Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

514 Medicijnen

14 juli 2024 - 13:57

 

Wat een dag. Vanaf het begin een ramp. Uit bed komen was vandaag als het van een zinkend schip wegkomen.Gelijk al misselijk en duizelig. Meestal gaat uit bed komen al niet lekker, vandaag een regelrechte ramp. Uiteindelijk vond ik de weg naar de eettafel, eerst maar even gezeten. Alles bij elkaar gezocht, best lastig als je denkt dat het servies in de koelkast staat. Uiteindelijk ontbeten, zowaar gelukt. Lange zinnen zijn lastig. Dan weet ik aan het eind van de zin niet meer wat het begin was. Na het ontbijt medicijnen innemen. Medicijndoosje ligt gelukkig altijd op tafel. Nog even een glas water halen. Weer zitten. Doosje open maken. Ook dat nog: doosje is leeg. Het is een doosje voor een hele week. Wordt altijd gevuld door de apotheek. Iedere week wordt dat omgewisseld. Maar dit doosje is dus leeg. Hoe kan dat nu? Gisteren was ik nog bij de apotheek. Dat weet ik dus wel zeker. Want ik ga op een vaste dag. Op de maandag. Dat is geprogrammeerd in mijn horloge. Zonder dat horloge is mijn leven een puinhoop. Lekker dan: gisteren bij de apotheek geweest en nu is het doosje leeg. Zou ik dan tussen de apotheek en nu alle medicijnen voor de hele week hebben ingenomen? Was ik daarom zo duizelig en misselijk? Nee toch. Die medicatie is zwaar, daar mag je niets te veel van innemen. Had ik eigenlijk al ontbeten? Want pas daarna mag ik de medicijnen innemen. Waar staan die ontbijtspullen? Ja, die staan hier nog. Die jam op het bord is nog zacht dus dat moet van vandaag zijn. Was ik gisteren wel bij de apotheek? Verdorie. Moet ik iemand bellen dan? Wie ook al weer? Mijn broer. Nee, die ging op vakantie. Is ie al op vakantie? dat staat op de kalender in de keuken. Ja, zie je wel gisteren bij de apotheek geweest, dat staat aangekruist. Weet je ik kleed me aan en ga gewoon naar de apotheek, ik doe net alsof ik gek ben. Nou dat lukt wel. Na een stukje lopen, de apotheek zit gelukkig om de hoek en die route ken ik wel. Ik word al snel geholpen: Goedemorgen Ans, fijn dat je hebt onthouden dat je vandaag je medicijnen zou ophalen. Gisteren was je hier ook maar waren de medicijnen niet klaar. We hadden afgesproken dat je ze vandaag zo vroeg mogelijk zou halen.

 

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
14 juli 2024 - 15:47

Hoi Shiningstar, welkom op het forum. Ik zie dat je al heel lang lid bent.
De verwarring is duidelijk, maar je verhaal is lastig te lezen doordat je alles achter elkaar door geschreven hebt. De tekst oogt nu ook als een blok. Als je het opdeelt in alinea's of zinnen af en toe op een nieuwe regel begint, maakt dat het lezen een stuk aangenamer.

Uit bed komen was vandaag als het van een zinkend schip wegkomen.  ---> mooier leest het:
Uit bed komen was vandaag als het wegkomen van een zinkend schip.
Na deze zin hoort nog een spatie.

Ik word al snel geholpen: Goedemorgen Ans, fijn dat je hebt onthouden dat je vandaag je medicijnen zou ophalen. Gisteren was je hier ook maar waren de medicijnen niet klaar. We hadden afgesproken dat je ze vandaag zo vroeg mogelijk zou halen. ---> gesproken zinnen horen tussen aanhalingstekens.
Ik word al snel geholpen.
'Goedemorgen Ans, fijn dat je hebt onthouden dat je vandaag je medicijnen zou ophalen. Gisteren was je hier ook maar waren de medicijnen niet klaar. We hadden afgesproken dat je ze vandaag zo vroeg mogelijk zou halen.'

Lid sinds

4 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 juli 2024 - 10:34

 

Dag Shiningstar,

Bedankt voor je verhaal. Het verhaal leest een beetje rommelig en gehaast doordat alles zo snel achter elkaar is geschreven.

Een mooie vondst: ‘Weet je[,] ik kleed me aan en ga gewoon naar de apotheek, ik doe net alsof ik gek ben. Nou dat lukt wel’.

Aan het einde van het verhaal vind ik dat er iets te veel wordt uitgelegd, dat doet helaas afbreuk aan het verhaal.