Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#519 Woorden op het werk

18 augustus 2024 - 7:41

 

Woorden schieten Dirk tekort om zijn dagelijkse bezigheden te beschrijven bij Administratiekantoor De Noord. Hij zit al de hele avond over zijn toetsenbord gebogen. Vanuit verschillende invalshoeken heeft Dirk zijn werkzaamheden benaderd, maar zijn ode komt nog niet tot leven. Net als hij de noeste arbeid wil staken vallen de woorden op hun plek.

Bij De Noord wordt er hard gewerkt
Uw administratie is al bijgewerkt
Zorgeloos kunnen klanten verdergaan
Omdat wij met plezier naast ze staan

Geniaal! Dirk is erg in zijn nopjes met deze inval. Niet alleen heeft hij het kantoor in het zonnetje gezet, hij stelt de klant centraal en benadrukt de persoonlijke aandacht die ze krijgen. Als dit viral gaat kan meneer De Noord niet meer om hem heen. Hij zal Dirks positie moeten heroverwegen en hem promotie geven. De post op LinkedIn is snel gemaakt. Het is nu vrijdagavond, honderd likes dit weekend moet haalbaar zijn.

Op zondagavond staan er twee reacties onder het bericht. Een duimpje van de stagiair die vorige week is begonnen en een hartje van Dirks moeder. Dit gaat de verkeerde kant op. Snel werkt Dirk een nieuw plan uit. 

Maandagochtend is hij vroeg op het werk. Door heel het kantoor plakt hij A4’tjes met het gedicht en de mededeling om zijn LinkedIn post te liken. Deze actie resulteert in drie extra duimpjes gedurende de dag. ‘s Avonds zit Dirk weer over zijn toetsenbord gebogen en staart naar zijn berichtje. Hij klikt op de knop om te reageren en typt in: ‘Het is alleen wel jammer dat het personeel volkomen wordt genegeerd bij Administratiekantoor De Noord!’

Als Dirk de volgende dag achter zijn bureau gaat zitten hangt er een papier aan zijn monitor.

Dirk, pak je spullen maar
Het werk is voor jou nu klaar
De sleutel mag je achterlaten
Wil je het kantoor rustig verlaten

 

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 augustus 2024 - 12:26

Gut, die arme Dirk. Hij doet me denken aan Milton uit Office Space, leuke film trouwens, een aanrader. Net als jouw verhaal, waarbij je koos voor een iets vrijere interpretatie van de opdracht. Het hoogtepunt is wat mij betreft het hartje van Dirks moeder, geweldige vondst. Misschien kan Dirk aan de slag als inval-dichtpiet.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 augustus 2024 - 19:15

Hoi mespunt,

Bedankt voor je reactie. Ik ga Office Space maar eens een keer kijken. Die naam heb ik vaker gehoord, dat moet een leuke film zijn. 

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
18 augustus 2024 - 19:50

Hoi Jurrit, het idee van Dirk is goed gevonden. De rijmpjes zelf vind ik persoonlijk wat minder. Ze kloppen metrisch niet en hebben nu meer weg van een flauw Sinterklaasgedicht; de dichtcoach zou er een inzinking van krijgen. De alinea's met het hartje en duimpje zijn aandoenlijk. 

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 augustus 2024 - 7:28

Hoi Fief,

Dankjewel voor je commentaar. Het was niet mijn bedoeling dat de gedichtjes het niveau van een Sinterklaasgedicht zouden ontstijgen. Dirk en meneer De Noord bezitten op dat gebied evenveel talent als de auteur van dit verhaal.

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
19 augustus 2024 - 9:52

Ik krijg geen inzinking van gedichten zonder metrum want schrijf ze zelf zonder metrum. Er zijn meer ritmes dan de boerenklompendans of de wals. Ik vind dan ook dat jouw gedichten een prettig afwijkend ritme hebben. Leuk hoe je werkwoord als thema hebt gebruikt in plaats van als oefening. Vind de baas wel flauw reageren.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 augustus 2024 - 16:14

 

Hallo Jurrit, ik vind de rijmelarijtjes juist grappig in deze context en vooral het feit dat Dirk zelf het geniaal vindt. Grappig verhaal, ik heb wel medelijden met die arme Dirk.

 

Lid sinds

1 maand 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
19 augustus 2024 - 17:18

Hallo,

ik heb echt hardop gelachen met dit verhaal. Administratiekantoor De Noord, afschuwelijke naam. Saaier kan het niet. Dirk is ook zo'n goede naam voor dit personage. Erg leuk.