Lid sinds

3 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#511 - De finale

19 juni 2024 - 12:42

De bbq dreunt van opwinding voor de Europese finale. John en zijn maten zitten met biertjes voor de grote tv buiten. Sonja hakt ajuinen, schilt aardappels en schrankt kippenworstjes alsof ze tetris speelt. Barry, een van John's beste maten, kijkt haar stiekem bewonderend na. Zoals hij al jaren in onbewaakte momenten loert naar de pittige Sonja en haar perfecte voetballen.

'Alsof die wedstrijd zo belangrijk is. Het is maar een spelletje,' mompelt Sonja luidop en grijpt elf messen uit de kast.

John hoorde haar en zijn wenkbrauwen schieten omhoog. 'Een spelletje? Dit gaat over nationale trots, over héldenmaken!' briest hij.

'Alsof die rijkeluisjongens helden zijn. De échte helden zijn mensen die keihard werken voor de sfeer. Zoals ik!' sist Sonja gevat. Haar ellebogen tikken haar borsten tot golven.

De mannen kijken ongemakkelijk naar elkaar. Barry voelt zijn hart bonzen. Wat een keiharde madam, denkt hij smachtend. John's gezicht loopt rood aan. 'Zonder die spelers, zonder dat sterrenteam, was deze dag...'

Sonja laat het bestek kletterend op haar dienblad vallen. Een kippenworstje breekt in twee. 'Zonder mij was er helemaal geen bbq, sukkelaar!'

Een doodse stilte valt, enkel de commentatoren op tv durven. Dan breekt de hel los. John stormt op Sonja af en smijt haar dienblad tegen de grond. 'Vuile ondankbare trut! Zonder mij verdienden we geen rooie cent!'

Barry schiet overeind, klaar om in te grijpen. Sonja duwt John weg. 'Ik draai hier al jaren de hele boel! Zonder mij lag alles overhoop!'

Ze rukt een mes van de grond en zwaait ermee. John ontwijkt het ternauwernood. 'Ge zijt gerookt!' krijst hij.

Sonja haalt opnieuw uit met het mes. De mannen springen overeind, maar te laat. Het mes dringt diep in John's buik. Barry kijkt verschrikt hoe zijn vriend doodsbleek ineenzakt.  

Op tv schreeuwt de speaker: 'GOAAALLLL!!! ZE HEBBEN GEWONNEN!!' Niemand viert mee. Barry staart flets toe hoe de rebelse Sonja, met borsten als zijn ze door God zelf geboetseerd, het bloederige mes laat vallen.

Gi

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
20 juni 2024 - 12:54

Schone boel daar! Een aantal woorden lijken mij tikfouten, tenzij er een uitleg voor is: 
- 'gerocht' zijn?
- In de laatste zin: 'met borsten al waten ze door God zelf gestoken': ik vermoed dat het moet zijn 'als waren ze,' maar een borst die gestoken is, lijkt mij vreemd, misschien is geboetseerd of zo een betere woordkeuze? 
Een straf verhaal dat graag werd gelezen.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 juni 2024 - 14:43

Goed verhaal, Tony! Zeer graag gelezen.
In de tegenwoordige tijd leest het nog spannender. 

De BBQ dreunde van opwinding  ---> in de eerste zin schrijf je BBQ in hoofdletters, verderop met kleine letters.

Barry stond verschrikt te kijken hoe zijn vriend doodsbleek ineenzakte.  ---> "stond te kijken" leest passief. Actiever: Barry keek verschrikt toe hoe zijn vriend doodsbleek ineenzakte. 

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
20 juni 2024 - 16:37

Ja, veel beter. 
Je bent één zin vergeten: John hoorde haar en zijn wenkbrauwen schieten omhoog.
bbq zou ik overal met kleine letters doen, of voluit schrijven. 

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
21 juni 2024 - 18:16

Mooi verhaal, tragisch eind en zinnen om van te genieten, zoals: 'Haar ellebogen tikken haar borsten tot golven.'