ELF

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

#444 schuldig

9 maart 2023 - 14:43

De agent pakt een pen uit zijn borstzakje en een opschrijfblokje.
'Schrijven jullie nog? Wat ouderwets.'
'Ja, we schrijven nog. U bent een moordenaar, zegt u.'
'We hadden vanavond een personeelsborrel bij Loetje. Ik heb twee rosétjes gedronken, misschien drie, maar echt niet meer. In ieder geval kon ik prima rijden. Het regende best hard, daarom reed ik super voorzichtig. Ik ben sowieso geen roekeloze chauffeur, dat u dat niet denkt. Lekker meezingen met de radio, helemaal niks aan het handje.'
De agent kijkt me emotieloos aan, ik vertel maar verder.
'Kent u de Leeuwerikweg naar Lievelde? Die rijd ik echt elke dag, ik ken hem op mijn duimpje. Ik zette net Bløf wat harder en opeens voelde ik een, zeg maar, bonk. Ik schrok me te pletter. Natuurlijk stopte ik meteen, maar ik zag niks in de achteruitkijkspiegel. Ik dacht eerst dat ik misschien over een duif was heen gereden. Maar het was echt een flinke bonk. Ik reed heel langzaam terug en voelde dat ik ergens tegenaan kwam. Oh, ik durfde echt niet te kijken. Het was best groot, maar, ik zweer u, ik zag echt helemaal niks.
Mag ik misschien wat water? Ik heb een behoorlijk droge mond. Van de zenuwen denk ik.'
De politieman schudt zijn hoofd.
'Nee? Oké. In ieder geval heb ik de auto laten staan en ben ik, zonder om te kijken, naar huis gerend. En dan gaat toch je geweten spreken, hè. Wat nou als ik een hond heb doodgereden? Of erger?! Dus ik accepteer de gevolgen voor wat ik heb gedaan. Arresteer me maar!'
Ik sta op, steek mijn armen uit voor de handboeien en het wordt zwart.

 

Vaag hoor ik een mannenstem.
'Mevrouw, hallo. Wakker worden. Kan iemand uw auto ophalen? Hij staat tegen de verkeersdrempel bij Café Loetje.'

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 maart 2023 - 15:42

Hoi ELF, goed verhaal, smakelijk gelachen na de laatste zin. Ik zie het zo voor me.
Persoonlijk vind ik het mooier als er meer variatie zit in korte zinnen en lange zinnen. Ze zijn nu voornamelijk erg kort.

'We hadden een borrel bij Café Loetje. Ik heb twee rosétjes gedronken. Misschien drie, maar echt niet meer.
In ieder geval, ik kon gewoon rijden. Dus ik stapte in mijn auto en zette de radio aan, 538. Heerlijk
meezingen. Het regende best hard, daarom reed ik voorzichtig. Ik ben sowieso geen roekeloze chauffeur, dat u dat niet denkt.'

Achter "heerlijk" zit een enter die er niet hoort. Waarom schrijf je de zinnen niet achter elkaar door? Het is dezelfde verteller. Ik vind het verwarrend lezen als je de zinnen iedere keer op een nieuwe regel begint terwijl ze bij elkaar horen. Je doet het verderop in het verhaal ook.

ELF

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
9 maart 2023 - 15:54

ik ga de zinnen achter elkaar zetten en variatie aanbrengen. ik kom erop terug. dank je alvast voor je feedback.

Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 maart 2023 - 11:02

Dag ELF, 

Bedankt voor je inzending. De opdracht vind ik helaas iets minder geslaagd. Het is in zekere zin een navertelling omdat de hoofdpersoon in een dialoog vertelt wat er gebeurd is, maar dat was niet helemaal mijn bedoeling. Bij andere opdrachten heb ik uitgelegd wat je kan doen om wel een navertellende vorm te hanteren (onder andere het gebruik van de verleden tijd). 

Ik mis wat spanning in het verhaal. Ik vind het einde erg goed, maar de tekst daarvoor is naar mijn mening te veel van hetzelfde. Als je dit inkort en een deel vervangt door een ander (spannend) element, krijgt je tekst iets meer lagen.

ELF

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
10 maart 2023 - 11:40

ik was er zelf ook niet heel erg tevreden over, kwam er niet helemaal uit. ik heb het toch geplaatst om te ontdekken hoe ik het kan verbeteren. ik heb nog heel veel te leren. mijn echt korte verhalen (150 en minder) kloppen, maar zodra ze langer worden ...
hoe kan ik het dan meer bekentenis maken?

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 maart 2023 - 14:39

Hoi ELF, misschien kun je het verhaal aan een derde persoon vertellen wat je die avond is overkomen. Dan vertel je echt na.  Bijvoorbeeld: Ik ging dus door met mijn verhaal en vertelde dat we een personeelsborrel hadden bij café  het Loetje. Ik had twee roseetjes gedronken, misschien drie, maar echt niet meer. Zoiets.

Het voldoet misschien niet aan de opdracht, het is wel een goed verhaal.

 

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 maart 2023 - 16:43

Dag ELF,

Je had mij op het einde. Ik zag het niet aankomen en ik heb er goed om gelachen. Leuke idee op de opdracht. Ik heb het graag gelezen. 

Doe mij ook maar een glaasje, of twee. 

Groetjes

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
11 maart 2023 - 17:11

Hoi ELF, om bij Sensei aan te haken; mag ik met jullie meedoen? Een glaasje of drie vind ik ook prima, hoor. 😜
Maar, terzake. Je schrijft het zo, dat ik het voor me zie gebeuren. Ook levensecht hoe je je hp laat spreken (inclusief het gebruik van het vermaledijde door velen gebruikte stopwoordje 'zeg maar'). Het einde verrast me, je plaatst het voorafgaande daarmee in een hilarisch perspectief.
Ik mis de eerste versie, kan dus niet vergelijken met wat er nu staat. Forumleden willen hier nog wel eens een herschrijf boven het oorspronkelijke verhaal plaatsen, dat maakt e.e.a. duidelijker.
Niettemin; graag gelezen en genoten!