Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#518 – Moment van bezinning

8 augustus 2024 - 10:57

Op de achtergrond klinkt muziek met een vlotte beat. Aan de apparaten staat een leger afgetrainde lijven die proberen hun opgeblazen spierbundels nog verder te vergroten. De bedompte lucht in de ruimte is een mengeling van zweet en deodorant, de geur van testosteron. Ze voelt zich als David tussen deze Goliaths.
Jaloers kijkt ze naar de vrouwen met hun strakke vormen. Haar nietsverhullende legging zegt dat er nog heel wat werk te verzetten valt voor zij zover is. Ze haalt diep adem. Dat is precies waarom je hier bent, pept ze zichzelf op.

Met een frons kijkt ze naar het eerste apparaat. Het paneel met instellingen had net zo goed in Chinees kunnen zijn. Net voor ze het op wil geven, komt één van de Goliaths op haar af.
‘Zal ik u even helpen,’ biedt hij aan.
Voor ze kan antwoorden, komt hij met zijn Rambo-lijf naast haar staan. Aan de hand van zijn aanwijzingen stelt ze een gewicht in. De grijns op zijn gezicht zegt dat ze hiermee haar droomlichaam niet gaat bereiken, maar ze wil rustig beginnen.

Tegenover haar voegt een andere Goliath gewichten toe aan zijn halter. De mannen die het ook zien, schudden hun hoofd.
‘Doe normaal, Henk, dat is meer dan je aankunt.’
De man wuift de waarschuwing weg. Hij gaat achter de halter staan, buigt zijn knieën en pakt de stang breed vast. Hij kijkt haar aan en knipoogt.
‘Recht je rug!’ roept iemand, de man gaat onverstoorbaar verder. De oerkreet waarmee hij de halter heft, gaat vrijwel meteen over in een schreeuw van pijn. Hij grijpt naar zijn rug en de halter mist op een haar na zijn voeten.
Vol afgrijzen ziet ze het gebeuren. Nee, besluit ze, denksport past beter bij mij. Liever een gezond verstand dan een killer body.

 

Lid sinds

2 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
8 augustus 2024 - 13:14

Hallo Fief.

Fraai verhaal. Ik kies liever voor een wandeling in het bos.

Een kleine opmerking: Hij gaat achter de halter staan, buigt hij zijn knieën - de hij achter buigt kan volgens mij weg. Dat leest voor mij beter.

Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
8 augustus 2024 - 15:47

Ik heb beeld Fief :)

Ik struikel alleen een beetje over het "afgrijzen" waarmee ze kijkt. Dat heeft voor mij een betekenis van als je naar iets engs of verschrikkelijks kijkt. Zinloos geweld geeft afgrijzen, zeg maar. De HP kijkt m.i. meer met afkeuring, of minachting, of zoiets vermoed ik

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 augustus 2024 - 16:14

Bedankt voor je reactie, Raymond. Ze ziet de halter neerkomen en die had ook zomaar op zijn voeten terecht kunnen komen. Voor mijn gevoel past afgrijzen dan wel, maar ik ga nadenken over je suggesties.

Gi

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 augustus 2024 - 10:39

Fief, door jouw heerlijk verhaal vlieg ik in gedachten terug naar de sportzaal waar ik (lang geleden) trainde en waar een doofstomme spierenbundel mij telkens vroeg hem te helpen om hem een enorm zware halter aan te reiken waarmee hij push ups deed. Gelukkig lag hij neer op een bank. Mijn gebarentaal dat hij boven zijn kunnen ging haalde niets uit.
Zeurtje: moet in de voorlaatste zin 'haar' niet 'mij' zijn?

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 augustus 2024 - 14:24

Hoi Gi, bedankt voor je reactie. Ik twijfel, maar heb haar in mij veranderd. Haar kan in deze context alleen op de hp slaan, denk ik, maar voor de duidelijkheid toch aangepast.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 augustus 2024 - 22:07

mooi verhaal, leuk dat die patser toch indruk wilt maken op haar!

Basic fit is daarom niet mentaal fit!

 

(en ja, mij is beter dan haar, ze denkt het immers)

GG!

 

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
11 augustus 2024 - 15:16

Hoi Fief,

Goed verhaal. Slim gekozen setting. Met een paar regels heeft iedereen er een volledig beeld bij. Je laat mij ook meeleven met de hp. Hopelijk zet ze toch door :)

Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
12 augustus 2024 - 11:48

Leuk verhaal en de zweetsetting goed vertolkt. Er wordt flink wat gesteund en gekreund in zo'n sportfabriek. Mij niet gezien. Touwtjespringen is veel effectiever en kun je gewoon thuis doen. Wekelijks baantjes trekken in een zwembad is ook een goed alternatief.

Lid sinds

18 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
12 augustus 2024 - 20:55

Geweldig goed aan de opdracht voldaan. Dat merk je ook aan de reacties. Ik zie het helemaal voor mij en ruik en voel het ook. Bravo!

Ook nog zet je de personages handelend meer en is er een ontwikkeling. Knap!