Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#523 Het lag niet aan de schrijver

11 September 2024 - 0:31

 

Goed, beste lezers. Er was eens een pittoresk dorpje, ergens in het mijngebied in Limburg. En wie treffen we hier aan? Fuck it, denkt Frank. Die schrijver denkt zeker dat hij interessant is met zijn alwetende vertellersperspectief, en zijn VVV-achtige geografische kennis. De volledige focus van dit hele verhaal zou op Frank moeten liggen. Een echt literair genie zou tot de diepste krochten van zijn hoofd doordringen en zijn persoonlijkheid als een psychologische rapportage aan het papier toevertrouwen.

Yo Gregory hier, bij mijn introductie past deze rap.
Mensen die hier kritiek op durven geven zijn zelf nep.
Want ik heb geen zin in dat metrumgezeik.
Als rapper word ik toch wel vroeg of laat foking rijk.

Oh nee, is die jongen weer bezig? Okay gelukkig, hij is weg. Gaan we door met het verhaal, zijn jullie er allemaal nog bij? We zoomen dus weer even in, vlakbij de mergelgrotten. Is dat Valkenburg? Het zou heel goed kunnen, beste lezers...

Jezus, wat een pretentieuze onzin. Ik kom niet eens uit Limburg, ben er op een of andere mysterieuze wijze beland. Het zou me niks verbazen als die wannabe-schrijver dat expres gedaan heeft, om me te pesten. En om zelf een beetje tof te kunnen doen met zijn kleuterlessen aardrijkskunde. Hij kan het in ieder geval vergeten dat ik nu mee ga doen aan zijn cultureel promotiemateriaal, door aan een of ander kitscherig terrasje een rijstevlaai te bestellen.

Fuck die Frank, het is je Greg die het verhaal gaat afsluiten.
Eminem en Grunberg, jullie kunnen naar jullie centen fluiten.
Iedereen die nu nog wat te zeggen heeft is een motherfucker.
Want als mijn demo wordt gemixed ben ik een je reinste poenpakker.

NB: de schrijver onthoudt zich van elke verantwoordelijkheid voor de acties die door de hoofdpersonages zijn begaan.

 

Lid sinds

1 maand 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
13 September 2024 - 14:43

Ik snap dat deze tekst tegen de regels is, hij leest niet makkelijk en wat van de hak op de tak, en toch ook leuk die afwisseling met de rapper. Er zit een verhaal in dus wat dat betreft weer goed gedaan

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
15 September 2024 - 15:23

@RobMientjes

Geen probleem. Virtuele riste-, kurse- en proemevloai zijn hierbij virtueel toegevoegd.

@Fief

Dank hiervoor (of dankoewahl in het Limburgs).

@GI

Fien da ge da ook so sie. Ur komt iene tied da de ganz iederien der ook so over denk. Soals diene Rowwen Heze al zeit; tiz een kwestie van gedul vor hiel Holland Limburgs lult...

@Sonnema

Dank voor het lezen en je feedback. Idee dat ik had van 'tegen de regels' was meer de HP's tegen de schrijver laten keren en de meerdere perspectiefwisselingen in een korte tekst. Maar je kunt dit inderdaad ook breder opvatten.

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
16 September 2024 - 21:12

Typering van de personages is goed geslaagd alsook de lezer op het verkeerde been zetten. Je kunt je aanmelden om Italo Calvino op te volgen. Ook vertel je een verhaal indirect, ook al is er schijnbaar geen plot. Probeer het naar Kluger Hans op te sturen. Of een andere versie kan ook.

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
17 September 2024 - 16:20

Dank voor je mooie reactie Odile. Vond dit een interessante opdracht die je echt uit de box leert te denken. Voel me vereerd met je suggestie dit naar een tijdschrift op te sturen. Ga er over nadenken.