Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#523 De liefdesbrief

11 September 2024 - 13:31

"Suze, let je wel op?" Suze schrikt op uit haar dagdroom en kijkt recht in de ogen van haar wiskunde docent, die naar iets op het digibord wijst. Ze voelt haar wangen diep rood kleuren en probeert zo onopvallend mogelijk het briefje onder haar boek te schuiven, waarop ze zojuist een hele reeks hartjes getekend heeft. Gelukkig praat hij direct verder over een ingewikkelde formule. Suze slaakt een zucht van opluchting en kijkt braaf in haar werkboek. Mijn liefdesformule is veel ingewikkelder, denkt Suze. Ze heeft zojuist haar ziel en zaligheid in de liefdesbrief over Daan afgerond, met de nodige hartjes.

Zachtjes komt de muziek van haar lievelingsband uit haar boxje op haar bureau. Suze zit, zoals gewoonlijk, onbewust hartjes te tekenen in één van haar werkboeken en haar gedachten dwalen weer af naar Daan. Zodra het schemerig begint te worden zal ze stiekem de tuin in gaan om de liefdesbrief in de vuurkorf te verbranden. Hopende dat deze langdurige verliefdheid, op de beste vriend van haar drie jaar oudere broer, eindelijk ophoudt. Al vreest ze dat deze verliefdheid nog wel eens veel langer kan gaan duren, vooral nu ze duidelijk heeft opgeschreven wat ze allemaal zo leuk aan hem vindt. "Heb jij dit geschreven?" roept haar broer terwijl hij al zwaaiende met een briefje, haar slaapkamer komt binnenstormen. Suze ziet direct aan de vormen van de hartjes dat het haar briefje is. Met haar hart in haar keel en grote angstige ogen, is het enige wat ze kan uitbrengen "Nee".

Opdracht: tegen je eigen schrijfregels in, daarom heb ik dit verhaaltje geschreven in de derde persoon en met een open einde.

 

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 September 2024 - 10:15

Hoi Kim, ik weet niet of het zin heeft om op jouw verhaal te reageren. Ik zie in je bio dat je eerder al verhalen hebt ingezonden, maar ik zie bij die verhalen nergens een reactie van jou waaruit blijkt dat je de reacties ook hebt gelezen.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 September 2024 - 0:58

Ik lees de reacties zeker. 😇

Dan is het fijn als je dat laat blijken. Een reactie bij de andere verhalen wordt ook zeer gewaardeerd.

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
16 September 2024 - 22:48

Nou dat is ook een leerzame opvatting van de opdracht! Op een andere manier te schrijven dan je gewend bent kan opleveren dat je meer mogelijkheden tot je beschikking hebt. Dit leest vlot en een open einde proberen kan ook tot inzichten leiden. Als lezer zie ik het meisje nu van buitenaf, de mogelijkheden die je hebt bij dit perspectief is in te gaan op dat beeld dat je ziet van haar als lezer. Je kunt inzoomen en uitzoomen op dat beeld. Mij blijft dat hartjes tekenen bij en de hartjes op de brief die de broer vasthoudt. Dat nee aan het einde is krachtig. Je zet de lezer aan het werk met een open einde.