Lid sinds

3 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

#515 Nauwe schoenen

20 juli 2024 - 21:52

 

Hij komt uit de Willemijnendreef en ik via de Gapaardstraat. Onze blikken raken aan elkaar vastgeklonken. Hoogspanning. Ik maan mezelf tot doorlopen, de Heilige Magdalenakerk in.

Hij is het.

Ik hoor hem niet, maar voel zijn aanwezigheid. Mijn nekspieren spannen zich aan, mijn kaken stijf op elkaar. Normaal doen.

Vannacht in de Parazzar zag ik hem. Krullen, opvallend brede ogen met groene irissen, een zwarte nauwsluitende blouse en lichtblauwe jeans aan. Ik heb flirtend oogcontact met hem proberen te maken.

Met trillende hand steek ik een kaarsje aan. Ik weet zeker dat hij vlak achter me staat.
De vermoeidheid die ik voelde na de nachtelijke uren op het politiecommissariaat is verdreven door de adrenaline die door mijn lijf jaagt.

Net toen ik mijn blik van hem losmaakte, hoorde ik een schreeuw en zag ik in mijn ooghoek iemand neervallen. Bloedspetters op een glas, verschrikte ogen, opengesperde monden.
Ik zie de groene irissen zich op de uitgang richten, de stiletto die hij snel in zijn jeans stopt, en hoe hij de kroeg verlaat.

Ik kijk naar het kaarsje en adem diep in en rustig uit.
Dan voel ik een hand, zacht op mijn rechterheup.

Ik deed wat ik me al van jongs af aan heb voorgenomen te doen. Snel rennen is mijn grootste talent. Als er ooit iemand gepakt moet worden, dan grijp ik hem, heb ik altijd gedacht. Razendsnel was ik buiten en rende ik langs de volle terrastafeltjes, stoepje af, achter hem aan. Met een katachtige sprong greep ik zijn kuiten, hij viel voorover, worstelde zich los.

Ik vouw mijn handen, mijn vingers omstrengelen elkaar stevig, de knokkels zijn rood en geschaafd.
De hand gaat mijn broekzak in. Mijn benen voelen als van warm rubber.
Plotseling een licht gevoel. Hij is weg.
Mijn hand vindt het briefje in mijn broekzak.

U zit in nauwe schoenen. Gebruik uw snelheid om u subiet uit de voeten te maken.

 

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
22 juli 2024 - 8:16

Heerlijk verhaal. Dacht heel even het eindigt in het biechthokje ... maar zo kan het ook. Zo laat het ook nog wat te wensen over voor de lezer. Graag gelezen.

Lid sinds

18 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
22 juli 2024 - 8:26

Spannend om verleden en heden af te wisselen om en om. Je roept veel vragen op bij de lezer wat ervoor zorgt dat ik verder wil lezen en ook teruglees. Ik vind het altijd een goed idee om de lezer aan het raden te zetten. Je had van mij wat meer beeld kunnen laten zien van de straten maar dan zou het verhaal over de 300 woorden raken.

Lid sinds

3 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker
22 juli 2024 - 21:31

Dank voor jullie reacties. Dat biechthokje had idd ook goed gekund :). Iets meer beeld van Brugge was gezien de opdracht logisch geweest ja, maar inderdaad paste het er niet verder in.