar als big plots een klein zwijn werd in het Nederlands waarop de Engelsen er het woord groot van maakten, net als dat Amerikaanse big pig,  waarvoor alles en nu zeker in zijn verkiezingskoorts big,bigger en biggest moet zijn

Lid sinds

1 maand 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
13 September 2024 - 21:42

Leuk, vroeger waren uitspraken van de hoge raad zonder punt. Alles (soms pagina's lang) werd aan elkaar gebreid met komma's. Daar deed dit me een beetje aan denken. Leuk gedaan en knap! 

Lid sinds

6 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
15 September 2024 - 10:16

Allemaal weerstand als ik zo'n tekst lees en dat was dus de bedoeling. Dat de inhoud toch leuk is maakt veel goed. 

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
16 September 2024 - 21:44

Ik wacht totdat ik weer adem kan halen maar het gaat maar door. Heb je ook expres vrij voortgeborduurd van hak op de tak? Ook door ellenlange zinnen zet je een personage neer en door onderwerpkeuze. Dit is een monologue intérieur waarbij we in het hoofd van iemand zijn die zinnen niet afmaakt en maar verder en verder denkt zonder te stoppen. Het is de vraag waar je dat in kunt zetten wil je iets schrijven voor een publicatie. Welk personage past daarbij?

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
17 September 2024 - 12:22

@Odile: dank je voor de feedback en sorry voor deze adembenemende tekst :-) Het personage (voor mij niet: de personage) dat erbij past is het warhoofd dat ook in een gesprek maar doordramt.