Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Administratie
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #474 - “Ik heb geen (goede) zin.”

3 oktober 2023 - 9:00

 Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 474e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #474 - “Ik heb geen (goede) zin.”

Door Nadine van de Sande

Als schrijvers kennen we het allemaal: dat moment waarop je die ene zin waarvan je tekst goed gaat lopen niet kan vinden en je een klein writer’s block krijgt. Dat kan nogal eens invloed hebben op je humeur. 

Deze week schrijf je over een schrijver die zijn zin niet heeft. In de bijna letterlijke zin waar hij de goede woorden niet kan vinden en daardoor zijn figuurlijke zin ook wat kwijtraakt. 

Schrijf ook vooral hoe je schrijver dat oplost, of dat probeert te doen. Misschien slaagt die missie en komt alles goed, misschien wordt het writer’s block alleen maar groter en groter… 

Het maximale aantal is 350. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de Ondernemersschool. Als manuscriptredactrice en schrijfcoach helpt ze schrijvers het beste uit hun werk te halen.

Banner Schrijven Magazine