Lid sinds

1 maand 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

#519 Hulp gezocht: bestekla

16 augustus 2024 - 11:10

Hulp gezocht: bestekla

Ik hoorde laatst iemand zeggen dat ik een tikkie onzeker zou zijn. Zelf denk ik dat het wel mee zou kunnen vallen. Toegegeven, ik controleer altijd vier keer of ik de deur wel echt op slot heb gedaan, maar dat is nog in het normaalheidsspectrum, zou ik durven beargumenteren. Een beetje onzeker zou je me wellicht kunnen noemen, maar echt onzeker niet. Natuurlijk zijn er mensen die grotere waaghalzen zijn dan ik. Ik ken zelfs mensen die, als ze het toilet doortrekken, meteen weglopen. Ik moet altijd even controleren of echt alles is weggespoeld. 

Verdraaid, ik dwaal af voordat ik ben begonnen. Wat ik wilde gaan vertellen is het volgende. Ik zit te overwegen om iets groots te doen. Een knaller, snap je wel? Voordat ik je kan vertellen wat ik van plan ben moet ik eerst de situatie schetsen. Mijn bestekla is als volgt gesorteerd: theelepels, lepels, vorken en dan de messen. Nou zat ik te denken; het is makkelijk om per ongeluk een theelepeltje te pakken als je een lepel wilde pakken, en vice versa natuurlijk! Dat wil ik voorkomen, dus ik dacht: ik zou mijn bestekla kunnen gaan reorganiseren. Ik dacht zelf aan: theelepels, vorken, lepels, messen. Maar, misschien toch liever de vorken eerst? 

Zouden jullie in het commentaar kunnen aangeven wat de volgorde is van jullie bestek? Dan kan ik dat gebruiken bij het maken van een definitief besluit. Alvast bedankt.

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 augustus 2024 - 11:26

Ik speel op safe, mijn theelepels liggen in de andere la. Dat gezegd hebbende, leuk verhaaltje, niet al te spannend en dat komt goed uit, want daar houd ik ook niet zo van.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 augustus 2024 - 11:47

Hoi Robin, de eerste alinea vond ik belovend, maar bij het relaas over de volgorde van je bestek haakte ik af. 

Lid sinds

1 maand 2 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
16 augustus 2024 - 11:53

@Mespunt

Bedankt! Andere la, slim idee. ;)

@ Fief

Ai, ai, ai; en het is nog wel zo'n intrigerend onderwerp! 

Even serieus; dat gevoel had ik zelf ook bij dit stuk. Het is net iets "te grappig" zonder daadwerkelijk leuk te zijn? Had ik gewoon moeten ophouden na "weggespoeld". Of enig idee waar ik heen had kunnen gaan met het tweede deel, want ik liep er beetje op vast eerlijk gezegd. 

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 augustus 2024 - 11:56

Waarom niet een paar voorbeelden meer van die onzekerheid? Of laat het vooral om dwangmatigheid gaan. Dat je juist die volgorde wil handhaven, dat je onderbroeken op kleur liggen, dat je van groot naar klein inpakt of andersom. Legio voorbeelden kun je hierbij bedenken. 

Gi

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 augustus 2024 - 12:08

Fief verkiest onderbroekenlol boven de bestekla, lalalala. 
Robin, probeer dit eens: koffie/theelepeltjes en dessertvorkjes boven de vorken, messen, lepels (in die volgorde, hoef je niet na te denken als je de tafel dekt) - moet je natuurlijk wel de juiste la voor hebben. 

Lid sinds

8 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker
17 augustus 2024 - 17:09

Hoi Robin, ik vind de onzekerheid goed overkomen door het 'zou kunnen', 'zit te overwegen' en 'zat ik te denken', maar ik vind de voorbeelden in de eerste alinea eigenlijk beter hierbij passen dan het stukje over de bestekla.

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
19 augustus 2024 - 12:35

De onzekerheid is in het bovenste deel wel duidelijk maar omdat je niet in een scène dit gegoten hebt mist het wat spanning. Ik zou bij een monoloog een innerlijke tweestrijd verwachten en niet de beslissing plaatsen buiten jezelf. Wel goed de werkwoorden aan het werk gezet om onzekerheid zichtbaar te maken.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
19 augustus 2024 - 16:20

 

Hallo Robin, ik vind je verhaal wel grappig. Iemand die zo onzeker is dat hij over zoiets als een besteklade raad moet vragen aan anderen vooraleer hij kan beslissen. Juist de banaliteit van het onderwerp maakt het grappig.